Net binnen: ‘Ook Nederland heft volgende week vrijwel alle coronamaatregelen in het land op’
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: ‘Ook Nederland heft volgende week vrijwel alle coronamaatregelen in het land op’

In gesprek met NU.nl zou Niek Mouter, de auteur van het onderzoek dat de TU Delft naar de coronamaatregelen heeft gedaan, hebben gezegd dat het 3G-beleid vrijwel geen effect meer heeft. Het 3G-beleid houdt in dat mensen gevaccineerd, genezen of negatief getest moeten zijn voordat ze gebruik kunnen maken van bepaalde voorzieningen. Dankzij de verspreiding van de nieuwe coronavariant, omikron, zou het 3G-beleid echter niet langer werken. Dat blijkt uit het onderzoek van de TU Delft.

Het 3G-beleid is mogelijk buitenproportioneel

Aangezien veel mensen nu gevaccineerd zijn, is het effect van het 3G-beleid minder dan voorheen. Ook een 2G-beleid zou hierdoor minder goed werken. Bovendien is het aantal besmettingen dankzij de omikronvariant ook enorm gestegen. Hierdoor neemt het aantal mensen met een natuurlijke bescherming steeds meer toe. In het gesprek met NU.nl geeft Niek Mouter aan dat daarom de discussie gevoerd kan worden of het 3G-beleid buitenproportioneel is. Zelf doet hij daarover geen uitspraken, maar hij geeft aan wel blij te zijn dat deze discussie nu kan plaatsvinden.

Het 3G-beleid zal waarschijnlijk nóg minder effectief worden

Het lijkt erop dat steeds meer mensen in Nederland besmet raken met de omikronvariant. Daardoor blijft het aantal mensen met natuurlijke bescherming naar verwachting nog steeds toenemen. Naar verwachting zal het 3G-beleid daarom ook steeds minder effectief worden.

Het is nu de vraag of men op de korte termijn met het 3G-beleid zal stoppen. Als het 3G-beleid inderdaad stop wordt gezet, dan is het zeer waarschijnlijk dat hier andere maatregelen voor in de plaats komen.

Celeberties

Heftig: Peter Gillis uit huis gezet door moordonderzoek

De villa in Neerpelt die Peter Gillis onlangs kocht, was van de doodgeschoten zakenman Marcel van Hout. Maar omdat die moord nog niet is opgelost, kunnen Peter en Nicol nog steeds niet hun intrek nemen in de villa.

Peter Gillis en Nicol mogen hun gekochte villa in Neerpelt nog steeds niet in. Peter kocht de villa van de ex van de doodgeschoten Marcel van Hout. Maar die heeft vermoedelijk iets te maken met de moord…

Peter wist van niets

Voordat Gillis het gigantische kasteel kocht, had hij al de villa in Neerpelt gekocht voor een bedrag van 4,5 miljoen euro. ,,Daar zouden we eigenlijk gaan wonen, maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten”, zei Gillis eerder in De Telegraaf. ,,Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen.”

Het leek een handige oplossing: de huidige villa in Neerpelt kan verkocht worden, en in de tijd dat Peter en Nicol in hun nieuwe luxe villa in Neerpelt wonen, kan het kasteel volledig gerenoveerd worden. Peter zag het helemaal voor zich, totdat er naar buiten kwam dat zijn nieuwe villa van de doodgeschoten Marcel van Hout was.

Verkoper betrokken bij de moord?

,,Ik heb het gekocht van zijn ex, maar er ligt nog beslag op van de overheid. Dat moet eerst loskomen”, vertelt hij in weekblad Weekend. Er ligt beslag op omdat de zakenman zijn testament wijzigde en zijn ex tot enige erfgenaam maakte. Maar die wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de moord.

De vermeende moordenaar, haar minnaar, heeft namelijk bekend dat zij de moord had voorbereid en het wapen leverde om het huis in bezit te krijgen.

Een risicovolle aankoop van Peter, zo blijkt achteraf. Het onderzoek is nog in volle gang, en het is de vraag hoe lang het nog gaat duren voordat het stel in hun nieuwe villa kan gaan wonen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Peter Gillis mag zijn villa niet in vanwege moordonderzoek

Peter Gillis kocht onlangs een villa in het Belgische Neerpelt, die oorspronkelijk van de vermoorde zakenman Marcel van Hout was. De moord is echter nog niet opgelost, dus kunnen Peter en Nicol nog niet verhuizen.

Peter kocht de villa van de ex van Marcel van Hout. Mogelijk heeft die iets te maken met de moord. Ondertussen kocht Peter ook een gigantisch kasteel. Daarover vertelde hij eerder: “Daar zouden we eigenlijk gaan wonen, maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten. Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen.”

In afwachting van de renovatie van zijn kasteel zou Peter dan in de villa gaan wonen, maar dat loopt dus even anders. Later kwam immers aan het licht dat de villa van de om het leven gebrachte Marcel van Hout was.

Verkoper verdacht?

Peter onthult in Weekend: “Ik heb het gekocht van zijn ex, maar er ligt nog beslag op van de overheid. Dat moet eerst loskomen.” Momenteel ligt er beslag op het huis omdat de ondernemer zijn testament wijzigde in het voordeel van zijn ex. Die is nu verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de moord.

De moordenaar van de man, haar minnaar, bekende dat zij de moord had voorbereid en het wapen aanreikte. Achteraf beseft Peter dat de aankoop een risico was. Het onderzoek zal wellicht nog lang aanslepen en het is nog maar de vraag of Peter snel zijn intrek kan nemen in de villa.

Doorgaan met lezen

Celeberties

‘Wesley Sneijder geschokt na zien nieuwe foto Yolanthe’

Er zijn deze week nieuwe foto’s opgedoken van Yolanthe Cabau en haar nieuwe vriend Lentini Eersteling. Haar ex Wesley Sneijder is er kapot van, laat zijn manager weten.

Yolanthe en Lentini

De twee werden eerder knuffelend gespot op een strand in Mexico, en ook nu zijn ze weer gespot in het land. “Dat stadium van daten en verkennen is wel voorbij, want op de nieuwe foto is te zien dat haar zoon al in de nek zit van Lentini en daar heel vertrouwd mee is” zegt Evert. Bekijk de video onderaan het artikel voor de foto.

“Ze lopen daar tussen de toeristen die geen idee hebben wie zij zijn, maar gelukkig liep er ook een Nederlander rond. Die maakte deze foto en speelde hem nog door naar ons ook. Het is wel een foto die aangeeft dat er meer aan de hand is dan wat daten en vakantievieren met iemand die je net kent.”

Wesley

Evert heeft het management van Yolanthe en Lentini om een reactie gevraagd, maar die wilden beiden niet reageren. De manager van Wesley Sneijder, Yolanthe’s ex-man, reageerde echter wel. “Ja, het is best pijnlijk voor hem natuurlijk. Dat kun je je voorstellen.” zei Evert.

“Dat zei de manager ook, van: ‘Wat denk je zelf dat hij ervan vindt?’ Het is natuurlijk al pijnlijk als je je ex met een nieuwe liefde ziet zitten op een terrasje, maar met je kind in z’n nek en dan ook nog in een vrij groot weekblad in Nederland…”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending