Net binnen: Overheid wil per direct 2G-maatregel invoeren bij horeca, evenementen en cultuur
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: Overheid wil per direct 2G-maatregel invoeren bij horeca, evenementen en cultuur

De overheid is van plan om de 2G-maatregelen in te voeren voor de horeca, evenementen, cultuur en niet-essentiële dienstverlening. Op die plekken is het dus binnenkort niet meer mogelijk om met slechts een negatieve test binnen te komen.

De 2G maatregen houdt in dat je alleen nog op bepaalde plekken naar binnen mag als je je hebt laten prikken of als je recent het coronavirus hebt gehad en dat dan kan aantonen. Heb je corona gehad? Dan kun je daar een jaar gebruik van maken. Heb je je dus laten prikken of heb je corona gehad? Dan krijg je een QR-code en met deze code mag je dan naar binnen, anders niet.

Het Kabinet is dus druk bezig om deze wet in te voeren maar dit moet eerst worden goedgekeurd door de eerste en tweede kamer. Mochten ze dit goedkeuren betekend dat niet gelijk dat deze regel dan ook wordt ingevoerd maar het Kabinet kan dat dan wel doen.

Ze willen deze wet invoeren op het moment dat de 3G maatregel niet werkt, dus als een negatieve test niet voldoende is. Als we zo naar de meest recente cijfers kijken schatten wij de kans echter zeer groot in dat we binnenkort deze maatregel gaan zien.

Als de maatregel wordt ingevoerd dan zal niet echter niet direct overal geleden maar vooral op plekken waar een ‘groot risico’ is. De overheid denkt eraan om deze regel in te voeren in de horeca en bij bijvoorbeeld de kapper.

Extra maatregelen vanaf 3 december

Vandaag werd er al bekend gemaakt dat de overheid nieuwe coronamaatregelen gaat aankondigen en dat deze vanaf 3 december in zullen gaan.

De overheid heeft een officiële waarschuwing gegeven voor iedereen in Nederland. De basismaatregelen worden niet goed nageleefd en als dit niet verbeterd dan komen er vanaf 3 december al extra maatregelen.

Rutte heeft gezegd dat er nu wat moet veranderen. „Willen we de komende dagen een kentering zien in het aantal besmettingen, dan zullen we ons beter aan de basismaatregelen moeten houden.”

De lockdown die we nu hebben is volgens de overheid niet genoeg: „We zien dat het in de ziekenhuizen heel spannend is. Tegelijkertijd ziet het OMT dat we ons niet goed aan de basismaatregelen houden.”

De Jonge heeft ook al laten weten dat we ons niet goed genoeg aan de maatregelen houden. „De naleving van de maatregelen is nu onvoldoende om de benodigde kentering teweegbrengt brengen.”

Het eerste idee was om op 3 december te kijken of de lockdown effect heeft gehad maar het gaat nu al helemaal fout. Ze zijn inmiddels al de 2G regels aan het voorbereiden wat betekend dat je ergens alleen nog binnen komt als je je hebt laten vaccineren of wanneer je recent hersteld bent van het coronavirus en dat ook kunt aantonen met een QR-code.

Omdat de cijfers maar blijven stijgen en de ziekenhuisopnames toenemen is de kans zeer groot dat er vanaf 3 december al al extra maatregelen komen. De overheid heeft zelf ook al gezegd dat er een kans is dat ze sneller zullen ingrijpen.

Meest bekeken

Monique Westenberg erg emotioneel na verlies: “Wat mis ik je in m’n leven”

Monique Westenberg moest op 26 november 2019 afscheid nemen van haar steun en toeverlaat. Haar oma Corrie overleed op 88-jarige leeftijd.

Monique Westenberg maakte er op sociale media geen geheim van dat ze haar oma op handen droeg. Haar overlijden in 2019 kwam dan ook bijzonder hard aan.

Vorige maand herdacht Monique haar grootmoeder nog op wat haar 90ste verjaardag had moeten zijn. Vandaag staat ze stil bij haar overlijden.

“Al twee jaar aan de andere kant en tegelijkertijd ben je nu altijd zo dichtbij. Dat weet ik, dat voel ik!”, schrijft Monique op Instagram Stories.

“Je stuurt me en begeleid me en daar haal ik zóveel kracht uit, maar God wat mis ik je in m’n leven. Zo onbeschrijfelijk veel. Mijn alles, mijn koningin”, aldus Monique Westenberg.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Chantal Janzen plaatst pijnlijke boodschap gericht aan ex-liefje Johnny de Mol!

Chantal Janzen is al jaren lang gelukkig met haar man en ze heeft inmiddels ook al twee kinderen op de wereld gezet. Maar heel wat jaartjes geleden heeft de blondine een relatie gehad met Johnny de Mol. Iets wat eigenlijk half bekend en vrouwelijk Nederland wel kan zeggen als we de geruchten mogen geloven.

Wanneer je even goed op Google gaat zoeken kun je zelfs hele lijsten met vrouwelijke BN’ers vinden waar Johnny wat mee gehad heeft. We vermoeden dat het aanzien en de centjes van zijn pa daar wel een klein beetje mee te maken hebben. Aanpappen met Johnny betekent natuurlijk de dag erop je eigen show. Maar aan deze relaties hebben niet alle vrouwen even goede herinneringen weten we uit verschillende verhalen. We zullen deze verhalen hier niet gaan bespreken, maar wel dat Chantal blij is dat dit verleden tijd is.

Chantal Janzen plaatst iets over Johnny de Mol!

Johnny heeft tegenwoordig namelijk zijn eigen show HLF8 waar hij met enige regelmaat in de roddelkranten terecht komt. Zijn interview met, ook al een ex-liefje, Bridget Maasland ging bijvoorbeeld het internet over. In dit interview ging het namelijk over de bed-prestaties van Hazes jr. en die van hemzelf. Er gaan verhalen dat Johnny tijdens zijn relatie met Chantal behoorlijk naast de pot gepiest heeft. Ook zou Chantal helemaal geen contact meer hebben met de zoon van de grote baas: “Ze zei toen ook al helemaal geen contact meer met hem te hebben, maar dat als hij in de goot ligt en niemand hem wil helpen dat hij Chantal dan mag bellen en ze erover na zou denken of ze hem dan komt helpen“. Tijdens een uitzending van HLF8 met Johnny kwam op het Instagram-verhaal van Chantal plots deze tekst tevoorschijn. We kunnen wel bedenken over wie dit gaat:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Gerard Joling maakt zich grote zorgen om zijn moeder (92)

Ze verloor haar grote liefde, brak haar borstbeen en viel twee keer van de fiets. Het is geen wonder dat Gerard Joling zich zorgen maakt om zijn hoogbejaarde moeder Janny. ‘En dan voelt ze zich ook nog eenzaam.’

Wie de verschillende kanalen op internet waar Gerard Joling (61) zich roert een beetje volgt, ziet met grote regelmaat ook zijn moeder Janny voorbijkomen. Er gaat geen week voorbij zonder dat haar zingende zoon haar een bloemetje brengt. ‘Natuurlijk. Maar ik moet je zeggen dat er sowieso heel goed voor haar wordt gezorgd,’ vertelt Gerard aan Story. ‘Zeker niet alleen door mij. Ook door mijn broer, zus, zwager en de kleinkinderen. En door de kinderen van haar overleden vriend Cor. En daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor. Ze woont nog steeds op zichzelf en dan denk ik weleens: jeetje, wat een sterke vrouw.

Ze heeft vorig jaar haar borstbeen gebroken, is twee keer van de fiets gevallen. En natuurlijk is Cor ook nog overleden, wat een ellende voor zo’n oud mens. Soms voelt ze zich ook best een beetje eenzaam. Dat zegt ze dan meteen tegen me. Zo van: Jemig Geer, dan ben ik dan en dan weer alleen. Ze maakt ook echt tijdsblokken. Tussen twee en drie komt die, dan die, en kom jij dan daarna? vraagt ze dan. Maar goed, op de een of andere manier rolt ze er toch doorheen. Ik ben enorm trots op haar.’

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending