Nieuw onderzoek: drink koffie – je zal er langer van leven
Connect with us

Gezondheid

Nieuw onderzoek: drink koffie – je zal er langer van leven

Goed nieuws voor alle koffiedrinkers – het blijkt dat je misschien wel langer zal leven! Volgens nieuw onderzoek zijn de kansen op een langer leven hoger als je koffie drinkt.

¨Het is duidelijk dat koffie bij een gezond dieet en levensstijl hoort,¨ zegt onderzoekster Veronica Setiawan, één van de wetenschappers achter de nieuwe bevindingen.

De voordelen van het drinken van koffie worden al langer verdedigd door onderzoekers. Nu is er nog meer bewijs voor de positieve effecten van een kop koffie. Twee nieuwe Amerikaanse studies, gepubliceerd in Annals of Internal Medicine, tonen aan dat koffie ons langer kan laten leven.

“We kunnen niet zeggen dat koffie drinken je leven echt verlengt, maar er is een verband. Als je van koffie houdt, blijf dan drinken! Als je geen koffiedrinker bent, dan is het iets om te overwegen,¨ zegt Veronica Setiawan.

Eén van de studies keek naar de sterfelijkheid van 520,000 mensen, koffiedrinkers en niet-koffiedrinkers. De andere studie, die ook naar koffie en overlijden keek, volgde 185,000 mensen voor een periode van 16 jaar.

Volgens het EurekAlert, tonen de studies aan dat mensen die een kop per dag drinken twaalf procent minder kans hebben op vroegtijdig overlijden. Nog belangrijker: voor mensen die minstens drie koppen per dag dronken was het risico verminderd tot 18 procent vergeleken met mensen die geen koffie dronken.

¨Koffie bevat een hoop antioxidanten en stoffen die een belangrijke rol spelen bij preventie van kanker. Hoewel deze studie geen causaal verband toont met welke chemicaliën in de koffie precies dit effect veroorzaken, is het duidelijk dat koffie bijdraagt aan een gezonder leven,¨ zegt Setiawan in haar verklaring.

Men zegt dat koffie het risico op overlijden aan een hartstilstand, diabetes, nierziekten, hart- en vaatziekten en in het verteringssysteem doet afnemen.

Dat is zeker goed nieuws voor alle die-hard koffiedrinkers. Ik denk dat een kop koffie per dag je echt helpt!

Deel deze nieuwe ontdekking met al je koffiedrinkers, alsmede met alle niet-koffiedrinkers!
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending