Nederland maakt bocht over geldigheid EU coronapas
Connect with us

Meest bekeken

Nederland maakt bocht over geldigheid EU coronapas

Nederland maakte plotseling een bocht in de discussie over de houdbaarheidsdatum van de EU coronapas. Om de eenheid te bewaren binnen Europa keert het kabinet nu gevaccineerde reizigers de rug toe.

Vanaf 10 januari wil de EU het Europees coronacertificaat aanpassen door het slechts negen maanden geldig te maken. Dat is dan na de laatste prik. De geldigheid kan worden verlengd met een boosterprik.

Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde eerder nog: “De voorgestelde geldigheidsduur van negen maanden voor vaccinatiecertificaten is te kort. Hoewel de bescherming van vaccins iets is verminderd in de afgelopen periode, beschermen ze, ook na twaalf maanden, nog altijd goed tegen ernstige ziekte en sterfte.

Nu schaaft Den Haag haar standpunt bij. “We zien dat de besmettingen in Europa snel oplopen en dat landen inzetten op een kortere geldigheidsduur voor vaccinatiecertificaten. We willen de regels rondom het coronacertificaat zo veel mogelijk gelijk kunnen trekken, wat in het belang is van het vrije verkeer van personen in de EU.”

Celeberties

Net sluit zich rondom Marco Borsato: “Leerling haatte hem na barbecue”

Zangcoach Mathilde Santing heeft een opmerkelijk bericht naar buiten gebracht rondom de geruchten over Marco Borsato. Een leerling van haar hield een erg slecht gevoel over nadat ze op zijn barbecue was geweest.

Het net sluit zich

Het lijkt er in ieder geval sterk op dat Borsato een moeilijke periode tegemoet kan zien. Als je deze aantijgingen vergelijkt met zijn vermeende affaires, gaan ze veel verder. Al maandenlang gaan er verhalen ten ronde dat Marco grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond tegenover minderjarige meisjes.

Elk jaar organiseerde de zanger zogenaamde ‘Voice barbecues’ bij hem thuis. Hij nodigde hierbij kandidaten uit die in zijn team hadden gezeten tijdens het programma. Op een van die barbecues heeft hij zich volgens RoddelPraat misdragen bij meisjes van 13 en 15 jaar oud.

En Zangcoach Mathilde Santing vind dit niet bepaald ongeloofwaardig: “Eén van mijn jonge leerlingen deed mee aan de Voice junior en ging dus naar de barbecue. Ze zei na afloop dat ze hem haatte. Toen ik onlangs de recente geruchten met haar moeder besprak, checkte zij met haar dochter en kreeg ik direct terug dat deze het meteen geloofde.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Huidige coronamaatregelen gaan langer duren! “Onwaarschijnlijk dat we er na drie weken van af zijn”

OMT-lid Ernst Kuipers is er niet van overtuigd dat de huidige maatregelen na drie weken gelijk over zijn. De ziekenhuisbezetting is daar namelijk nog veel te hoog voor. Het is ook ‘onwaarschijnlijk dat de extra maatregelen na drie weken worden losgelaten”.

Huidige maatregelen

Het demissionair kabinet heeft aangegeven dat de nieuwe maatregelen maar voor drie weken zouden gelden. Daarna zou er worden gekeken of dit wordt verlengd. Rutte heeft ook aangegeven dat zij hopen dat dit maar drie weken duurt om toch nog ‘een normale kerst’ te vieren. Ernst Kuipers denkt daar anders over en houdt rekening dat de extra maatregelen langer gaan duren.

Daarvoor moeten we eerst een daling zien in het aantal besmettingen en dat ook enige tijd vasthouden, zodat we het ook terugzien in de ziekenhuisopnamen; zodanig dat je die planningen weer kunt maken.” De maatregelen van 12 november hebben wel ‘enig effect’ maar nog steeds onvoldoende voor een daling.

Bekijk de video hier

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

“Jan Smit keihard betrapt met Maan de Steenwinkel door zijn vrouw, Lisa!”

Jan Smit is al een tijdje in het nieuws vanwege een vermeende ruzie met zijn zus. In RTL Boulevard zou volgens hem een hoop geknipt en geplakt zijn waardoor zijn reactie op dit alles erger leek dan het was. Hier heeft hij inmiddels ook al op gereageerd in De Telegraaf: “Ze knippen eruit wat hen het beste uitkomt…

Mensen willen graag iets groter maken dan het is, maar toen dit project kwam heb ik gekozen voor andere mensen, omdat eigenlijk elk karakter tot leven kwam.” Op de vraag of hij nog overhoop ligt met zijn zusje zegt hij: “Absoluut niet. Nee hoor, maar wij werken niet meer samen. That’s it. We kunnen er nog twee uur over blijven lullen, maar meer wordt het niet. Mensen willen heel graag dat je altijd maar je mening ergens over geeft of reageert. Ik weet hoe het zit, Monique weet hoe het zit en that’s it. Het is allemaal niet zo spannend.” Maar er blijkt toch iets anders te spelen volgens een gerucht dat de kop op begint te steken.

Jan Smit en Maan?

Sinds de welbekende juice-kanalen gearriveerd zijn in Nederland blijft geen enkel gerucht onbesproken. Waar Maan de Steenwinkel al eens, en nog steeds, gelinkt wordt aan Marco Borsato is daar nu ook mister Smit bijgekomen. Het juice-kanaal Reality.FBI heeft onderstaande gepost over de ruzie van Jan en zijn vrouw én zijn zus. De oorzaak? Maan! De kanaal schrijft dat Jan destijds betrapt is door zijn vrouw op het vreemdgaan met Maan. Lisa zou hem uit huis gegooid hebben en beide zussen van Jan zouden de kant van Lisa hebben gekozen. Dit zou de bekoelde relatie tussenbeide verklaren. Het kanaal zou dit gerucht uit een ‘geheime betaalgroep’ hebben. Of dit de betaalgroep van Yvonne Coldeweijer is kunnen we niet met zekerheid zeggen. Bericht en video van de twee hieronder:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending