NET BINNEN: Deze coronamaatregelen kunnen we volgende week verwachten
Connect with us

Lifestyle

NET BINNEN: Deze coronamaatregelen kunnen we volgende week verwachten

Als de overheid naar de ziekenhuizen kijkt is er geen ruimte voor corona-versoepelingen, laat Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) weten. Ook raad hij aan dat politieke partijen niet teveel moeten beloven voor de huidige verkiezingen.

“Je kunt van alles beloven, maar de ruimte is zeer beperkt”, zegt Ernst. Kuipers is ook bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.

Hij laat ook weten dat het niet logisch zou zijn om nu nog meer versoepelingen in te voeren terwijl de resultaten van de lockdown en avondlok pas net binnen komen stromen.

Hij zegt dat het zeker nog een paar weken gaat duren voordat ze erachter zijn of er meer versoepelingen kunnen komen. “Als het te snel gaat, moet je versoepelingen weer terugdraaien en zijn we uiteindelijk veel langer bezig”, waarschuwt hij in een gesprek met Nu.nl.

Wel zegt hij dat hij begrijpt dat de scholen weer open gaan. “Ik snap ook het pleidooi om te kijken of je met versoepelingen meer draagvlak kunt creëren. Draagvlak en naleving zijn ontzettend belangrijk”, aldus Ernst.

Burgemeesters willen ook nog niet versoepelen
Ook de burgemeester vinden dat er nog geen versoepelingen moeten komen want ze vinden dat de cijfers eerst moeten dalen. “Ik roep iedereen op om vol te houden, hoe zwaar het ook is”, zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

Ook is hij het niet eens dat de horeca de terrassen weer open gooit. “Die acties kunnen wij er niet bij hebben. Ik vind ze heel erg onverstandig. Ze creëren een gelegenheid voor mensen om te gaan zitten.”

Bron: trendnieuws

Celeberties

Tatjana Simic zette onlangs nooit eerder vertoonde beelden van Flodder online, bekijk het hier:

Op haar instagram deelt Tatjana allerlei inkijkjes uit haar leven met haar 40.000 volgers. Ze woont inmiddels al een tijdje in Monaco, maar niet alleen de Mediterraanse zon fleurt haar tijdlijn op: dat doet vooral Tatjana’s zonnige karakter.

Ze mag zich dan tegenwoordig iedere dag onder de rijksten der aarde begeven, wie haar filmpjes kijkt weet: Tatjana is nog steeds even ontwapenend als altijd.

Zo zette ze onlangs op haar Instagram-account nooit eerder vertoonde beelden van Flodder, de serie die nu nog dagelijks te zien is op televisie. Heerlijk toch? Check de beelden hieronder:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Gisteravond waren er tóch een aantal verrassende versoepelingen aangekondigd – dit zijn ze

Gisteravond was er weer een persconferentie en daarbij zal de overheid naar alle waarschijnlijkheid toch een aan versoepelingen gaan aankondigen. De kans is groot dat alle contactberoepen weer aan het werk mogen. Ook mogen de middelbare scholen weer open en het MBO. Nederland is klaar met de lockdown en daarom gaat er nu toch meer versoepeld worden.

Dinsdagavond (vanavond) zal er weer een persconferentie zijn met Mark Rutte en Hugo de Jonge. De middelbare scholen zullen vanaf 1 maart weer open mogen omdat deze versoepeling op nummer 1 staat voor de overheid.

Het is niet zo dat de middelbare scholen weer in een keer volledig open mogen maar een aantal dagen in de week. Ook de MBO scholen mogen weer gedeeltelijk open.

Winkels
De winkels mogen ook weer gedeeltelijk open maar dan wel op afspraak. “Ze zijn er nog niet helemaal over uit hoe dat ‘winkelen op afspraak’ dan precies vorm moet gaan krijgen”, zegt politiek verslaggever Fons Lambie.

Avondlok
De avondklok zal wel worden verlengd met drie weken zodat de andere versoepelingen kunnen komen. Fons vindt dit wel raar en zegt tegen RTL Nieuws hier het volgende over:

“Bij de invoering en in debatten is telkens gezegd: deze maatregel ligt bovenop de stapel ligt om te schrappen. Dat heeft Rutte keer op keer benadrukt. Maar dat verschuift. Er is draagvlak voor onder de bevolking en volgens de experts heeft de maatregel toch effect. Daarom gebruikt men de avondklok nu als ‘gewone’ maatregel, om andere versoepelingen mogelijk te maken.”

Je mag nog steeds maar 1 persoon per dag ontvangen en op 9 maar zal er weer een persconferentie zijn.

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

Sterkte: Gerard Joling bezorgd over zijn gezondheid en deelt de uitslag van onderzoek

Gerard Jan Joling (Alkmaar, 29 april 1960) is een Nederlands zanger en televisiepresentator. In 1988 was hij de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. Naast zijn solocarrière is Joling onderdeel van de Toppers.

Hij vertelde onlangs aan Shownieuws dat hij zich heeft laten checken om te weten of alles goed was met zich lichaam Gerard denkt namelijk dat zijn leverwaarde zal exploderen door de alcohol die hij drinkt. Alcohol is een giftige stof die in de lever wordt afgebroken. Drink je veel alcohol? Dan gaat de lever minder goed werken. De afbraak van alcohol gaat dan langzamer. Door alcohol kunnen deze leverproblemen ontstaan.

Gelukkig voor Gerard Joling bleek de bloedtest helemaal in orde en dat zal voor hem wel een geruststelling zijn geweest.Op dit moment is hij erg goed bezig qua dieeten en afvallen, het eten en drinken heeft hij geminimaliseerd waardoor hij al 3 kilo is afgevallen in 7 dagen. Natuurlijk moet hij wel in vorm zijn om zijn deelname in de Toppers!

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Trending