Nu ook John de Mol in grote problemen: “Deed dit met meisjes op de werkvloer”
Connect with us

Meest bekeken

Nu ook John de Mol in grote problemen: “Deed dit met meisjes op de werkvloer”

In de hele geschiedenis van het nieuws en de media hebben wij nog nooit zoveel heftig nieuws geschreven als de afgelopen weken. Het begon met Marco Borsato, gevolgd door Ali B. Toen kwam Jan Smit die dingen met maan zou hebben gedaan en dan hebben we het nog niet eens over de ex man van Linda de Mol.

Er komen nu echter ook berichten naar buiten over John de Mol en zijn acties. Volgens een aantal werknemers van een van de rijkste mensen van Nederland schijnt hij namelijk een enge man te zijn. Hij schijnt driftbuien te hebben en mensen schijnen echt bang voor hem te zijn.

John de Mol

In een gesprek met het AD hebben meerdere oud werknemers een boekje open gedaan over de Mol. Zo zei iemand: “Zijn humeur is vaak niet best, maar er zijn uitschieters naar beneden. Dan waarschuwt iedereen elkaar: pas maar op. Staat hij een meisje op de werkvloer uit te foeteren, omdat de koffie te koud is.”

Ook Radio-dj Erik de Zwart, die directeur was van Talpa Radio International, is het hiermee eens: “Iedereen is bang voor hem. Als John de Mol de werkvloer op loopt, klikt het personeel met de hakken. Bang voor de grote baas. Ga je er tegenin, dan is het exit voor je.

Meest bekeken

Bekijk hier BOOS-aflevering over The Voice: ‘Heftige aflevering’

Nu RTL de afleveringen van The Voice of Holland heeft stilgelegd wegens aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, is het afwachten op de onthullingen in de aflevering van het BNNVara-programma BOOS, dat wordt gepresenteerd door Tim Hofman. Wanneer en waar de bewuste uitzending te zien is, wordt in dit artikel uitgelegd.

De redactie van het programma BOOS stuurde eerder deze week een e-mail naar RTL waarin aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland werden aangekaart. De zender noemde de beschuldigingen ‘zeer ernstig en schokkend’. RTL stelde nooit iets te hebben meegekregen, maar besloot op basis van de e-mail het programma per direct op te schorten.

Bandleider Jeroen Rietbergen bekende later die dag ‘contact van seksuele aard te hebben gehad’ met meerdere vrouwen die betrokken waren bij het programma. Er ligt inmiddels ook een aangifte tegen coach Ali B., die de aantijgingen naar het rijk der fabelen verwijst. Maar er worden nog meer namen genoemd.

Tim Hofman, die al langere tijd onderzoek doet naar de misstanden binnen The Voice of Holland, liet weten niet eerder uit te zenden. ‘Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnen komen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken’, aldus de presentator.

Wanneer en waar de aflevering van BOOS dan wel te zien is? Donderdag 20 januari om 16.00 uur verschijnt de uitzending op het YouTube-kanaal van BOOS.

Doorgaan met lezen

Celeberties

John van den Heuvel: ‘Signalen zijn ernstig’ en wil onafhankelijk onderzoek naar The Voice

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is niet verbaasd over de berichten van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. In Ook Goeiemorgen zegt hij dat er onafhankelijk onderzoek moet komen: “We praten nog over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig.”

John is wel verbaasd over de advocaten die in onder meer Shownieuws en RTL Boulevard hun opwachting maakten om over de zaak te praten. Hij vindt dat er erg veel aandacht uitgaat naar de BN’ers die beschuldigd worden van wangedrag. “Het gaat er natuurlijk primair om wat slachtoffers hebben ervaren. Hoe die ernaar kijken. Hoe hun levens misschien kapot zijn gemaakt of heel erg bemoeilijkt zijn”, aldus Van den Heuvel. “En dat meisjes, of jonge vrouwen, na jaren nog steeds met trauma’s zitten over wat er is gebeurd.”

Onafhankelijk onderzoek

John van den Heuvel doet samen met misdaadjournalist en collega Mick van Wely onderzoek naar de verdenkingen van seksueel wangedrag door Marco Borsato. In het kader van dat onderzoek deed hij op Instagram een oproep aan mensen met een soortgelijke ervaring om zich bij hem te melden.

De berichten die nu naar buiten komen, en de reacties op zijn oproep, zijn voor Van den Heuvel reden genoeg tot het doen van onafhankelijk onderzoek naar mogelijke misstanden bij The Voice of Holland. Een onderzoek door producent ITV is niet genoeg. “Dat klinkt een beetje als de slager die z’n eigen vlees keurt. Ik vind dat niet goed. Want ook bij ITV zijn op hoger niveau misschien fouten gemaakt”, aldus de misdaadverslaggever. “Dat kan misschien best oprecht zijn en ter goeder trouw, maar ik vind dat geen goed uitgangspunt.”

Mensen die aan een televisieprogramma meedoen, mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen.
John van den Heuvel

Aangifte

Het is volgens Van den Heuvel een misverstand dat er meerdere aangiftes nodig zijn om het OM onderzoek te laten doen naar de zaak. “Op het moment dat je als leiding van een bedrijf het vermoeden hebt dat er bij jou dingen zijn gebeurd die niet in de haak zijn, dan kun je een onderzoek vragen aan het openbaar ministerie”, legt hij uit. De misdaadjournalist is van mening dat deze zaak zoveel (maatschappelijke) impact heeft, en mogelijk zoveel slachtoffers kent, dat het OM dit onderzoek op zich zou moeten nemen. “Dan moet niet degene die in beeld is als betrokkene zeggen: ‘Dat doen wij wel’.”

Op dit moment ligt er bij het OM een aangifte tegen Ali B. John van den Heuvel sluit niet uit dat er nog meer aangiftes tegen betrokkenen volgen. “Ik heb zelf contact met een aantal vrouwen die zeggen: ‘Wij twijfelen er nog heel erg over of we dat moeten doen’”, aldus de journalist. Hij begrijpt die twijfel. “Het doen van aangifte is een enorme stap. Je gooit heel je hebben en houwen naar buiten toe. Je wordt verhoord en je moet straks in de rechtszaal misschien dingen gaan zeggen.”

‘Politiek moet ingrijpen’

Ook de politiek zou wat John van den Heuvel betreft moeten ingrijpen. “Dit is niet even een zaak van een of twee gevalletjes. Dit is een zaak van machtsmisbruik, van nepotisme van mogelijk seksueel misbruik. We praten nog allemaal over verdenkingen, maar de signalen zijn ernstig. Dan mag de politiek ook wel zeggen: ‘hier gaan we ons eens even tegenaan bemoeien. Want wat is hier in vredesnaam gaande’.”

“Mensen, en zeker jongeren, die aan een televisieprogramma meedoen mogen verwachten dat ze goed worden begeleid en dat ze dat in een veilige omgeving kunnen doen”, aldus Van den Heuvel. “Als jij als ouder je dochter naar The Voice stuurt, dan mag je ervan uitgaan dat dat op een veilige manier gebeurt. En als dat niet zo is dan vind ik dat ook de politiek moet ingrijpen.”

Bron: Radioveronica.nl

Doorgaan met lezen

Celeberties

Sarah van Soelen heeft André Hazes alweer ingeruild: “Met deze BN’er!”

Sarah van Soelen was een paar weken plotsklaps toch wel vrijgezel, zonder dat ze er erg in had. De blondine heeft wekenlang volgehouden dat het nog goed zou komen tussen haar en André Hazes. Ze heeft zelfs een volledig interview gegeven in Beau Monde waarin ze verkondigde dat de relatie gewoonweg op een pauze stond.

Yvonne Coldeweijer liet destijds al weten dat dit klinkklare onzin zou zijn en dat de tweer toch écht definitief uit elkaar zijn. Of Sarah naïef geweest is of André onduidelijk, wij hebben geen idee. Misschien wel een beetje van beide. In ieder geval kwam de blondine erachter dat ze vrijgezel was toen de zanger met een nieuw vriendinnetje op de proppen kwam, Anne Rose. Het vervelende van dit was dat dit ook nog eens een vriendin van Sarah was. De vader van Sarah noemde de situatie dan ook “Erg wrang“. Dat begrijpen we.

Sarah van Soelen weer gelukkig in de liefde?

Maar eerlijk is eerlijk, Sarah is een dame om door een ringetje te halen. We weten ook wel dat André niet op lelijke eendjes valt, maar Sarah is een nog opvallendere verschijning dan zijn gewoonlijke vriendinnetjes. We kunnen ons dan ook voorstellen dat de heren in de rij zullen staan bij deze dame die inmiddels tot een bekendheid is uitgegroeid. In een eerder bericht lieten we weten dat Wesley Sneijder haar plots is gaan volgen. Dat wil wat zeggen, Wesley volgt namelijk bijna niemand. Daarbij staat sinds een dag of twee een nieuw hartje in de biografie op haar Instagram. Ook dat wil wat zeggen bij deze dame. Zal dit ons nieuwe showbizz-koppel worden, of is er toch iemand anders in het leven van Sarah? We zullen het gauw genoeg zien. Swipe onderstaande foto voor meer:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending