Net binnen: Horeca en cultuur mogen weer open
Connect with us

WOW

Net binnen: Horeca en cultuur mogen weer open

Restaurants, cafés, theaters en bioscopen mogen weer open tot 22 uur. Eindelijk dus goed nieuws voor de horeca. Ook evenementen met vaste zitplaatsen mogen weer doorgaan. Op de tribunes van de sportstadions mag opnieuw publiek plaatsnemen. De versoepelingen gelden vanaf woensdag.

Dat bevestigen ingewijden bij het kabinet. Maandag vond er een vergading plaats over het advies van het OMT. De experts hadden het kabinet geadviseerd om te versoepelen met een sluitingsuur om 20 uur. Het kabinet gaat dus nog een beetje verder.

In de horeca geldt wel weer het coronatoegangsbewijs. Dat wil zeggen een bewijs van genezing, vaccinatie of negatieve test.

Doorstroomlocaties zoals dierentuinen, musea en pretparken mogen de deuren ook weer openen. Voor bezoekers gelden daar dezelfde regels als de niet-essentiële dienstverlening.

Dinsdagavond volgt er een persconferentie waarop de versoepelingen zullen aangekondigd worden.

Celeberties

Heftig: Waylon aangevallen door ex-vriendin

Er is al veel gezegd en geschreven over het misbruik schandaal bij The Voice. Hoewel de daders niet veel van zich lieten horen grepen de andere coaches van The Voice wel even dit moment aan om een statement te maken.

Zo liet Anouk weten dat ze per direct opstapt bij The Voice als coach, omdat ze het een corrupte bende vond. Ook Waylon zei geschrokken te zijn van de onthullingen. Maar Waylon zijn ex vriendin reageerde hier weer op door te zeggen dat Waylon een hypocriet is, want Waylon vertoonde zelf grensoverschrijdend gedrag naar zijn familie en geliefde.

Waylon zei eerst dit voordat zijn ex hierop reageerde:

“Het lijkt ZO simpel: in een relatie waar ongelijkheid is of sprake van en machtspositie, blijf je professioneel en zorg je ervoor dat je nooit in een situatie komt waarbij je grenzen zou kunnen overschrijden. Jij bent dan altijd fout. Punt. Er is daar geen grijs, daar is alleen zwart.”

“Ik heb een grenzeloos respect voor Tim Hofman, dat hij al deze mensen een microfoon heeft gegeven maar vooral dat hij ze serieus heeft genomen. Ook ben ik trots op RTL die moraal voor geld hebben gezet door het programma onmiddellijk van de buis te halen.”

“Hoe sterk moet je zijn om eerlijk te durven zeggen wat er gebeurd is met iemand die onwaarschijnlijk veel macht heeft en die macht misbruikt heeft. Iets wat je zelf niet eens durft toe te geven uit schaamte.”

“Ik heb vooralsnog één dochter. Ik kan alleen maar hopen dat wanneer iemand haar grens overschrijdt, zij dit kan herkennen, hier tegen op durft te staan en nee kan zeggen of ongelooflijk boos mag worden. (…) Daar ben ik Tim dankbaar voor. Dat hij voor mijn dochter en alle andere vrouwen ons allemaal met de neus op de feiten heeft gedrukt.”

Hierop deelde de ex van Waylon een keiharde sneer naar hem uit. Zij zei het volgende hierover:

“Wees eerst zelf respectvol naar je geliefden en familie, pas dan mag je je bek opentrekken. Grensoverschrijdend gedrag is niet altijd lichamelijk.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Net binnen: er komen nog meer extra coronaversoepelingen aan!

Het lijkt erop dat de overheid het wel heeft gezien met het coronavirus want ze willen nu echt zo snel mogelijk gaan versoepelen. De horeca moet zo snel mogelijk weer open en niet tot 20:00 maar tot 22:00. Ook de cultuursector gaat weer open.

Vrijwel alles mag weer open, binnen en buiten en er wordt gebruik gemaakt van 3G. Dat betekend dat je nog wel een negatief testbewijs moet laten zien om het moment dat je niet geprikt bent of recent bent hersteld van het coronavirus.

Alles mag weer open, denk aan de bioscoop, de horeca theater en andere evenementen. Wel moet alles nog eerder dicht, om 22:00.

Er is veel positief nieuws geweest de afgelopen dagen rondom het coronavirus. Zo wordt het virus binnenkort zeer waarschijnlijk als een griep gezien en is de dominante variant, de Omikron, veel mensen gevaarlijk en heftig dan verwacht. Ook het RIVM is goed te spreken op het moment over de gang van zaken.

Morgen tijdens de persconferentie om 19:00 zal alles worden uitgelegd en worden de nieuwe versoepelingen aangekondigd.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Woedende reacties op gelekte beelden van Ali B, gemaakt ná BOOS-video!

Ali B is plots een van de meest besproken bekende Nederlanders geworden, samen met Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. De rapper is een veelbesproken figuur in de welbekende video van BOOS met presentator Tim Hofman. Er zijn onwijs veel beschuldigingen en aangiftes tegen het drietal en er lijken steeds meer meldingen betreft andere BN’ers te komen.

Echter is de rapper kort voor de video online kwam naar het buitenland gegaan, Dubai om precies te zijn. Er zijn verschillende showbizzkanalen die aangeven dat de rapper al nattigheid voelde en daarom op vakantie gegaan is. De “vakantie” kunnen we dan echter beter “vluchten” noemen. Het drietal kan zich dan ook nauwelijks meer in het openbaar vertonen aangezien heel Nederland de video gezien heeft of de nieuwsberichten heeft gelezen. De rapper is al meerdere malen gespot door andere vakantiegangers en de beelden maken een hoop los bij de mensen die het zien.

Ali B tourt nog steeds een beetje rond in z’n Rolls Royce!

De rapper zegt nog altijd onschuldig te zijn. Op zijn Instagram heeft hij twéé statements gegeven over de gehele zaak en hij lijkt álle beschuldigingen vooralsnog te ontkennen. In de tussentijd duiken er nog steeds allerlei beelden op van de rapper in Dubai. Hij lijkt zich nog steeds uitermate goed te vermaken met alle rijkdom die het land te bieden heeft voor iemand met een goed gevulde portemonnee. Ook Yvonne Coldeweijer plaatst een foto van de rapper in een dure auto. Ze schrijft erbij: “Ali tourt nog steeds een beetje rond in z’n Rolls Royce in Dubai like nothing ever happened!“. Hieronder eerdere beelden, nét na de BOOS-video, waarin hij toch wel zenuwachtig oogde:

Doorgaan met lezen

Trending