Net binnen: Deze coronamaatregelen worden dinsdag aangekondigd
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: Deze coronamaatregelen worden dinsdag aangekondigd

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft als advies aan de overheid gegeven om alles weer op en te gooien tot 20:00. Ze hebben dit advies uitgegeven aan de overheid, laten bronnen binnen de overheid weten.

Dat alles weer open mag is natuurlijk geweldig nieuws maar er zitten wel voorwaarden achter. Aanstaande maandag gaat de overheid verder vergaderen maar er is wel al gezegd dat ze gaan luisteren naar het OMT. Het is echter wel zo dat er goed moet worden gekeken naar hoe laat alles weer open mag en hoe laat alles weer dicht moet.

Horeca

Ook de horeca mag weer open maar moet er wel worden gekeken of ze zomaar open mogen of dat mensen een vaste zitplaats toegediend moeten krijgen. Aanstaande maandag wordt er tussen de minister overlegd en de dag erna, dinsdag, zal er om 19:00 weer een persconferentie plaatsvinden.

Vorige week was de horeca er al klaar mee en besloten toch een aantal zaken haar deuren weer open te gooien. Ze vonden het genoeg, wat wij ook begrijpen. Ze deden dit echter wel uit protest om aan de overheid te laten zien dat de maat vol was en dat ze nu echt weer open willen.

Ook veel burgemeesters vinden het te ver gaan en vinden dat de horeca nu echt weer wat meer ademruimte moet krijgen.

Wel geeft Rutte een kanttekening bij het openen van alles omdat ze de effecten nog niet weten van het heropenen van het onderwijs. Hij zei hier echter wel het volgende bij: “We zijn hoopvol, maar met een winstwaarschuwing”.

Meest bekeken

René van der Gijp: ‘Marco Borsato met 17-jarige? Dat kan nog wel hoor!’

René van der Gijp heeft op een compleet misplaatste manier gereageerd op de onthullende uitzending van BOOS over het misbruik achter de schermen van The Voice of Holland. “17 jaar? Dat kan wel.”

Normaal gesproken kan de kijker wel genieten van de relativerende manier waarop René van der Gijp het nieuws behandelt, maar in het geval van de misbruikzaak rondom The Voice of Holland is dat volstrékt misplaatst. Met de uitspraken die hij gisteren deed in VI Vandaag, wekte hij niet alleen ergernis bij kijkers, maar zelfs bij Johan Derksen.

Nummertjes van meisjes
René deed net alsof de onthullingen van BOOS hem allemaal niet zo verrasten; alsof René dit allemaal wel wist. “Van Ali B wist je dit ook. Die had nummertjes van die meisjes en die wilden dolgraag zangeres worden. Wat doe je dan? Je nodigt zo’n meisje uit in de studio en dan zeg je: ‘Joh…’”

Wilfred Genee verbaasd: “Dat doe je dan? Ja? Nu klinkt het bijna alsof het logisch is.”

René: “Als je denkt wat hij denkt en wil wat hij wil is dit logisch. Dan zijn je vrouw en kinderen in Dubai, jij bent alleen thuis en dan zeg je tegen zo’n meisje: ‘Ben je in de buurt?’ Dan haal je ze op, neemt ze mee naar je huis.”

’17 jaar? Dat kan nog wel!’
Dan gaat René door naar Marco Borsato, die volgens BOOS aan jonge meisjes heeft gezeten. René geeft daarop aan wat voor hem acceptabele grenzen zijn voor een man van 55. “Kijk, Marco Borsato… Kijk, 17, 18, 19 is misschien ook niet heel smaakvol, maar dat kan nog, maar…”

Wilfred: “Sorry?”

René: “Nee, 17, 18, 19. Ik zeg alleen maar: dat kan nog.”

Johan geprikkeld
Johan geprikkeld: “Nee, dat kan niet.”

René: “19 jaar kan niet?”

Johan: “Niet in zijn positie met kandidaten waar hij over moet oordelen.”

René: “Ik heb het niet over kandidaten. Die kandidaten zaten bij The Voice Kids.”

Johan: “Ja, maar jij hebt plotseling wel erg veel begrip voor de situatie.”

René: “Nee.”

Advocaat Job Knoester: “Nee, het is niet strafbaar, maar ik vind niet dat het kan als je 50 bent.”

Pedofiel
Afijn, wat René wil zeggen is dat hij 13 wél te jong vindt voor Marco. “Die meisjes van The Voice Kids waar hij dat handje op het kontje gelegd heeft, die waren 13, 14, 15. Dat zijn kinderen. Wat ik niet begrijp: als je dat doet, ben je pedofiel.”

Johan: “In tegenstelling tot jou ben ik heel erg geschrokken, want ik dacht: er komt nauwelijks meer uit dan we al weten, maar ik was verbijsterd.”

René weet naar eigen zeggen ook al ’twintig jaar’ over ‘vieze Jeroentje’, oftewel het wangedrag van Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol. Waarom zei hij dan niets? “Ik wist niet wat er aan de gang was daar, maar ik kijk er totaal niet van op.”

‘Heb jij er begrip voor?’
Johan zat met zijn oren te klapperen. “René, jij praat er wel wat makkelijk over, alsof je er begrip voor hebt.”

René: “Ik heb er helemaal geen begrip voor, Johan.”

Johan: “Maar als jij hier niet van opkijkt dan kun je nergens meer van opkijken! Ik vond Ali B altijd al een geweldige flapdrol, maar dit had ik zelfs niet van Ali B verwacht.”

‘Dit is naïef!’
René verdedigt ook de uitspraken van John dat vrouwen zich maar wat eerder moeten melden als er sprake is van misbruik. Britt Dekker geeft aan dat John zich eerst moet focussen op het wangedrag van mannen.

Daarop zegt René relativerend: “Dat snap ik wel, maar Britt, het is toch wel een beetje naïef om te denken dat je tegen die 150 mannen kan zeggen: ‘Luister, je bent hier alleen voor je werk en voor de rest zou ik als ik jullie was geen rare dingen proberen uit te halen.’ Er zijn er toch altijd zes bij die die spanning willen en die dat doen en dat misschien hun leven lang al doen?”

Ah, dus voor die zes roofdieren onder zo’n gezelschap moeten we dan maar begrip hebben? Waar heeft René het in vredesnaam over? Zit hij high aan tafel?

Edwin Evers-band
Britt: “Neem die Edwin Evers Band. Die doen nu afstand van Jeroen Rietbergen, maar hij maakte altijd die opmerkingen. Die hebben toch ook nooit ingegrepen? Dat is toch een probleem?”

René: “Als je in een band zit, zit je toch met elkaar in het café en met elkaar te eten? Dacht je dan dat hij nooit iets verteld heeft, waarvan die anderen dachten: poeh poeh. Natuurlijk heeft hij dat gedaan!”

Britt: “Ik zou het wel onderzoeken. Jij zegt: ‘Iedereen wist het’, dan zijn er toch heel veel mensen die je er allemaal uit moet donderen?’

René: “Ja, maar lieve schat, dat zijn mensen met een hypotheekje en mensen met kinderen op school en mensen die een autootje moeten rijden.”

Felle kritiek
De uitspraken van René leveren veel kritiek op. Zo zegt tv-producent Marc Dik: “Wat zat Van der Gijp nou dommig laconiek en wereldwijd te doen gisteren bij VI Vandaag? Rest van de tafel begreep er volgens mij ook niks van.”

Een twitterende tv-kijker: “Hij is knettergek die Gijp. ’17, 18, 19, mwa die kunnen wel.’ Idioot!”

Machiel: “Van der Gijp komt na John de Mol op de tweede plaats in de ‘compleet het punt missen-awards.”

Frank: “Ik mag hopen dat mede dankzij Boos meer mensen zich realiseren dat bijvoorbeeld zo’n René van der Gijp heel vaak gigantisch smerige, seksistische opmerkingen maakt. En dat nooit iemand daar iets van zegt.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Jim Bakkum heeft veel spijt van zijn stilzwijgen: ‘voel ik een schuldgevoel’

Jim Bakkum heeft zich vrijdagavond voor het eerst uitgesproken over het schandaal rondom The Voice of Holland. Op Instagram plaatste hij een bericht, een bericht waar hij zich richt tot de slacht0ffers, maar ook zijn woede uit. Jim laat ook weten waarom hij zich niet eerder had uitgesproken over deze kwestie.

In 2002 deed de zanger en acteur zelf mee aan de talentenjacht Idols. Hij wil toch even zeggen waarom hij zich stil hield.‘Dit is omdat ik er a) praktisch gezien niets mee van doen heb en er niets van weet behalve de info die wij allemaal weten, en b) het zo heftig vind dat ik er de juiste woorden nog niet voor kon vinden’.

Jim laat weten dat hij vrijdag werd gebeld door talkshow Op1 met de vraag of hij de week wilde evalueren als tafelgast. ‘Ik heb de uitnodiging afgeslagen omdat ik de intensiteit van dit onderwerp zo hoog vind, dat ieder verkeerd geïnterpreteerd woordje je nog wordt aangerekend.’ Toch heeft hij wel een beetje spijt van zijn stilzwijgen. ‘Sinds het afslaan van die uitnodiging voel ik een soort schuldgevoel. Niet naar Op1. Maar naar de slachtoffers. Alsof ik niet op wil komen voor dit diepe onrecht.’

‘Ik kijk naar mijn lieve meisje van 6 die aan het dansen en zingen is en misschien later ook wel aan een soortgelijk programma wil mee doen’ zo gaat hij verder. ‘En het idee dat er dan volwassen gasten werken die denken dat ze door hun positie dingen mogen zeggen en doen, al is het het kleinst mogelijke, dat maakt me zo kwaad. Onschuldige meiden (maar misschien ook jongens!) die met hun hoofd en hart vol dromen meedoen in de hoop hun droom uit te zien komen, maar waar het voor eindigt in een grote nachtmerrie vol met aangiftes en trauma’s. Niet te bevatten.’

Jim sluit zijn post af met een steunbetuiging. ‘Ook wil ik mijn medeleven betuigen aan alle onschuldige dierbaren van de daders. De kinderen, de partners die zonder dat ze dit willen er vol in meegetrokken worden. He, toch de juiste woorden gevonden. Hoop ik tenminste. Ik moest dit even kwijt. Ik denk aan jullie.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

Linda de Mol gaat verder als man door het leven

‘Mocht ik reïncarneren, dan wil ik absoluut terugkomen als man’

Voor het oktobernummer van LINDA. gaat Linda de Mol (56) dit keer niet in bikini, maar als man op de cover. ‘Man voor een dag’ is het thema van het tijdschrift. Samen met een handjevol bekende Nederlanders liet Linda zich omtoveren tot man.

Leven van een man

Volgens Linda is het leven van mannen nét iets makkelijker dan dat van vrouwen. Ze is vooral jaloers op mannen, omdat ze nooit ongesteld zijn, geen striae hebben en comfortabele schoenen kunnen kopen. “Vroeger riep ik altijd: Ik geloof er niet in, maar mocht ik reïncarneren, dan wil ik absoluut terugkomen als man”, schrijft ze in haar bijpassende column. Dat de transformatie zo goed zou lukken, had de presentatrice niet verwacht. Zelfs haar eigen kinderen moesten even twee keer kijken voordat ze zagen dat het hun moeder was.

Knappe vent

“Pruik opzetten, baardje opplakken, wit overhemd aan, beetje stoer kijken en hoppa: ik ben een vent! En best een knappe vent eigenlijk. Misschien lijd ik ineens aan mannelijke zelfoverschatting, maar ik vind mezelf een kruising tussen David Beckham en Winston Gerschtanowitz”, aldus de blondine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LINDA. (@linda)

Charly Luske

Volgers van LINDA. zien echter een behoorlijke gelijkenis met niemand minder dan Charly Luske. “Ik moest meteen aan Charly Luske denken! Je bent een knappe kerel Linda!” reageert iemand. “Lookalike Charly Luske”, sluit iemand anders zich daarbij aan. Ook Charly zelf ziet de gelijkenis wel. Zo reageert hij grappend: “Ik zie dat ik stiekem model stond voor de LINDA-MAN?”

Bikini

In de zomer ging Linda de Mol nog in haar bikini op de cover van LINDA. onder het mom #lekkerbodypositief. Het blad had toen als thema ‘Body positivity’. Hoewel er veel lof kwam voor Linda en het gelijknamige tijdschrift, kon ze ook rekenen op behoorlijk wat kritiek. Zo waren mensen ervan overtuigd dat ze alsnog lekker had lopen photoshoppen. Ook riep het tijdschrift vrouwen van maat 36 tot maat 48 op om hun bikinifoto’s te delen. Volgens veel mensen sloot het blad hiermee alsnog een grote groep vrouwen buiten. Iets wat niet echt in het thema van body positivity past. Wij zijn benieuwd of deze nieuwste cover wel in de smaak zal vallen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending