Nieuw RTL-schandaal: Talkshow Humberto Tan was een datingshow
Connect with us

Meest bekeken

Nieuw RTL-schandaal: Talkshow Humberto Tan was een datingshow

Showbizz-deskundige Albert Verlinde vindt dat RTL Nederland een uitgebreid MeToo-onderzoek moet doen naar alle programma’s in het tijdbestek van 2014 tot 2016, waaronder de talkshow van presentator Humbert Tan. De musicalproducent legde zondagavond in SBS Shownieuws nadrukkelijk een verband tussen de MeToo-cultuur bij The Voice of Holland en de talkshow van Humberto Tan.

In zijn ogen was het praatprogramma van Humberto Tan eerder een datingshow dan een talkshow, waarbij Verlinde suggereert dat Humbert Tan contact onderhield met gasten na de uitzending. Tan reageerde onmiddellijk: “Dit is smaad.’

Meer onderzoek

De bom plaatse Verlinde in de SBS-uitzending van zondagavond. In zijn ogen moet de RTL-directie het onderzoek dat wordt gedaan naar The Voice verbreden naar andere programma’s uit die tijd. Dat is nodig volgens hem om schoon schip te maken.

Albert Verlinde beste dat hij een bom plaatst met zijn uitspraken: ,,Het speelt zich voornamelijk af in 2015-2016. Het is binnen RTL, we hebben de affaire Dionne Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren daar contact mee te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen zijn die bij het programma weg zijn gegaan die zeiden het lijkt wel alsof ik hier een datingshow zit te produceren dan een talkshow.”

,,Waar het mij omgaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice. Maar ik wil RTL oproepen om een breed onderzoek te doen. Want blijkbaar was er in die tijd een cultuur, waarin dit soort dingen en bij The Voice en bij Humberto kon gebeuren. Wat was er in die tijd aan de hand. Daar moet iedereen op aangesproken worden.”

In maart 2018 haalde de RTL-directie de talkshow van Humberto Tan van de zender vanwege, zo werd toen gemeld aan de buitenwereld, vanwege tegenvallende kijkcijfers. Twan Huys werd zijn opvolger. Overigens is Tan weer teruggekeerd bij de zender op de zondagavond.

Humberto Tan reageerde gisteravond rond middernacht als door een wesp gestoken. ,,Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden in de periode bij RTL Latenight. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte gasten na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen.”

Schandaal

De heftige uitspraken zullen Albert Verlinde niet in dank worden afgenomen door RTL, waar hijzelf jarenlang het gezicht was van RTL-Boulevard. Hetzelfde geldt dus voor Humberto Tan. De showbizz-journalist verbreedt bewust hiermee het schandaal bij TVOH naar andere programma’s bij de commerciële zender.

Albert Verlinde meldde verder dat hij een gesprek heeft gevoerd met een insider bij The Voice of Holland. Volgens die bron zou Ali B zwaar onder vuur komen te liggen. Hij zou het onbetamelijke gedrag, ondanks de pertinente ontkenning, hebben doorgezet.

Celeberties

Heftig: Zó benaderde foute Jeroen Rietbergen deelneemsters

De deksel werd afgelopen weekend van de beerput afgetrokken. Jeroen Rietbergen erkende seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik naar deelneemsters van The Voice of Holland. De kandidaten wilden natuurlijk graag zo ver mogelijk komen, en durfden daarom Rietbergen niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Hij is een machtige man.”

Hij is de vrouw van Linda de Mol en de zwager van John de Mol. Een machtige man, en dát gebruikte Rietbergen om de deelneemsters van The Voice te benaderen. ,,Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de zwager van John de Mol, de baas van alles”, aldus Kirsten Berkx, die in 2017 achtste werd in The Voice, in de Volkskrant.

‘Hij was 40, ik 18’

Een andere vrouwelijke deelnemer die anoniem wil blijven, beaamt dit. Ze vertelt in de krant over een repetitie met Rietbergen en zijn band. Hij vroeg haar op een bepaalde plek te blijven staan. ,,Dan kan ik naar je kont blijven kijken”, zou Rietbergen hebben gezegd.

De bandleden waren erbij, maar zeiden niets. ,,Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon. Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat, maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18”, aldus de deelneemster.

Toch durfde ook zij hem niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Ik wist wel dat hij er niet meteen voor kon zorgen dat ik geen ronde verder kwam, maar hij kon wel met mensen praten. En je hebt geen zin in moeilijke situaties.”

Reputatie Rietbergen bekend

Ook Nienke van Wijnhoven, die in 2018 derde werd, zegt dat de reputatie van Rietbergen bekend was. Als hij aanbood om haar naar haar hotel te rijden of samen naar een concert te gaan, nam ze een vriendin mee. ,,Maar ik kan me voorstellen dat anderen in hun eentje gingen.”

Tweede telefoon

Het contact tussen Rietbergen en de deelneemsters speelde niet alleen af tijdens de repetities van The Voice, maar ook daarbuiten. Onlangs vertelde zijn partner Linda de Mol nog dat zij de toegangscode van zijn telefoon heeft en hij die van haar. ,,Ik vertrouw hem voor honderd procent. Ténzij hij een tweede toestel heeft”, zei Linda tegen De Telegraaf.

Hoewel Linda er destijds wat lacherig over deed en zich niet kon voorstellen dat Jeroen écht een tweede telefoon zou hebben, blijkt dat toestel er volgens insiders inderdaad te zijn. Rietbergen zou die telefoon verstopt hebben onder de stoel van zijn Porsche.

Naaktfoto’s

Volgens een andere vrouw bleef het niet alleen bij seksueel getinte opmerkingen, maar mailde Rietbergen ook naaktfoto’s. ,,Geen zogeheten dickpics, maar wel degelijk foto’s waarop hij geen kleren droeg”, vertelt de vrouw in het AD. ,,En hij belde mij op een avond om af te spreken, waarop ik zei: ‘Ik zie letterlijk nu een televisiereportage van Linda en jou, waarin jullie vertellen zo gelukkig te zijn.’ Toen zei Jeroen: ‘Dat kan allemaal wel zijn, Linda denkt dat we echt iets hebben, maar ik wil jou.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Nu ook Humberto Tan beschuldigd van seksueel wangedrag

Na het The Voice-schandaal dropte showbizzkenner Albert Verlinde een nieuwe bom. Ook Humberto Tan zou zich onbetamelijk hebben gedragen. Humberto is razend. “We kennen elkaar en toch heb je mij niet gebeld.”

Contact na uitzending

Albert Verlinde dropte de bom in Shownieuws. “Ik weet dat ik hier wel een bommetje mee gooi. Het is binnen RTL ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending.”

Waarom brengt Albert dit nieuws nu? “Niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow’.”

Humberto reageert

Humberto ontplofte toen hij dit hoorde en reageerde meteen op Twitter. “Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad.”

Een dag later uit Humberto opnieuw zijn ongenoegen. “Beste Albert, je hebt bij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je ‘verhaal’ te checken. Er ligt geen klacht bij RTL noch bij Blue Circle. Er is 1 klacht: van jou. Wat zijn je motieven?”

Iedere gast kreeg appje

Ondertussen verduidelijkt de presentator dat iedere gast in zijn talkshow na afloop een bedank-appje krijgt. Humberto krijgt ondertussen veel bijval van collega’s, die inderdaad bevestigen dat Humberto hen na iedere uitzending steevast hartelijk bedankte voor hun aanwezigheid. Bizar detail: Zelfs Albert Verlinde kreeg zo’n berichtje!

Humberto Tan

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Meer schokkende onthullingen over Jeroen Rietbergen: ‘Ze was wel heel jong’

Gisteren lieten wij al weten wat de werkwijze was van smeerlap Jeroen Rietbergen. Die zijn machtspositie misbruikte om jonge deelneemsters van The Voice of Holland het bed in te krijgen.

Nu heeft de Volkskrant nog een aantal van zijn potentiële slachtoffers gevonden en geïnterviewd. Hun konden nog ontkomen aan Jeroen, maar het geeft wel inzicht in wat een viezerik die Jeroen was.

Kirsten Berkx (31) die in 2017 achtste werd bij The Voice laat het volgende weten over Jeroen.

“Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een geil broekje aan zei hij.”

“Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de zwager van John de Mol, de baas van alles. (…) Maar waar haal je het lef vandaan om dit als veertiger te zeggen tegen een 26-jarige die je niet kent?”

Een andere deelneemster die graag anoniem wil blijven laat weten dat ze met Jeroen en zijn band aan het repeteren was en dat hij haar dan opeens vroeg om op een andere plek te gaan staan. Zijn reden was dat hij dan beter naar haar kont kan kon blijven kijken. De bandleden lachte het weg of het normaal was.

”Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat of een grote bek, maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18.”

Nienke Wijnhoven die in 2018 derde werd in het programma kon gelukkig uit handen blijven van Jeroen die wilde plannen met haar had. Ze was 19 jaar toen ze met Jeroen te maken kreeg. Hij bood haar aan om naar haar hotel te rijden, maar door een productiemedewerker werd ze subtiel beschermd die zei namelijk heel opvallend: “Nee, ik rijd je wel.”

Er waren dus veel mensen achter de schermen die wisten wat Jeroen en waarschijnlijk ook Ali B en Marco Borsato deden en er werd niet ingegrepen. Ook Linda de Mol wist wat voor een monster haar man was, want hij heeft het zelf aan haar opgebiecht lang voordat alles uitkwam en het kan niet anders dan dat Linda medewerkers kent die haar ook ingelicht hebben over Jeroen Rietbergen.

Overigens heeft Linda de Mol net laten weten dat zij en Jeroen Rietbergen nu definitief uit elkaar zijn. Linda de Mol heeft het nu officieel uitgemaakt.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending