Connect with us

Animals

Olympisch atleet redt 90 honden van Zuid-Koreaanse ‘vleesboerderijen’ en helpt er een te sluiten

Terwijl Olympische medaille winnende freestyle skiër Gus Kenworthy zich klaarmaakt voor de Olympische Spelen van 2022, moet hij worden herinnerd aan de laatste keer dat hij meedeed en iets heel anders naar huis bracht dan een medaille.

In 2014 bracht de tweevoudige Olympian de zilveren medaille mee naar de VS toen hij in Rusland concurreerde. Maar toen hij in 2018 deelnam aan de PyeongChang Winter Olympics in Zuid-Korea, bracht hij iets naar huis dat dierenliefhebbers over de hele wereld verheugde.

De getalenteerde sportman, die zal strijden voor Groot-Brittannië in de Olympische Winterspelen in 2022, kondigde op zijn Instagram-pagina aan dat hij en zijn vriend hadden geholpen om een van de vele hondenboerderijen van Zuid-Korea te sluiten.

Gus en zijn vriend Matt Wilkas bezochten een hondenvleesboerderij en waren geschokt door wat ze zagen.

“De honden hier zijn ondervoed en fysiek mishandeld, gepropt in kleine kooien met draadvloeren en blootgesteld aan de ijskoude temperaturen en brandende zomeromstandigheden,” schreef Gus op zijn Instagram-pagina.

“Als het tijd is om er een neer te leggen, gebeurt dit voor de andere honden door middel van elektrocutie, soms tot 20 kwellende minuten.”

Deze specifieke boerderij wordt permanent gesloten met de hulp van Humane Society International en de “samenwerking van een boer die de fout van zijn wegen heeft gezien,” voegde Gus eraan toe.

De dierenhelden kondigden aan dat de 90 uitgemergelde en mishandelde honden terug zouden reizen naar de Verenigde Staten en Canada om te proberen ‘pelswoningen’ te vinden.

Gus adopteerde een van de honden op zijn Instagram-pagina en was van plan haar na haar vaccinaties mee naar huis te nemen om “haar het best mogelijke leven te geven.”

Ondanks de druk van dierenrechtenorganisaties over de hele wereld worden elk jaar ongeveer een miljoen honden geslacht voor hun vlees, vaak doodgemarteld.

Gus hoopte dat zijn bezoek het bewustzijn zou vergroten van alle honden die een liefdevol huis nodig hebben.

Wat Gus en Matt hebben gedaan, maken van hen helden, maar we hebben meer spraakmakende mensen nodig om samen te vechten tegen dierenleed.

Animals

Zien: André Hazes vindt Monique samen met een ander in bed!

Monique Westenberg heeft er op z´n zachtst gezegd een turbulente periode op zitten. In 2019 liep haar relatie met André Hazes op de klippen en bovendien vond hij al heel snel daarna alweer nieuwe liefde bij Bridget Maasland. Enorm pijnlijk natuurlijk, des te meer omdat André in die periode vrijwel elke dag een liefdesfoto met hem en Bridget online knalde.

Maar gelukkig zijn de twee alweer samen. Alleen moet de zanger wel even oppassen dat zijn nieuwe/oude vlam niet gestolen wordt door een andere liefde van de blondine!

Monique Westenberg heeft nieuwe vent in haar bed

Intussen is André alweer een poosje terug bij Monique. Maar zo te zien houdt Monique ook wel van een andere vent in bed zo af en toe.

Doorgaan met lezen

Animals

Zwaan sterft aan ‘gebroken hart’ nadat vandalen eieren vernielen met bakstenen.

Een moederzwaan in Bolton zou overleden zijn aan een gebroken hart nadat haar eieren door harteloze vandalen kapot geslagen waren en haar mannetje spoorloos verdween.

De ongeboren zwaantjes werden vorige maand gedood door vandalen die stokken en bakstenen gebruikten om de eieren te vernielen.

Het dier werd dood aangetroffen, niet lang nadat de vader verdwenen was. Hij zou gevlucht zijn vanwege de stress.

Getuigen zagen hoe jongeren op 20 mei stokken en bakstenen naar het nest gooiden op een eiland in het Manchester Kanaal.

https://www.facebook.com/dailymirror/posts/10159065885059162

Doorgaan met lezen

Animals

Mini-reuzenpanda Ouwehands Dierenpark laat zich zien op nieuwe camerabeelden.

Ondertussen is de pasgeboren reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark een maand oud. Nieuwe camerabeelden tonen dat het jong al flink gegroeid is.

Manager Zoölogie José Kok legde uit: “Het jong is niet alleen in lengte en gewicht toegenomen, maar lijkt nu zelfs al op een reuzenpanda, compleet met zwarte voor- en achterpoten, kringen om de ogen en zwarte pandaoren boven op de kop. De wat afgestompte snuit maakt het plaatje compleet.”

Wachten tot oogjes opengaan

“De nagels van de kleine worden steeds beter zichtbaar. Het wachten is nu op het moment dat de oogjes opengaan. Dat gebeurt meestal als het jong rond de 5 weken oud is.”

Binnenkort te bewonderen

Het jong zal de komende maanden nog samen met mama WuWen in het kraamhol verblijven. Wanneer het diertje helemaal volgroeid is en zijn mama kan volgen, mogen de twee naar het binnenverblijf verhuizen. Dan zullen ook de bezoekers van het dierenpark het kleintje kunnen bewonderen.

Doorgaan met lezen

Trending