Nederland kotst Lil’ Kleine massaal uit: ‘Boycot!’
Connect with us

WOW

Nederland kotst Lil’ Kleine massaal uit: ‘Boycot!’

Heel Nederland is in shock van de beelden waarop te zien is hoe Lil’ Kleine zijn verloofde Jaimie Vaes zwaar mishandelt. Twitteraars roepen massaal op om de rapper te boycotten. Dit is volgens velen de enige manier om hem te treffen.

Lil’ Kleine is zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de beelden is te zien hoe hij Jaimie uit de auto sleurt en tussen de deur klemt. Velen vinden dat de rapper moet worden geboycot. De eerste zender die besloot om zijn muziek niet meer te draaien is NPO FunX. “Opnieuw zorgt nieuws rond een artiest voor heftige reacties bij ons publiek en daarom hebben we in overleg met de omroepen besloten om de muziek van Lil Kleine voorlopig niet op te nemen in de playlists van NPO FunX”, legt een woordvoerder uit.

Cancelen

Op Twitter roepen mensen nu massaal op om de rapper te boycotten. “Zet hem uit in Spotify en cancel Lil Kleine”, tweet iemand. “Het is heel simpel: de enige manier om Lil Kleine te treffen is in zijn portemonnee. Cancel Lil Kleine door zijn muziek niet meer te draaien”, zegt nog een andere twitteraar.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Animals

Wild paard heeft hele bijzondere aftekeningen op haar zijde

In de Amerikaanse staat Oregon leven meer dan 4000 wilde paarden. Tussen al deze magnifieke dieren valt één paard in het bijzonder op. Een bruine merrie, Cirrus, heeft witte aftekeningen in de vorm van een paard aan haar zijde. Het tweede ‘paard’ heeft zelfs haar eigen witte manen en een bruin oog.

In 2018 keek een medewerker van de American Wild Horse Campaign (AWHC) naar een groep van vier mustangs, toen hij het paard op een paard voor het eerst zag.

“Toen hij ons de foto’s stuurde, waren we diep onder de indruk,” vertelde Grace Kuhn, communicatiedirecteur bij AWHC, aan The Dodo. “Het was ongelooflijk om de gelijkenis van een paard bij haar nek te zien.”

“Terwijl ze bewoog, bewogen de witte aftekeningen van het paard met haar mee, compleet met wapperende witte manen,” voegde Kuhn eraan toe. “Het was zoiets moois en bijzonder.”

Helaas hoorde Cirrus bij een van de 846 wilde paarden die in 2018 door het Bureau of Land Management (BLM) werden opgepakt in een controversiële poging om de populaties van wilde paarden in te beperken. De paarden verliezen daarbij meestal hun families – en soms hun leven.

Toen AWHC, die vecht om wilde paarden te beschermen, zich realiseerde dat de speciale merrie was gevangen, wisten ze dat ze haar moesten redden.

“Cirrus staat symbool voor wat er gebeurt met de wilde paarden van Amerika: de vrijheid en het verlies, de schoonheid en de tragedie, allemaal weerspiegeld in één paard,” zei Kuhn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Montgomery Creek Ranch (@mcrmustangs)

Ze werkten samen met Montgomery Creek Ranch, een wild paardenreservaat in het noorden van Californië, om haar te redden.

In maart arriveerde Cirrus bij Montgomery Creek Ranch, waar ze vreedzaam kan leven met andere geredde wilde paarden. Hoewel ze meer dan 10 jaar oud is en haar hele leven in het wild heeft geleefd, is ze rustig en zachtaardig tegenover haar nieuwe verzorgers.

Medewerkers van het reservaat bezoeken Cirrus elke dag in een poging haar vertrouwen te winnen – en uiteindelijk haar respect. In slechts een paar maanden laat de mustang haar trainers inmiddels dicht bij komen, zodat ze haar hooi kunnen geven en voorzichtig haar neus mogen aanraken.

Mocht Cirrus het menselijke contact toch niet wensen, dan kan ze in alle vrijheid gebruik maken van de 809 ha van de opvang. Met meer dan 200 geredde mustangs en ezels, kan het prachtige paard weer deel uitmaken van een kudde die vrij kan rondrennen. 

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending