Net binnen: ‘Ook Nederland heft volgende week vrijwel alle coronamaatregelen in het land op’
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: ‘Ook Nederland heft volgende week vrijwel alle coronamaatregelen in het land op’

In gesprek met NU.nl zou Niek Mouter, de auteur van het onderzoek dat de TU Delft naar de coronamaatregelen heeft gedaan, hebben gezegd dat het 3G-beleid vrijwel geen effect meer heeft. Het 3G-beleid houdt in dat mensen gevaccineerd, genezen of negatief getest moeten zijn voordat ze gebruik kunnen maken van bepaalde voorzieningen. Dankzij de verspreiding van de nieuwe coronavariant, omikron, zou het 3G-beleid echter niet langer werken. Dat blijkt uit het onderzoek van de TU Delft.

Het 3G-beleid is mogelijk buitenproportioneel

Aangezien veel mensen nu gevaccineerd zijn, is het effect van het 3G-beleid minder dan voorheen. Ook een 2G-beleid zou hierdoor minder goed werken. Bovendien is het aantal besmettingen dankzij de omikronvariant ook enorm gestegen. Hierdoor neemt het aantal mensen met een natuurlijke bescherming steeds meer toe. In het gesprek met NU.nl geeft Niek Mouter aan dat daarom de discussie gevoerd kan worden of het 3G-beleid buitenproportioneel is. Zelf doet hij daarover geen uitspraken, maar hij geeft aan wel blij te zijn dat deze discussie nu kan plaatsvinden.

Het 3G-beleid zal waarschijnlijk nóg minder effectief worden

Het lijkt erop dat steeds meer mensen in Nederland besmet raken met de omikronvariant. Daardoor blijft het aantal mensen met natuurlijke bescherming naar verwachting nog steeds toenemen. Naar verwachting zal het 3G-beleid daarom ook steeds minder effectief worden.

Het is nu de vraag of men op de korte termijn met het 3G-beleid zal stoppen. Als het 3G-beleid inderdaad stop wordt gezet, dan is het zeer waarschijnlijk dat hier andere maatregelen voor in de plaats komen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Drama voor prinses Mabel: ‘Ze heeft kanker’

Nadat prinses Mabel het verlies van haar man prins Friso moest verwerken, slaat het noodlot opnieuw toe. Onlangs verscheen er een schokkend bericht op de website van haar jongere zus Nicoline. ,,Ik lag doodsbang op de bestralingstafel in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis”, schrijft Nicoline.

Het is bijna elf jaar geleden dat prins Friso een ernstig ongeluk kreeg tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie van de koninklijke familie. Naast zijn kinderen liet hij ook zijn vrouw Mabel achter, die nu een nieuw drama te verwerken heeft gekregen. Haar jongere zus Nicoline heeft op haar website het schokkende bericht gedeeld dat ze aan kanker lijdt.

‘Doodsbang’
Op haar website schreef ze een recensie over het boek ‘Gevoel voor tumor’. Daarbij legt ze uit dat bij haar zelf kanker is geconstateerd. ,,Wat is blijven hangen, is de overdosis horror rondom bestralen. Een beeld dat niet aansluit bij de door mij beleefde werkelijkheid. Alleen ontdekte ik dat te laat”, schrijft Nicoline. ,,En dus lag ik, zij die zichzelf omschrijft als een medisch moedig mens, doodsbang op de bestralingstafel in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis.”

 

Nicoline had het boek cadeau gekregen toen ze net wist dat er kanker bij haar was geconstateerd. Eerst voelde ze zich niet geroepen om het te lezen; het boek belandde op het stapeltje naast haar bed. ,,Wanneer ik voor de zoveelste keer midden in de nacht wakker word van de pijn in mijn rug, pak ik het op”, aldus Nicoline. Het is onduidelijk wat voor soort kanker ze heeft, hoe het op dit moment met haar gaat en of ze nog onder behandeling is.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Gordon heeft groot nieuws: ”Jullie hebben mij gemist he?”

Gordon leeft al een tijdje zonder sociale media en dat bevalt hem prima. De zanger kondigt echter aan dat hij vanaf nu af en toe toch weer online komt. Zijn volgers hoeven echter niet te hopen dat dit permanent zal zijn, zo zegt hij tegen Story.

Teken van leven
Gordon plaatste een foto van zichzelf en schrijft daar onder: ”Even een teken van leven. Leven zonder Instagram of andere sm-vervuiling bevalt me enorm goed. De 54-jarige zanger heeft een tip voor iedereen die hem volgt. ”Step out of the ratrace en gebruik sociale media alleen nog voor je werk of voor andere dingen.”

Promoten
De zanger is nu weer even online omdat hij zijn programma’s Down The Road en Kookklunzen wil promoten. In het verleden is Gordon al vaker ‘offline’ gegaan (en keerde even zovaak terug).

Hij hoopt dat Nederland hem ‘een beetje gemist’ heeft. Niemand hoeft zich zorgen te maken om hem: ”Het gaat goed met deze ouwe baas.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zoon Peter Gillis betrapt met de schoonmaakster. ‘Waren net lekker bezig’

Er is altijd genoeg te doen rondom de familie Gillis. Er is geëtter op de vakantieparken, Nicol kust met een vreemde man of er wordt gebeten. Mark, de zoon van Peter, lijkt daarbij ook niet helemaal vrij van de nodige ‘drama’. Het blijkt dat Peter hem nogal in een comprimerende houding heeft betrapt, met de schoonmaakster!

 

Net zoals Gillis zelf, woont Mark op een van de vakantieparken, alleen dan Prinsenmeer. Als er iets aan de hand is op de camping, dan is Mark er dus om iedereen uit de brand te helpen. Dit kan handig zijn! Kennelijk dus ook als een van de schoonmaaksters ‘jeuk’ heeft en hulp nodig heeft bij het krabben.

Net bezig

Volgens de website Roddelpraat was het Peter die zijn zoon met een schoonmaakster betrapte. “We waren net hevig bezig, toen jij ineens kwam binnenlopen”, zou Mark tegen Peter hebben gezegd.

Problemen

De roddel is niet iets wat uit de lucht komt vallen. De familie Gillis schijnt er aan alle kanten een nogal zwakke moraal op na te houden. Het meest recente is toch wel de beelden van Nicol op de parkeerplaats met een vermeende Duitse minaar of het feit dat Gillis illegale immigranten op zijn parken laat verblijven. Daarnaast blijven er geruchten gaan dat de twee uit elkaar zijn. Wat zal er precies van kloppen?

 

Bron: DitjesenDatjes

Doorgaan met lezen

Trending