Oma belt man als zij en achterkleinkinderen gevangen zitten in dodelijk vuur
Connect with us

Nieuws

Oma belt man als zij en achterkleinkinderen gevangen zitten in dodelijk vuur

De branden die dit jaar hebben gewoed hebben miljoenen mensen over de hele wereld getroffen.

Een combinatie van weersomstandigheden die bosbranden aanwakkeren, maar ook mensen die zich niet houden aan de voorschriften, hebben ertoe geleid dat deze hete zomer als herinnering zal beklijven… en niet noodzakelijkerwijs om de juiste redenen.


We hebben allemaal de tragische scènes in Griekenland gevolgd, waar 91 mensen al hun leven hebben verloren vanwege de branden.

Het is echter een ander verhaal dat me echt hard raakte. Uit Californië …

Ed Bledsoe woonde met zijn vrouw, Melody, in Noord-Californië. Samen zorgden zij voor hun twee achterkleinkinderen, Emily, 4 en James, 5. Zij waren vanaf de geboorte hun verzorgers.

De afgelopen weken werden de gebieden rond hun woonplaats aangetast door de Carr Fire – een van de negen grote bosbranden die in Californië brandden – maar hun huis was niet in gevaar. Of dat dachten ze.

Volgens CBS News had Ed geen idee dat er gevaar was. Hij verliet Melody, Emily en James en ging een boodschap doen. Hij dacht niet aan het vuur, of hoe dicht het zou kunnen zijn. Niemand had hem gewaarschuwd.

Korte tijd later ontving hij een telefoontje dat niemand ooit zou moeten krijgen. Het was zijn vrouw. Het vuur was overal om hen heen; ze zaten vast.

Ed draaide onmiddellijk zijn auto om en snelde terug naar zijn huis in paniek. Door de branden moesten mensen echter de omliggende gebieden ontvluchten en werden de wegen afgesloten voor verkeer. Ed verliet zijn auto en rende naar huis. Ondertussen bleef zijn vrouw aan de telefoon.


Kinderen die om hulp roepen
Terwijl hij onderweg was, kon Ed de kinderen horen roepen om hulp aan de telefoon. Hij zei dat zijn achterkleinzoon hem smeekte om hen te redden.

Hij deed er alles aan om bij hen te komen, maar het was al te laat. Het vuur had alles omringd.

Hun lichamen werden later teruggevonden in de ruïnes van wat Ed’s huis was geweest. Melody had de kinderen in natte dekens gewikkeld, maar ze waren alle drie omgekomen.

Nu blijft Ed zich afvragen waarom niemand hem vertelde over het dreigende gevaar dat zijn familie had. Had iemand hem laten weten dat er enig risico was, dan zou hij zijn familie onmiddellijk hebben geëvacueerd.

Toen hem werd gevraagd of hij informatie had ontvangen, zei hij: “Niets. Absoluut geen woord, “zei Bledsoe. “Niemand heeft ons niets verteld. Als ik een waarschuwing zou hebben, zou ik mijn familie nooit in dat huis hebben achtergelaten. ‘

Ik kan me niets ergers voorstellen dan praten met een geliefde aan de telefoon en weten dat ze zullen sterven.

Ed’s leven is nu kapot – het zal nooit meer hetzelfde zijn als het ooit was.

Deel dit verhaal met je vrienden op Facebook, zodat iedereen de ernst van deze branden begrijpt en niet meer zomaar vuurtjes stookt in de bossen.
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending