Net binnen: Déze extra coronamaatregelen kunnen we vrijdag tijdens de persconferentie verwachten
Connect with us

Nieuws

Net binnen: Déze extra coronamaatregelen kunnen we vrijdag tijdens de persconferentie verwachten

Er is zojuist nieuwe informatie binnengekomen over de extra coronamaatregelen die eraan zitten te komen. De coronapas wordt uitgebreid naar meerdere plekken zoals de dierentuin en pretparken. Ook de horeca mag je schrap zetten want ook voor hun komen er extra maatregelen zoals het verplichte zitten en ook eerdere sluitingstijden.

De overheid moet alles nog officieel besluiten maar de kans is zeer groot dat dit staat te gebeuren. Ook wordt er gezegd dat de maatregelen al vanaf zaterdag ingaan. Houd er dus rekening mee dat het zomaar kan zijn dat de horeca al vanaf zaterdag eerder dicht moet en dat er ook eens kans is dat nachtclubs misschien wel weer helemaal moeten sluiten.

De cijfers blijven stijgen en het kabinet maakt zich zorgen. Het aantal is op dit moment extreem hoog en de Jonge zei hier het volgende over: „Laten we in ons gedrag zien dat we de boodschap van vorige week een beetje begrepen hebben?”, zei minister De Jonge (Volksgezondheid) deze dinsdag in de Kamer. „We kunnen zelf heel veel doen. Het virus verspreidt zich namelijk niet vanzelf – mensen doen dat”, meldt de Telegraaf.

Boos

De Tweede Kamer is echter niet zo te spreken hierover want zij vinden dat alles op het volk wordt afgeschoven: „Het kabinet laat zich wéér overvallen door het virus”, zegt PvdA-Kamerlid Kuiken. „Het bron- en contactonderzoek is niet op orde, de wachttijden in de teststraten lopen op, de boosters laten op zich wachten en de QR-code is lek.”

Horeca

De horeca moet ook zeer waarschijnlijk eerder haar deuren sluiten vanaf zaterdag. Gorben Pijlman, viroloog aan de Wageningen Universiteit, helpt ‘alles wat je doet om de bewegingen bij mensen tegen te gaan’. “Maar het effect is misschien minder groot dan voorheen, toen de mensen nog bang waren voor het virus”, zo vertelt hij aan RTL Nieuws. Hoogleraar Bert Niesters denkt niet dat deze maatregel veel effect zal hebben. “Kroegen om 22.00 uur dicht? Dat heeft geen zin. Dan ga je daarna thuis een feestje vieren.”

Lockdown

Ook is er een kans dat er weer een lockdown aan zit te komen.

Alles liep redelijk goed en we dachten allemaal dat dit jaar alles weer zoals normaal zou zijn maar de kans daarop wordt steeds kleiner. De cijfers stijgen weer de pan uit en er wordt nu al zelfs gesproken over een nieuwe lockdown. Meer hierover vind je op de volgende pagina.

Het RIVM heeft al laten weten dat als we een kerst willen kunnen vieren met de hele familie en vrienden zoals vroeger, de overheid nog strengere maatregelen moet invoeren. Dit alles heeft te maken met de hoeveelheid coronabesmettingen want die zaten namelijk eerst op 1600 per dag en dat is nu al ruim 12.000 per dag, helemaal terug bij af lijkt het.

Ook de hoeveelheid ziekenhuisopnames nemen weer flink toe, zo’n 150 per dag.

Extra maatregelen

Omdat alles dus nu zo hard stijgt zou het tegen Kerst (te) druk zijn in de ziekenhuizen en moet er worden ingegrepen.

“Als we nu hard ingrijpen dan kunnen we ervoor zorgen dat mensen een leuke kerst kunnen hebben”, zegt data-analist Yorick Bleijenberg. Hij houdt de coronacijfers bij.

“Er is zo lang gewacht met ingrijpen. Daardoor moet je weer aan bepaalde maatregelen denken, zoals het sluiten van de horeca. Minister De Jonge zei vrijdag al dat hij het niet uitsluit om dingen te sluiten.”

“Als we nu hard ingrijpen dan kunnen we ervoor zorgen dat mensen een leuke kerst kunnen hebben.”

Hij vindt ook dat er extra maatregelen moeten komen: “Als het kabinet nu harde maatregelen aankondigt, dan zie je vijf dagen later een piek in de besmettingen en een week later in de ziekenhuisopnames”, zegt hij. “Je kunt grofweg zeggen: als het kabinet nu ingrijpt, dan kun je over twee weken de grote piek verwachten.”

Lockdown

Over de lockdown denkt viroloog Patricia Bruijning het volgende: “Wat we nu zien, is dat we nog binnen de prognoses zitten. Ook het aantal IC-opnames is naar verwachting.” Ze heeft ook gezegd dat de cijfers nu wel erg hard stijgen. “Eerst werd geschat dat de opnamepiek begin januari zou zijn, nu is dat begin december.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter van Lieke (14) veranderd sinds vriendje: ‘draagt hoofddoek en doet mee aan de ramadan’

Lieke maakt zich zorgen om haar dochter van 14 jaar die sinds kort een vriendje van 17 heeft. De jongen heeft een duidelijke invloed op haar dochter en Lieke is niet blij met de veranderingen die zij ziet.

Haar dochter wil bijvoorbeeld een hoofddoek dragen, Arabisch leren en deelnemen aan de ramadan.

Hoewel Lieke openstaat voor andere culturen en religies, begrijpt ze de veranderingen bij haar dochter niet helemaal en voelt ze zich hierdoor ongemakkelijk. Haar echtgenoot is nog sceptischer en vindt de situatie niks.

Lieke heeft echter geen problemen met iemands geloofsovertuiging en gunt haar dochter alle liefde en geluk van de wereld.

Lieke merkt dat haar dochter steeds meer verandert onder invloed van haar vriendje. Ze heeft bijvoorbeeld een hoofddoek geprobeerd en zelfs Arabisch geleerd, iets waar Lieke van schrok.

Hoewel ze het niet altijd eens is met de keuzes van haar dochter, is Lieke ruimdenkend en wil ze haar dochter het beste van het beste geven. Ze heeft er echter wel problemen mee dat haar dochter mee wil doen aan de ramadan, aangezien in huis andere regels gelden.

Lieke heeft een compromis gesloten met haar dochter. Haar dochter mag twee weken meedoen met de ramadan en het Suikerfeest vieren hoe zij dat wil, maar daarna moet ze weer mee eten met de rest van het gezin.

Lieke beseft dat haar dochter het recht heeft om haar eigen leven te leiden en dat ze haar uiteindelijk zal moeten loslaten.

Het is begrijpelijk dat Lieke zich zorgen maakt over haar dochter, maar het is belangrijk dat ze openstaat voor de keuzes van haar dochter en dat ze haar steunt in haar ontwikkeling. Het is goed om samen te zoeken naar een compromis en om te communiceren over wat wel en niet geaccepteerd wordt in huis. Lieke moet haar dochter vertrouwen en haar loslaten zodat ze haar eigen weg kan vinden in het leven.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Iris (82) opgelucht dat geliefde Mohamed (36) visum krijgt: ‘We doen het nu vaker op zijn hondjes’🤔😱

Vorig jaar kwam de 82-jarige Iris Jones uit Engeland in het nieuws vanwege haar relatie met de 36-jarige Mohamed uit Egypte. De twee zijn getrouwd en hebben veel te maken gehad met vooroordelen en geruchten over hun relatie.

Sommige mensen geloven namelijk dat Mohamed alleen maar met Iris is getrouwd om een visum te krijgen en haar erfenis te bemachtigen.

Het koppel ontkent deze geruchten en zegt dat ze echt van elkaar houden. Iris en Mohamed hebben elkaar ontmoet via Facebook en na enkele maanden besloten ze om elkaar in het echt te ontmoeten.

Mohamed wilde graag in Engeland wonen, maar het verkrijgen van de benodigde papieren was niet gemakkelijk. Iris is tot over haar oren verliefd op Mohamed en vertelt dan ook vol passie over hun geweldige s*ksleven.

Zo ging het er tijdens een stoeipartij zo heet aan toe dat er een hele bus glijmiddel doorheen ging. Omdat Iris niet meer zo jong is, moeten ze voorzichtig zijn. Mohamed heeft ook te maken gehad met vooroordelen over zijn relatie met Iris.

Veel mensen vallen hen aan en denken dat Mohamed alleen maar bij Iris is vanwege haar geld.
Mohamed ontkent dit en zegt dat hij een eigen administratiebedrijf heeft en dat hij niet afhankelijk is van Iris.
Hij heeft zelfs zijn eigen huis in Caïro en zegt dat hij en Iris voor altijd samen zullen blijven.

Hoewel er veel negatieve reacties zijn op hun relatie, zijn er ook mensen die hen steunen en geloven in hun liefde voor elkaar.

Leeftijd is immers maar een getal en liefde kent geen grenzen. Het is belangrijk dat mensen hun eigen keuzes maken en gelukkig zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Het is goed dat Iris en Mohamed zich niet laten beïnvloeden door de negativiteit rondom hun relatie en samen hun eigen weg gaan. Zolang ze gelukkig zijn met elkaar en elkaar steunen, is dat het enige wat telt. Het is belangrijk om open te staan voor de liefde, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Bizar! Pasgeboren baby mét placenta gevonden op straat, meisje slechts één uur oud

In Mulberry, Florida is dit weekend een pasgeboren baby gevonden, met nog steeds haar placenta eraan vast. De baby was nog maar een uur oud, volgens de politie.

De politie ontving een melding van een huilende baby en volgde het geluid tot een heuvel, waar ze de baby in een deken gewikkeld aantroffen.
Het was koud buiten en de temperatuur was ongeveer 11 graden Celsius op dat moment.
De baby is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en bleek fysiek in orde te zijn.
Sheriff Grady Judd zegt: “We hebben geluk gehad dat we de baby vonden voordat ze onderkoeld raakte of aangevallen werd door dieren.
Ze is in kwetsbare omstandigheden achtergelaten, maar ze is sterk en lijkt het goed te doen.”
De autoriteiten hebben bloedhonden en een drone ingezet om de moeder te vinden, maar tot nu toe zonder succes.
In Florida is er een wet die ouders toestaat hun pasgeboren baby’s binnen een week achter te laten bij de brandweer of een medische instelling.
Het is onduidelijk waarom de moeder ervoor heeft gekozen haar baby achter te laten in deze kwetsbare omstandigheden.
De autoriteiten hopen dat de moeder zich alsnog zal melden om verdere informatie te geven over de zaak.
Doorgaan met lezen

Trending