Net binnen: Deze coronaversoepelingen kunnen we over 3 weken verwachten
Connect with us

WOW

Net binnen: Deze coronaversoepelingen kunnen we over 3 weken verwachten

Vandaag zullen er geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens te persconferentie laten meerdere bronnen weten. Ook zal de avondlok verlengd worden maar gelukkig is de overheid wel bezig met het plannen en maken van coronaversoepelingen.

Helaas gaat het niet goed met de coronacijfers waardoor er morgen geen versoepelingen zullen komen en de avondlok zelfs verlengd zal worden.

Horeca winkels en scholen
Wanneer de hoeveelheid coronabesmettingen weer dalen zullen de terrassen weer open mogen.

Ook zal er dan weer les gegeven mogen worden op hbo scholen en de universiteiten. Ook zullen de winkels weer open mogen maar dan wel met een maximale hoeveelheid mensen.

Vaccinatiebewijs
De overheid is ook van plan om mensen die een vaccin hebben genomen met een bewijs daarvan wat meer ruimte te geven.

Ook als je een sneltest hebt gedaan en je hebt het virus niet zal je meer mogen mits je daar bewijs van hebt.

De overheid is nog volop bezig met het plannen ervan maar bronnen binnenin de overheid laten weten dat je niet gedwongen zult worden om een vaccin te nemen.

Ook mogen we over drie weken weer buitensporten in groepen.

Avondlok
De avondlok blijft tot zeker 30 maart maar tijdens de verkiezingen zat deze even niet gelden. Dat is op 15, 16 en 17 maart. Op die dagen zal je ook geen boete krijgen als je toch naar buiten gaat liet de politie eerder al weten.

Dit geldt wel voor mensen die vanwege hun werk niet voor 21:00 kunnen gaan stemmen.

Celeberties

Beelden: Nederland irriteerde zich massaal aan Roxeanne Hazes die shirtje omhoog trok

Roxeanne Hazes is klaar met Nederland en hoe de perfecte wereld altijd op social media wordt vertoond. Dit komt omdat je overal op social media perfecte mensen perfecte foto’s ziet plaatsen.

Ze plaatsen deze foto’s omdat ze zoveel mogelijk likes willen krijgen maar uiteindelijk ook om geld te verdienen door bijvoorbeeld kleding te dragen van een gesponsord merk.

Veel van de vrouwen die iets plaatsen zitten overigens vol plastic en veel aan de dames is nep.

Ook Roxeanne Hazes is het daar totaal niet mee eens en besloot daarom een foto te plaatsen met een statement daarbij.

Ze plaatste een foto op Instagram erover met het volgende onderschrift:

“Hello, you beautiful badass b*tch”, schrijft Rox onder de foto. “Shoutout naar alle mensen die van zichzelf proberen te houden in een maatschappij die je vertelt dat niet te doen. I see you!”

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Kabinet lanceert coronapaspoort om mensen meer vrijheid te geven

Het kabinet wil mensen meer vrijheid geven met een app als coronapaspoort. Die app bewijst dan of mensen negatief testten op het virus of ingeënt zijn.

Bij het uitlezen van de app is het niet de bedoeling dat die gegevens zichtbaar zijn. Dankzij deze app moeten mensen weer toegang krijgen tot evenementen, bioscopen en de horeca. Het dient ook als vaccinatiebewijs om in het buitenland te tonen. Denk bijvoorbeeld aan buitenlandse reizen.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zegt dat een en ander technisch en juridisch mogelijk wordt gemaakt.

Minister van Economische Zaken, Bas van ’t Wout, verwacht dat de app in april of mei al operationeel is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Kabinet beslist over nog veel langere coronamaatregelen tot april

Het kabinet besluit vandaag over de coronamaatregelen na 15 maart, als de huidige beperkingen zouden aflopen. Uitgelekt is al dat de meest bij de coronacrisis betrokken ministers zaterdag in het Catshuis bespraken dat er nog geen versoepelingen kunnen komen en dat de avondklok wordt verlengd tot en met 30 maart. Ook de harde lockdown geldt tot die tijd, meldden ingewijden.

Volgens de bronnen zullen premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maandagavond tijdens hun persconferentie zeggen dat eind van deze maand meer mogelijk moet worden. Dan moeten de besmettingscijfers wel de goede kant op gaan. Dat is nu nog steeds niet het geval, met opnieuw meer nieuwe besmettingen het afgelopen weekend dan gemiddeld.

Mogelijke versoepelingen
Voorop staat bij een mogelijke versoepeling eind maart de heropening van hogescholen en universiteiten en van buitenterrassen en dat volwassenen weer in kleine teams buiten mogen sporten. Op 23 maart zal het kabinet hierover een besluit nemen. Vanaf medio maart wordt in ieder geval wel één kleine beperking opgeheven: dan mogen kinderen weer zwemlessen volgen in binnenbaden.

Negatief reisadvies
Ook is al uitgelekt dat het negatieve reisadvies wordt verlengd tot zeker 15 april. Niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden dringend ontraden. Dat geldt al sinds medio december toen het kabinet alle landen in de wereld op code oranje zette.

Woensdag zal de Tweede Kamer over het coronabeleid debatteren. Ze komen daarvoor terug van verkiezingsreces.

Doorgaan met lezen

Trending