Net binnen: Op deze plekken moet je binnenkort ook een mondkapje dragen
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: Op deze plekken moet je binnenkort ook een mondkapje dragen

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft haar advies rondom het dragen van mondkapjes aangescherpt. Ze raden nu aan om op meerdere plekken mondkapjes te dragen, dit zijn plekken waar je eerst nog geen mondkapje hoefde te dragen.

Het gaat vooral om plekken die buiten zijn, denk aan sportevenementen en demonstraties maar ook bij winkels als je buiten aan het winkelen bent.

Het is nu nog enkel een advies maar als de overheid besluit om van het advies gebruik te gaan maken kan het heel snel gaat en moeten we dus binnenkort op heel veel plekken een mondkapje gaan dragen.

Op dit moment hoef je alleen een mondkapje te dragen als je ergens binnen bent, denk aan de supermarkt, bioscoop of in de winkel.

Meerdere plekken

Maar er zijn meer plekken waar je binnenkort waarschijnlijk verplicht een mondkapje moet dragen. Het OMT wil namelijk dat het binnenkort ook verplicht is om in het hoger onderwijs in grotere groepen een mondkapje te dragen.

Ook heeft het OMT gezegd dat het niet voldoende is om zelfgemaakte mondkapjes te dragen maar enkel nog van chirurgische kwaliteit. Deze mondkapjes moeten een CE-keurmerk hebben.

Het OMT heeft namelijk gezegd dat dit soort mondkapjes een veel betere kwaliteit hebben en je ook veel beter beschermt tegen deeltjes.

Meest bekeken

Agenten checken auto op vluchtstrook en stoten op bizar tafereel

Dit weekend besloot de politie een auto te controleren op de vluchtstrook op de A6 tussen Almere en Lelystad. Daar stootten ze op een bizar tafereel. De bestuurder (38) was een natuurfilm aan het kijken.

Het voorval vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De agenten zagen een auto staan op de vluchtstrook met de alarmlichten aan. Toen ze het voertuig naderden, hoorden ze geluiden en merkten ze dat de ramen beslagen waren.

Natuurfilm

De bestuurder zat op de achterbank met zijn broek op de enkels en was een natuurfilm aan het kijken op zijn telefoon. Ook had hij het geluid helemaal opengezet. De politieagenten onderbraken de man en gaven hem de tijd om zich aan te kleden. Zijn verklaring? “Ik was gewoon even geil.”

Bekeuring

De hitsige man kreeg een boete van 250 euro wegens het parkeren op de vluchtstrook zonder dat er sprake was van een noodsituatie. De politie geeft nog mee dat er jaarlijks talrijke ongevallen gebeuren door mensen die onterecht op de vluchtstrook parkeren.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Net binnen: Weer een nieuwe gevaarlijke coronavariant gevonden, dit keer in Europa

Er is weer een nieuwe coronavariant gevonden en dit keer op Cyprus. Onderzoekers zeggen dat het gaat om een mix tussen de Deltavariant en de Omikronvariant. De mogelijke nieuwe naam van deze variant wordt de ‘deltacronvariant’.

Deskundigen hebben echter gezegd dat het op dit moment niet iets is om je zorgen over te maken, aldus een bericht in de media.

“Er zijn momenteel omicron en delta co-infecties en we vonden deze variant die een combinatie is van deze twee,” zei Kostrikis in een interview met Sigma TV vrijdag.

“De ontdekking wordt de “deltacorn” variant genoemd vanwege de identificatie van omicron-achtige genetische handtekeningen binnen de delta genomen”, voegde hij eraan toe.

In totaal werden 10 van de mutaties van Omicron gevonden in de 25 monsters die in Cyprus werden genomen. 11 van de monsters waren afkomstig van mensen die als gevolg van het virus in het ziekenhuis waren opgenomen, terwijl 14 afkomstig waren van de algemene bevolking, meldde Jerusalem Post onder verwijzing naar Cyprus Mail.

Dr. Kostrikis zei dat de frequentie van de mutatie bij ziekenhuispatiënten hoger was en zou kunnen wijzen op een correlatie tussen de nieuwe variant en ziekenhuisopnames.

“We zullen in de toekomst zien of deze stam pathologischer of besmettelijker is en of ze de overhand zal krijgen”, zei hij.

Maar zijn persoonlijke mening is dat deze stam ook zal worden verdrongen door de zeer besmettelijke omicron variant.

“De nieuwe Covid-19-variant was op dit moment niet iets om ons zorgen over te maken”, zei de Cypriotische minister van Volksgezondheid Michalis Hadjipandelas op zaterdag.

De minister liet ook zien dat hij trots is op de ontdekking van de nieuwe variant.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bij deze McDonald’s krijg je 50 procent korting na een prikkie

Tijdens de pandemie sloegen verschillende bedrijven de handen in elkaar met de overheid om mensen aan te sporen zich te laten vaccineren. Maar dergelijke samenwerkingen stuiten ook weleens op kritiek. Dat was ook het geval voor een McDonald’s filiaal in Bergen op Zoom waar je 50 procent korting kreeg met coronavaccin.

Het filiaal van de fastfoodketen bood 50 procent korting aan op verschillende hamburgers voor mensen die gevaccineerd zijn.

Maar de burgers waren eigenlijk voor iedereen op eenvoudig vertoon van de flyer. Er hoefde dus geen vaccinatiebewijs te worden getoond. Heel wat mensen reageerden furieus en vonden het een smakeloze grap.

De woordgrap van de marketeers van McDonald’s is dus niet zo goed onthaald. Ondertussen is de campagne ook stopgezet. Iemand zag gelijkenissen tussen hun hamburgers en het vaccin: “Je weet niet wat erin zit.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending