Net binnen: “Winkels en horeca in de middag al dicht, ook avondklok”
Connect with us

Meest bekeken

Net binnen: “Winkels en horeca in de middag al dicht, ook avondklok”

Zojuist hebben we al geschreven over het interview van Hugo de Jonge, dit kun je hier lezen. Het OMT heeft ook laten weten welke maatregelen er worden aangeraden.

“Het huidige maatregelenpakket heeft niet voor de kentering gezorgd. Daarom komen er stevige maatregelen morgen”, zei de Jonge. Alle winkels moeten vanaf 17:00 dicht raadt het OMT aan, denk aan de kapper bioscoop maar de de horeca.

“Alles wat niet-essentieel is zou van 17.00 uur in de avond tot 5.00 uur in de ochtend gesloten moeten blijven”, heeft het OMT aangeraden.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag, morgen dus, is er weer een persconferentie waarin Hugo de Jonge en Mark Rutte de nieuwe coronamaatregelen zullen aankondigen. Let op: de kans is groot dat er nog meer maatregelen zullen worden aangekondigd, niets is nog uitgesloten maar bovenstaande gaat vrijwel zeker gebeuren.

Wij denken persoonlijk dat er toch een harde lockdown komt met wellicht een verlenging van de kerstvakantie, morgen is alles om 19:00 duidelijk tijdens de persconferentie.

Celeberties

Verwoestend nieuws voor dochtertje Rico Verhoeven

Rico Verhoeven en Jachy Duchenne zijn getroffen door een groot familiedrama. Nadat ze van een klimrek viel, brak hun 10-jarige dochter Mikayla haar rug. Het ongeluk vond eerder deze maand plaats.

Jacky was enorm aangeslagen van het ongeluk. Ze vertelde op haar Instagram: “Mikayla is op school gevallen van een klimrek. De eerste 48 uur waren verschrikkelijk voor ons twee maar vooral voor haar. Ik kon alleen maar machteloos toekijken.”

Rolstoel

Jacky onthult aan RTL Boulevard hoe het nu met haar dochtertje gaat. “Ze gaat gewoon naar school, maar wel in een rolstoel. Het gaat relatief goed met haar, maar het meisje moet nog altijd in een ziekenhuisbed slapen.

Mikayla moet wel nog veel activiteiten missen. “Ik heb een soort geïrriteerde prepuber thuis. We gaan vrijdag bijvoorbeeld schaatsen en zij kan niet mee.”

Los Angeles

Op het ogenblik van het ongeluk was vader Rico in Los Angeles. Hij was nog maar pas aangekomen in Amerika, maar keerde meteen huiswaarts. De kickbokser wilde absoluut bij zijn dochtertje zijn om haar te troosten. “Hij was 1,5 dag teruggevlogen, want de volgende dag vloog hij alweer terug naar Amerika”, geeft Jacky nog mee.

Rico vliegt volgende week terug naar Nederland. “Volgende week gaat ze naar haar vader. Dan mag hij voor haar zorgen.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Foto’s: ‘Koningin Maxima zwanger van tweeling’

Duitse media beweren dat koningin Maxima zwanger is… Van een tweeling! Ze draagt losvallende kleding, platte schoenen en lijkt nog meer te stralen dan normaal. Wij vinden het een bijzonder gerucht en weten niet of het waar is, maar zouden het natuurlijk echt geweldig vinden om nog meer mooie prinsjes en/of prinsesjes geboren te zien worden.

Wat denken jullie? Hebben de Duitse sensatiemedia een punt en zou onze koningin nogmaals in blije verwachting zijn? Bekijk het item van Shownieuws hier en laat ons weten wat jij denkt!

De kledingstijl van Máxima wordt nauw in de gaten gehouden door ‘Royal experts’ wat er voor zorgt dat vrijwel elke outfit die ze aanheeft gedeeld wordt op social media.

Blauw Bloed TV is daar eentje van die alles documenteert over het leven van de Royals en met name de kledingstijl van Maxima. Op hun Instagram schrijven ze het volgende over de laatste kledingstijl van onze koningin: “Koningin Máxima is haar werkweek begonnen in het oranje! Voor het bezoek van de Zuid-Afrikaanse minister Naledi Pandor koos ze voor een nieuwe top en pantalon én een paar flinke oorbellen. Wat vind jij van haar outfit?”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Maatregelen kabinet gelekt: niet-essentiële sectoren en horeca dicht om 17 uur

Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het kabinet aan om alle niet-essentiële sectoren en de horeca te sluiten om 17 uur. De vervroegde sluitingstijd geldt dan voor onder meer cafés, bioscopen, restaurants en theaters. Doorgaans volgt het kabinet het advies van het OMT.

Als het van het OMT afhangt moeten ook contactberoepen als kappers en doorstroomlocaties als musea en dierentuinen dicht om 17 uur.

Voorlopig geldt voor de culturele sector nog geen vervroegde sluiting. Wel is een coronatoegangsbewijs nodig en moeten mensen een vaste zitplaats hebben.

Sinds twee weken moet de horeca om 20 uur dicht. Dat is ook zo voor drogisterijen, supermarkten en stomerijen. Van het OMT mogen deze verder tot dit uur openblijven. Andere niet-essentiële winkels zoals tuincentra en bouwmarkten moeten binnenkort ook een uurtje vroeger dicht.

Het OMT adviseerde het kabinet om de scholen gewoon open te houden. Het kabinet moet de cijfers eerst in andere sectoren proberen terug te dringen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending