Negentienjarige man sluit zijn vriendin op en slaat haar in elkaar: één helder moment redt haar leven
Connect with us

Nieuws

Negentienjarige man sluit zijn vriendin op en slaat haar in elkaar: één helder moment redt haar leven

Mensen die anderen mishandelen en terroriseren moeten worden opgesloten en veroordeeld worden voor hun misdaden. Er is geen excuus om je boosheid op iemand anders te botvieren.

Helaas zijn we eraan gewend geraakt dat sommige mannen denken dat ze het recht hebben om vrouwen te misbruiken. Huiselijk geweld is een groot probleem dat nog steeds veel voorkomt.

In de ergste scenario’s kunnen vrouwen zelfs door hun beul worden vermoord en omdaat de gemeenschap en de politie vrouwen geen adequate bescherming bieden.

Gelukkig zijn sommige vrouwen dapper genoeg om voorgoed te ontsnappen.

Kelsie Skillen uit Glasgow was 19 toen ze bijna werd vermoord door haar toenmalige vriend, de 19-jarige James McCourt.

Kelsie had geen idee hoe agressief haar vriend zou kunnen zijn – tot op een nacht James zo woedend werd dat hij Kelsie in hun huis opsloot en haar gedurende 4 uur martelde.

Het is onduidelijk of James eerdere tekenen gewelddadig was geweest, volgens verschillende Britse mediaberichten. Maar huiselijk geweld komt meestal niet zomaar uit het niets.

Vaak manifesteren mannen die hun partners slaan controlerend gedrag en proberen ze haar contacten met vrienden en familie te beperken.

Zulke mannen moeten het gevoel hebben dat ze de baas zijn en dit op verschillende manieren uiten, of door hun communicatie met anderen te controelren, een vrouw vertellen wat ze wel en niet mag dragen en jaloers worden als ze met andere mannen praat.

Zulke partners kunnen constant bellen naar hun partner, haar vertellen dat ze op een bepaald moment thuis moet zijn en woedend worden als ze te laat is.

Maar zulke mannen zijn vooral laf: ze zijn onzeker en ze gebruiken vrouwen waarvan ze denken dat ze bang voor hen kunnen zijn. Deze vrouwen beginnen ondertussen te lijden aan een laag zelfbeeld na dagen, maanden of jaren van misbruik.

Zelfs als je hart zegt dat hij een goede vent is, luister dan naar je vrienden en familie. Ze weten misschien het beste.

Iets in je zal je waarschuwen dat wat er in je relatie gebeurt niet klopt. Het is waarschijnlijk je intuïtie. Besteed er aandacht aan.

Op deze specifieke avond werd James woedend op zijn vriendin Kelsie, toen ze naar huis gingen na een avondje stappen.

Hij gaf Kelsie de schuld dat hij zijn jas had vergeten en tegen haar begon te schreeuwen. Kelsie weigerde hem een ​​sigaret te geven. Dat is toen James furieus werd, volgens de Britten The Mirror.

“Hij zei dat het mijn fout was,” zegt Kelsie, toevoegend:

“Ik had zijn jasje laten liggen, toen draaide hij zich om en greep me vast en viel me aan.”

James hield haar vier uur lang gegijzeld. Ze had geen idee of ze het zou overleven. James sloot het internet af, verborg haar mobiele telefoon en verwijderde alles wat haar kon helpen om uit hun huis te ontsnappen.

Tijdens deze gruwelijke ervaring lag Kelsie op de vloer. James sloeg haar meerdere keren.

Hij sloeg haar, spuugde op haar en goot heet water over haar. Hij bedreigde haar en schreeuwde.

Ondertussen kon Kelsie maar aan één ding denken: hoe ze zichzelf kon redden. Ze deed een beroep op James: er zouden gevolgen zijn van zijn acties, waarschuwde ze.

Ze vroeg hem verschillende keren: “Is het de moeite waard om naar de gevangenis te gaan?”

Maar elke keer was zijn ijskoude reactie: “Het kan me niet schelen of ik naar de gevangenis ga zolang je dood bent.”

James was niet langer een mens; hij was in een monster veranderd. Hij sloeg Kelsie tot ze bewusteloos was. Ze dacht niet dat ze het zou overleven.

Na vier uur van misbruik ging James naar het toilet. Kelsie wist dat het haar kans was om aan de dood te ontsnappen.

Ze verzamelde het laatste beetje kracht dat ze nog had en slaagde erin naar haar iPad te gaan, die bijna leeg was. Ze greep een kabel en slaagde erin verbinding te maken met internet. Ze nam contact op met haar moeder die onmiddellijk reageerde.

Kelsie’s moeder reageerde snel en rende naar hun huis, en James vluchtte weg. Hij werd later gearresteerd en veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf vanwege het geweld waaraan hij Kelsie had blootgesteld.

Een dikke duim omhoog voor Kelsie, die zowel kracht als moed toonde door deze nachtmerrie te overleven!

Ze zal nooit vergeten wat haar ex-vriendje haar heeft aangedaan, maar ze kon gelukkig haar verhaal nog navertellen.

Kelsie gebruikt nu haar angstaanjagende ervaring om anderen te waarschuwen voor hoe belangrijk het is om een gewelddadige relatie te verlaten voordat het echt fout gaat. Deel dit als je haar wilt helpen het verhaal te verspreiden!
[fblike]

Entertainment

Grote boodschap in het bos: Is dat toegestaan?

Je bent aan het wandelen, plotseling moet je, maar er is geen toilet in zicht. Mag je een grote boodschap doen in het bos?

Je bent aan het wandelen in het bos en plotseling moet je niet alleen plassen: je moet dringend een grote boodschap doen. Maar waar, als er geen toilet in zicht is – zomaar in het bos? We leggen uit of je een grote boodschap in het bos mag doen, of dat je zelfs een boete riskeert!

Bossen zijn een belangrijk onderdeel van onze omgeving en bieden ons niet alleen een plek van rust, maar ook bescherming en leefruimte voor veel dieren- en plantensoorten. Helaas zijn de gevolgen van menselijke activiteiten zoals ontbossing en vervuiling vaak merkbaar. Ook de omgang met een grote boodschap in het bos kan de natuur belasten.

In principe geldt: Het doen van je behoefte in de natuur is niet legaal en kan worden bestraft met boetes van 35 tot 5.000 euro. Zowel in het bos als in de stad gelden vergelijkbare regels voor wildplassen, en in sommige gevallen kan het als een overtreding worden bestraft. Het kan echter moeilijk zijn om iemand te bestraffen als niemand de overtreding meldt.

Eine Frau hockt neben einer Rolle Toilettenpapier in einem Wald.

Waar geen aanklager is, is geen rechter. Mocht het dus echt niet anders kunnen, houd dan rekening met de volgende zaken voordat je je behoefte in de natuur doet:

Tip 1: Een noodzak

Het is het beste om een zak voor je behoefte bij je te hebben. Zo kun je je hoopje direct in de zak doen en het daarna milieuvriendelijk weggooien. Zaagsel, kleindierenstrooisel of speciale vullingen uit de kampeerwinkel kunnen nare geurtjes voorkomen. Nog beter is natuurlijk een draagbaar opvouwbaar toilet.

Tip 2: Toiletpapier goed weggooien

Wie langer in de natuur onderweg is, moet altijd een rol toiletpapier bij zich hebben. Als je buiten je behoefte doet, gooi je toiletpapier dan nooit zomaar op de grond. Neem het mee en gooi het in een afvalbak. Vermijd ook het toiletpapier in water te gooien, omdat het vele jaren kan duren voordat het is afgebroken.

Tip 3: Biologisch afbreekbare zeep

Moet je in het bos douchen of je handen wassen, gebruik dan het beste biologisch afbreekbare zeep. Gewone zeep bevat vaak chemicaliën die de bodem en het water in het bos kunnen vervuilen.

Tip 4: Niet urineren in stilstaand water

Ook voor een kleine boodschap geldt: doe dit nooit in stilstaand water. Je urine brengt vreemde voedingsstoffen of zelfs ziektekiemen in het water, die vervuiling en algengroei kunnen bevorderen. Houd daarom altijd een minimale afstand van 50 meter van waterlopen!

Tip 5: Vermijd het graven van gaten

Als je geen toilet beschikbaar hebt, zoek dan naar een speciaal gebied voor menselijke uitwerpselen. Hoewel je je hoopje kunt begraven om dieren te beschermen, moet je dit alleen doen in losse grond. Het graven van gaten kan stevige bodem destabiliseren en schade aan wortels veroorzaken.

Tip 6: GEEN toiletpapier verbranden

Het verbranden van toiletpapier in het bos is geen goed idee. Het kan niet alleen tot bosbranden leiden, maar vervuilt ook de lucht.

Als je geen toiletpapier bij je hebt, kunnen gladde bladeren of fijne schors helpen. Zorg er echter voor dat je alleen van de grond verzamelt en niets van bomen of andere planten plukt.

Het bos is een belangrijk onderdeel van onze omgeving en het is onze verantwoordelijkheid om het te beschermen en te behouden. Door verantwoord om te gaan met onze menselijke uitwerpselen, dragen we bij aan het verminderen van de milieuvervuiling en het behoud van het bos als leefgebied voor veel dieren- en plantensoorten. Houd daarom tijdens je volgende boswandeling deze zes tips in gedachten voor je grote boodschap in het bos!

Doorgaan met lezen

Entertainment

Babyreactie op vader na geboorte gaat de wereld rond

De kleine Antonella Dantas begroet haar vader Flávio bij haar geboorte met een stralende glimlach. De foto van de glimlachende baby laat harten over de hele wereld smelten.

De geboorte van een kind is een magisch moment. Het moment waarop ouders hun baby voor het eerst in hun armen kunnen houden, is een van de mooiste ervaringen in hun leven. Hoe onbeschrijfelijk dit moment ook is – soms doet het leven er nog een schepje bovenop: Deze ervaring had de Braziliaan Flávio Dantas bij de geboorte van zijn dochter Antonella.

Lang voor de bevallingsdatum stelde de aanstaande vader zich zijn dochter al voor: „Elke dag sprak ik tegen mijn dochter terwijl ze nog in de buik van haar moeder zat. Ik zei haar altijd dat ik van haar hield, dat papa er voor haar zou zijn en dat ik de beste vader ter wereld zou zijn!“

Baby betovert vader na geboorte

Toen Antonella uiteindelijk het levenslicht zag, „bedankte“ ze haar vader voor de regelmatige aandacht op de liefste manier: met een stralende glimlach. Hier zie je de schattige foto:

 

Dit welkomstgeschenk van de kleine Antonella laat de dolgelukkige papa meteen smelten. Flávio voelt „een liefde die te groot is voor de borst“, zoals hij het later beschrijft. Maar niet alleen de vader is betoverd: de betoverende glimlach van zijn dochter verovert de harten van de internetgemeenschap in een mum van tijd.

Ook mama Tarsila is helemaal vertederd door haar dochter. Antonella’s glimlach is voor haar een „geschenk uit de hemel“. De foto’s die het jonge paar uit Rio de Janeiro op internet deelt, laten geen twijfel bestaan dat de kleine een echte zonnestraal is.

Een mooiere start in het leven kun je je eigenlijk niet wensen. De familie Dantas voelt zich door de geboorte van Antonella en haar betoverende welkomstglimlach in elk geval dubbel gezegend. Hopelijk behoudt de kleine stralende vrouw dit zonnige karakter haar hele leven lang.

Doorgaan met lezen

Nieuws

„Bagage-inwikkeling“ op de luchthaven: Dit is wat erachter zit

Je bagage beschermen met kofferfolie: Wij vertellen je waarom steeds meer mensen aan „bagage-wrapping“ doen. Ontdek of het de moeite waard is.

Heb je ooit van de term „bagage-wrapping“ gehoord? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk wel eens op de luchthaven gezien dat sommige vliegtuigpassagiers hun koffers in folie wikkelen. We leggen je uit wanneer folie op je koffer zinvol kan zijn en of jij het bij je volgende vliegreis zou moeten gebruiken.

Koffers met folie: Waarom wordt „bagage-wrapping“ steeds populairder?

Er zijn veel persoonlijke redenen voor het zogenaamde „bagage-wrapping“. („Wrapping“ kan worden vertaald als „verpakking“.) Over het algemeen is de kofferfolie – het gaat niet om huishoudfolie zoals velen denken – bedoeld om je bagage te beschermen. We verduidelijken nu tegen welke gevaren de koffer kan worden beschermd.

1. Vuil en krassen

De meeste reizigers willen hun bagage beschermen tegen externe invloeden. Volgens de exploitatiemaatschappij van de luchthaven Frankfurt, Fraport, beschermt de folie tegen „vervuiling, krassen, openspringen tijdens het transport en ongeautoriseerde toegang“.

Heathrow - attempted theft

2. Smokkelaars

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt ook vooral voor ongeautoriseerde toegang. Drugssmokkelaars maken namelijk regelmatig gebruik van de bagage van onschuldige reizigers om drugs te smokkelen. Zo wordt er bijvoorbeeld op de website van het ministerie, die informatie geeft over reizen naar Colombia, de volgende waarschuwing gegeven: „Reizigers worden tegen hun wil en zonder hun medeweten als ‘drugssmokkelaars’ misbruikt“. Als de bagage echter in folie is verpakt, zie je meteen of iemand ermee heeft geknoeid.

3. Extra kosten

Een ander punt is het vermijden van extra kosten bij overbagage. Met de folie kunnen twee bagagestukken aan elkaar worden bevestigd, aldus een woordvoerster van de luchthaven Düsseldorf. Kinderwagens en grote bagage kunnen met de folie extra beveiligd worden.

Hoe zinvol is „bagage-wrapping“?

De service van „bagage-wrapping“ wordt inmiddels op veel luchthavens aangeboden. Afhankelijk van de grootte van het bagagestuk kost het tussen de 10 en 20 euro. Hoe zinvol het inpakken van je eigen koffer is, moet iedereen voor zichzelf beslissen. De methode stuit echter ook op kritiek. De folie veroorzaakt namelijk veel afval. De luchthaven Hannover wijst er bovendien op dat strak verpakte koffers moeilijker te scannen zijn bij de veiligheidscontrole. Ook kan de folie het transport op de transportbanden van de luchthavens bemoeilijken.

Ein Mann löst Folie von einem Koffer.

Het raadsel van de folie om de koffer is opgelost. Vind je de redenen begrijpelijk of hoor je misschien zelf bij de mensen die hun bagage voor de vakantie op deze manier extra beschermen?

Doorgaan met lezen

Trending