Net binnen: Salmonella in Kinder Surprise, ook twee Nederlandse kinderen besmet
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: Salmonella in Kinder Surprise, ook twee Nederlandse kinderen besmet

In Groot-Brittannië en België kregen inwoners het advies om geen Kinder Surprise meer te eten. De chocolade-eieren zijn het voorwerp van een grote salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Nu onderzoekt de NVWA of de Belgische eieren ook in ons land verspreid zijn.

Gisterenavond bracht het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de waarschuwing naar buiten. Consumenten mogen vijf chocoladeproducten van het merk Kinder niet meer consumeren. Het gaat ook om de beroemde chocolade-eieren met het speelgoedje in. De producten komen uit de fabriek van moederbedrijf Ferrero in Aarlen.

Populaire snack voor kinderen

De waarschuwing leest: “Deze producten zijn populair bij jonge kinderen. Met Pasen in aantocht, verzoekt het FAVV dat ouders en opvoeders controleren of ze deze producten in hun bezit hebben en, zo ja, ervoor zorgen dat ze niet worden geconsumeerd.” De Britse voedselwaakhond deed eenzelfde oproep.

Grote salmonella-uitbraak

De fabriek kwam in het vizier naar aanleiding van een enorme salmonella-uitbraak in meerdere Europese landen. Uit onderzoek kwam dan de Belgische fabriek in beeld. In het Verenigd-Koninkrijk zijn er zestig besmettingen vastgesteld na het eten van de chocola. Vooral kinderen jongeren dan vijf worden ziek.

Nederlandse kinderen besmet

De NVWA bevestigt ondertussen dat er ook twee Nederlandse kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie. “We werken met man en macht om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Daarover volgt mogelijk later vandaag een toelichting”, klinkt het.  RTL Nieuws meldt dat de kinderen jonger zijn dan vijf en dat de ziekteverschijnselen zo ernstig waren dat ze zich bij een huisarts meldden.

Het is niet duidelijk waar de Kinder Surprise is gekocht. De nieuwszender geeft mee dat een melding dateert van eind februari en de tweede van in maart.

NVWA

Nu onderzoekt de NVWA samen met de Belgische autoriteiten of de Kinder Surprise ook in Nederland is verspreid. Daarvoor bestaan voorlopig nog geen aanwijzingen, maar het onderzoek loopt nog.

Het gaat om de volgende producten:

Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22,

Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22

Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22

Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Celeberties

‘Marieke Elsinga is eindelijk zwanger?’

Huisje-boompje-beestje…Marieke Elsinga wilde niets liever. Jarenlang deed ze verwoede pogingen een man aan de haak te slaan. Keer op keer liep het echter op niets uit. Tot ze Sander ontmoette.

Twee jaar geleden ontmoette ze hem via een datingapp. Vanaf haar 20e was ze vrijgezel, en gaandeweg verlangde ze steeds meer naar een relatie. Ze ging actief op zoek via allerlei datingapps. Dolblij was ze toen ze op die manier uiteindelijk Sander ontmoette. Al duurde het door de vele negatieve datingervaringen in het verleden wel even voordat Marieke zich kwetsbaar durfde op te stellen.

Afgewezen
‘Voor mijn gevoel ben ik best vaak afgewezen door mannen. Amsterdamse klootzakjes, noem ik ze altijd,’ zegt ze in &C. Van die gasten die dan toch weer gaan kijken of er niet een nog leuker en lekkerder chickie is.’ Dit zorgde ervoor dat Marieke rond haar 28e dacht dat het echt niet meer ging lukken een man te scoren. ‘Kreeg ik wéér een appje met: Ik vind je een heel leuke meid, máár…’ Of ze werd compleet genegeerd, wat zeer deed. ‘Elke keer dat iemand zegt: Ik vind je wel leuk maar niet leuk genoeg, vormt zich toch een klein littekentje op je hart.’ Maar door Sander is alle pijn naar de achtergrond geraakt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Stikjaloerse Sarah van Soelen hint op hereniging André en Monique

Monique stapte vandaag met haar zoontje Dré in het vliegtuig naar Amerika om daar tijd te spenderen met André Hazes. Uitgerekend vandaag post Sarah van Soelen een nieuw kiekje met een bizarre tekst: “Oh darling, I’m to busy for this bullshit.”

Het lijkt erop dat Sarah hiermee verwijst naar de nakende hereniging tussen André Hazes en Monique Westenberg.

Sarah vervolgt: “Living my best life.” Familiebedrijfje Chicas Winny & Alice reageert onder het bericht: “Oh darling I wish some people go and buy a brain.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@sarahvansoelen)

New York

Monique onthult in haar bericht niet waar ze naartoe gaan. Wellicht is dat Amerika, waar André de laatste tijd veel verblijft. Ondertussen is ook gelekt dat ze naar New York vlogen. Daar willen ze onderzoeken hoe ze verder kunnen als gezin.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Rachel Hazes openhartig over mislukte zelfmoordpoging: ‘Ik was ernstig ziek’

Hoewel Rachel Hazes het leven tegenwoordig weer rooskleurig inziet, zat ze er in 2017 flink doorheen. Ze besloot een einde aan haar leven te maken, maar dit mislukte.

Waardoor kwam het dat je in 2017 tot die daad kwam?
‘Bij mij was het alles wel. Het emmertje zat vol.’

Wat zat er allemaal in dat emmertje?
‘Heel veel verdriet. Heel veel onmacht. Heel veel strijd moeten leveren. Onbegrip. En ik had natuurlijk op dat moment een heel moeizame relatie met mijn zoon André. Daar ging ik wel echt kapot aan.’

Het was alles bij elkaar: de tegenslagen, de kritiek. Het leven glansde niet meer.
‘Ik kon niet meer. Ik kon ook van niets meer genieten. Kijk, in principe kan ik heel rustig leven en heel oud worden met de dingetjes die ik heb. Je wordt ouder en je hebt minder nodig, lijkt het wel. Wat ik heb gehad in 2017, noem ik toch een beetje ziek zijn. Na mijn ziekte ben ik heel erg de kleine dingen gaan waarderen: een vogeltje dat fluit, het zonnetje dat schijnt. Natuurlijk, vroeger was het allemaal aanzien met een mooie klok om je pols en een mooie tas. Ik zal je vertellen: het interesseert me helemaal niks meer.’

Oog hebben voor klein geluk en die kleine dingen die je noemt waarderen: komt dat pas als je heel diep hebt gezeten? Als je de rand van de afgrond hebt gezien?
‘Ja. Je moet van heel ver komen. Want sorry dat ik het zo zeg, maar ik was meer dood dan levend. Pas daarna kun je waarderen hoe mooi het leven wél is.’

Wat fijn dat het goed is gekomen en dat we hier zo zitten om erover te praten. Ik wil er toch nog iets over vragen. Je zegt dat je zelfmoordpoging is mislukt… Kwam die daad in een vlaag bij je op of had je het gepland?
‘Ik heb het helemaal gepland. Een afscheidsbrief geschreven. Weken van tevoren heb ik een mes gekocht.’

Gelukkig is het goed afgelopen, maar even heel hard: waarom is je poging om jezelf van het leven te beroven mislukt? Hoe kon het misgaan?
‘Ik denk dat Dré dacht: wegblijven, ik wil jou helemaal nog niet boven hebben!’

Hij heeft het vanuit de hemel tegengehouden… Heb je hulp gekregen toen, is er iemand komen opdagen?
‘Nee. Het was echt een serieuze wond, ik heb twee, drie weken met die arm rondgelopen. Toen ben ik pas naar het ziekenhuis gegaan. Dus niemand heeft me gevonden en ik heb niemand wat laten blijken. Ook mijn dochter niet. Ik heb die arm altijd ingepakt, shirt erover en niemand heeft het aan mij gezien. Heel lang daarna pas.’

Nieuwe Revu interviewde Rachel Hazes over haar verleden, haar zelfmoordpoging en haar nieuwe liefde. ‘Ik denk dat mensen al hadden verwacht dat ik best wel snel een man in mijn leven toe zou laten. Ik ben nu meer dan zeventien jaar verder en denk wel dat ik er nu klaar voor ben.’

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending