Niet normaal meer: Dit moet je voortaan betalen als je geld uit de automaat pint!
Connect with us

Nieuws

Niet normaal meer: Dit moet je voortaan betalen als je geld uit de automaat pint!

In een steeds meer gedigitaliseerde samenleving is het gebruik van contant geld aan het afnemen, en mensen dragen steeds minder cash bij zich.


Geld opnemen in 2024!
In het dagelijks leven geven mensen de voorkeur aan het gemak en de snelheid van contactloze betalingen met pinpassen of smartphones.

Deze trend wordt versterkt door de groei van locaties zoals pretparken en bepaalde geavanceerde supermarkten.

In winkels waar alleen elektronische betalingen worden geaccepteerd, moeten consumenten zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Niet iedereen is enthousiast over deze verschuiving naar digitale betaalmethoden. Met name ouderen, die de voorkeur geven aan contant geld, ondervinden hinder van deze verandering.

Deze verandering heeft ook financiële gevolgen, zoals bij ABN AMRO, waar klanten kosten moeten betalen voor het opnemen van contant geld.

Als je in een jaar meer dan 17.500 euro opneemt, wordt er een tarief van 5 euro per transactie in rekening gebracht, plus een percentage van 0,5% van het opgenomen bedrag.

Contant geld opnemen in 2024!
Concreet betekent dit dat het opnemen van 1000 euro al snel 10 euro aan kosten met zich meebrengt. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.

Bij Rabobank zijn er kosten verbonden aan het opnemen van contant geld bij pinautomaten van andere aanbieders dan Geldmaat. Er wordt een vast bedrag van 0,75 cent per opname gerekend.


Andere banken overwegen om slechts één gratis geldopname per dag toe te staan. Deze veranderingen benadrukken een duidelijke trend:

Contant geld opnemen in 2024!
Er zijn toenemende kosten verbonden aan het bij je dragen van contant geld, wat met name nadelige gevolgen kan hebben voor bepaalde groepen in de samenleving.

In deze snel veranderende financiële wereld is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en de impact ervan op ons dagelijks leven.

Hoewel de verschuiving naar digitaal betalen veel voordelen met zich meebrengt, zoals snelheid en gemak, is het ook belangrijk om rekening te houden met degenen die nog steeds de voorkeur geven aan contant geld als betaalmethode.

Het is essentieel om een balans te vinden tussen de modernisering van financiële transacties en het behoud van toegankelijkheid voor iedereen.

Oudere generaties en mensen met beperkte toegang tot digitale betalingsmiddelen moeten niet in de kou worden gezet door deze verschuiving.

Banken en financiële instellingen moeten blijven nadenken over manieren om contant geld beschikbaar en betaalbaar te houden voor iedereen.

Dus terwijl we ons aanpassen aan deze veranderingen, laten we niet vergeten om rekening te houden met de behoeften van alle burgers en ervoor te zorgen dat financiële diensten voor iedereen toegankelijk blijven.

De wereld van geld en betalingen mag dan wel veranderen, maar we moeten ervoor zorgen dat niemand achterblijft.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending