Net binnen: Dit zijn de nieuwe maatregelen en versoepelingen
Connect with us

WOW

Net binnen: Dit zijn de nieuwe maatregelen en versoepelingen

Vrijdagavond maakte het kabinet de nieuwe maatregelen en versoepelingen in de strijd tegen de coronapandemie bekend. De versoepelingen gaan in vanaf zaterdag 15 januari.

Winkels, sportclubs, contactberoepen en muziekscholen mogen weer open. Wel is er een verscherping van de mondkapjesplicht.

Dit zijn de maatregelen en versoepelingen:

  • Vanaf zaterdag mogen mensen weer binnen en buiten sporten zonder publiek.
  • Voor binnensport moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen.
  • Het fysiek onderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs mogen hervatten.
  • Vanaf zaterdag opnieuw vier mensen thuis ontvangen, in plaats van de huidige twee.
  • Ook buiten en op de werkvloer moeten mensen een mondkapje dragen, als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Medische mondkapjes krijgen de voorkeur.
  • De deuren van de winkels kunnen opnieuw open, tot 17.00 uur ’s middags. Er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden.
  • Kappers, nagelstudio’s, sekswerkers en mensen met andere contactberoepen kunnen aan de slag tot 17 uur.
  • Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden besmet was met corona heeft, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon (mits iemand geen klachten heeft).

De basisregels zoals het houden van anderhalve meter afstand blijven behouden. Bij klachten geldt het advies van een zelfstest.

Voor de horeca en de cultuursector zijn er voorlopig nog geen versoepelingen. Alleen aan huis leveren en afhalen is toegelaten. Op 25 januari volgt er een evaluatie en gaat mogelijk ook de horeca open.

Celeberties

Heftig: Arno Hintjens is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven

Het gaat erg slecht met de gezondheid van zanger Arno Hintjens. Hij heeft kanker en het gaat droevig genoeg helemaal niet goed.

Arno wordt vooral in de Benelux een legende genoemd, hij is een Belgische zanger en raakte al snel bekend door de muziek die hij uitbracht bij het Belgische Radio 1. Arno heeft de afgelopen tijd veel in het ziekenhuis moeten zitten omdat hij pancreaskanker heeft. Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat hij voor het laatst heeft opgetreden maar kon nu toch weer even het podium op.

Arno Hintjens heeft niet lang te leven

Arno is ongeveer 20 kilo afgevallen en erg dun, die 20 kilo geeft hij zelf aan maar veel fans denken dat het om meer kilo’s gaat. Het was een emotioneel optreden want tijdens het optreden zei hij: “Misschien is dit mijn laatste optreden”. Vlak daarvoor vertelde hij ook dat hij ongeneselijk ziek is.

“Mijn moeder is boven…. ‘k gon eur’ misschien één van… Ja, ‘k zal eur gaan bezoeken”, vertelde Arno. Dit betekend dus dat dit misschien wel het allerlaatste moment voor hem ooit is geweest. ook zie hij. “Maar ik leef vandaag en ben heel blij”,

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Coop geeft toe: vegetarische schnitzels zijn eigenlijk varkensschnitzels

Supermarkt Coop geeft toe dat er door een fout per abuis varkensschnitzels zijn verkocht in plaats van plantaardige schnitzels.

Door een vergissing bij een leverancier belandden er 220 varkensschnitzels in de verpakking van vegetarische schnitzels. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakt melding van de vergissing.

Het betreft de Coop Schnitzel XXL Plantaardig 500 gram, met houdbaarheidsdata 15 en 16 januari 2022. De supermarkt verkocht daadwerkelijk zo’n 60 verpakkingen. Coop benadrukt dat de producten dus helemaal niet vegetarisch zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Net binnen: Winkels vanaf morgen toch open zonder afspraak

Vanaf zaterdag, na het einde van de lockdown, mogen de winkels toch gewoon open, zonder afspraak. Dat weten Haagse bronnen. Ze moeten wel verplicht sluiten om 17 uur.

Wel gelden er nog enkele restricties. Er is een maximumcapaciteit afhankelijk van de grootte van de winkel en klanten moeten een mondkapje dragen.

Eerder deze week adviseerde het OMT om versoepelingen te beperken tot de detailhandel, sport en het onderwijs. Daarop kwam het kabinet met een plan om niet-essentiële winkels toch te openen op afspraak. Daar stappen de bewindsleden dus nu van af.

De horeca blijft dicht, maar zou op korte termijn toch kunnen openen. Over tien dagen volgt er een nieuwe beoordeling. Als er intussen geen gekke dingen gebeuren gaat de horeca dan opnieuw open.

Doorgaan met lezen

Trending