Nieuwe Novavax-vaccin moet prikweigeraars over de streep trekken
Connect with us

WOW

Nieuwe Novavax-vaccin moet prikweigeraars over de streep trekken

Maandag kreeg het nieuwe coronavaccin van Novavax een positieve beoordeling van het Europese geneesmiddelenbureau (EMA). Het zou kunnen helpen om ongevaccineerden alsnog te overtuigen. Het vaccin is gebaseerd op een aloude techniek, namelijk eiwitten.

Het nieuwe vaccin is bedoeld voor eerste en tweede prikken. Tussen de eerste en de tweede prik moeten drie weken zitten. Hooguit enkele duizenden mensen per week laten zich in Nederland nog voor de eerste keer inenten.

Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, zegt dat het vaccin toch kan helpen.

De voorzitter zegt dat er mensen zijn die zich alsnog willen laten vaccineren, maar niet met vaccins gebaseerd op de mRNA-techniek of met vectorvaccins. “Zij hebben moeite met nieuwe techniek. Hoe groot die groep is, weet ik niet”, zegt hij.

Traditioneel vaccin

Novavax is eerder een traditioneel vaccin. Het heeft geen genetische code, maar kleine deeltjes eiwitten van het coronavirus. De eiwitten zijn nagebootst in een laboratorium.

Celeberties

Wauw: Maan maakt mannelijk Nederland in één klap verliefd met zwoele vakantiefoto!

Maan de Steenwinkel is natuurlijk al een dame waar mannelijk Nederland graag naar kijkt. De rest van Nederland luistert trouwens ook nog eens graag naar deze zangeres. Sinds haar winst bij The Voice of Holland is ze niet meer uit de Top 40 te slaan in Nederland en haar succes lijkt alleen nog maar groter te worden. Inmiddels is de brunette ook al in verschillende televisieprogramma’s te zien. Gisteravond konden we haar bijvoorbeeld in ‘Gevaarlijkste Wegen’ zien op NPO3, samen met Sjaak.

Hiervoor is het duo naar Portugal geweest. Dit is uiteraard voor werk, maar wel het leukste werk dat er is. Daarom is het natuurlijk eigenlijk gewoon een beetje een georganiseerde vakantie. En bij een vakantie horen natuurlijk wel een aantal fijne vakantiekiekjes. We kunnen je vast verklappen dat die weer heerlijk zijn!

Maan staat altijd goed op de foto!

De zangeres schrijft bij de foto’s en video’s: “Een beetje leven. nou en dat hebben we geweten. Soms door doodsangsten langs ravijnen, soms door slappe lach door mister Sjaakstein en zijn hoogtevrees. Soms door paringsdansen in een carnavalspak. Ik vond het op de eerste foto erg hemels, rijden boven de wolken, Sjaak vond t meer een hel. Of we er zonder kleerscheuren vanaf komen zie je vanavond in De Gevaarlijkste Wegen, 20:20 NPO3.” Hieronder zie je de verzameling kiekjes en video’s van hun uitstapje naar Portugal. Even swipen tot de laatste foto zullen we zeggen, al is de rest ook leuk om te zien natuurlijk!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Andre Hazes terug in Nederland en in grote problemen

Andre Hazes is samen met zijn vriend vanochtend geland op Schiphol. De twee hadden een korte vakantie gehouden in Las Vegas wat helemaal uit de hand is gelopen.

Veel mensen begrepen sowieso niet wat Andre in Las Vegas deed. Het is namelijk niet echt een plek waar je wilt zijn als je een drank en drugs verslaving hebt. En blijkbaar had Andre zichzelf ook niet onder controle, want hij verviel weer is zijn oude gedrag. Andre werd namelijk zuipend gespot in het gezelschap van een aantal dames.

Dit nieuws bereikte Monique ook en Monique liet aan haar vriendinnen weten helemaal klaar met Andre te zijn. Het moet nog blijken of Monique haar woord houdt en niet weer trapt in Andre zijn praatjes.

Het is opvallend dat Andre terug naar Nederland is gekomen, want Andre zou ook nog naar Florida gaan om daar een deel van de docu op te nemen. Wellicht gaat dat niet meer door, omdat dit stond gepland om te doen samen met zijn moeder Rachel. Maar de twee kregen ruzie en waarschijnlijk zijn de plannen gewijzigd.

Ook schijnt Andre woest te zijn op zijn omgeving, omdat iemand continue dingen lekt naar de media. Zo was zijn trip naar Las Vegas al een week voordat hij daadwerkelijk ging bekend in de media. Andre schijnt zelf zijn neef Djarno, zijn moeder Rachel of Monique ervan te verdenken expres dingen naar de media te lekken. Wie van de drie het is komt vast boven water drijven.

Doorgaan met lezen

WOW

NET BINNEN: Gordon adopteert weesje in Dubai

Gordon liet het zich eerder al eens ontvallen, maar nu krijgt hij eindelijk gezinsuitbreiding. De presentator heeft er immers een nieuw hondje bij. Met Rocco heeft Gordon dus een nieuw vriendje voor buldog Toto.

En zo wordt het nog een drukke bedoening in zijn flat in Dubai. Hij stelt Rocco voor met een reeks foto’s en filmpjes op Instagram.

Gezinsuitbreiding

“Gezinsuitbreiding! Hier is ROCCO!! Vernoemd naar de Italiaanse p*rn*ster Rocco Sifreddi!”, schrijft Gordon. Uit een video blijkt dat Rocco en Toto het meteen uitstekend met elkaar kunnen vinden.

Een jaar geleden nam de presentator Toto onder zijn vleugels. Op een speciale Instagram voor zijn hondje kunnen de fans hun avonturen op de voet volgen. Na zijn verhuis naar Dubai leek het er even op dat Toto in Nederland zou achterblijven. Enige tijd later bleek ook Toto vier pootjes aan grond gezet te hebben in het Arabische emiraat.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending