Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken
Connect with us

Animals

Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken

Inwoners van Japanse eiland Kumejima verkeren in vergaande staat van shock. Op het afgelegen eiland zijn namelijk dertig groene zeeschildpadden ontdekt die op gruwelijke wijze van het leven zijn beroofd.

De zeedieren bleken te zijn doodgestoken en bleken steekwonden te hebben in hun nek en vinnen. Dat meldt de politie, die direct een onderzoek is gestart naar dierenmishandeling.

Verstrikt in visnetten

Vissers hebben lokale media verteld dat de zeeschildpadden verstrikt raakten in hun visnetten. Zij hebben geprobeerd om hen los te krijgen, maar zeggen sommigen zeedieren ‘noodgedwongen’ uit hun lijden te hebben moeten verlossen. Gezien de aard van de verwondingen wordt er ernstig getwijfeld aan de verklaringen van de vissers. Deze verklaringen worden nu verder onderzocht.

Bedreigde diersoort

De Japanse overheid neemt de gruwelijke moorden op de groene zeeschildpadden zeer hoog op. Eens te meer omdat het om een bedreigde diersoort gaat.

De reptielen leven voornamelijk rond de eilandengroep Okinawa, waar Kumejima onder valt. De schildpadden vertoeven met name graag in het zeewier rond het eiland. Een lokale dierenbeschermer heeft aan de Japanse krant Asahi Shimbun laten weten ”enorm geschokt” te zijn.

Animals

Enorm ongeluk met veetransport: 700 dieren dood

Op een snelweg in de Duitse deelstaat Beieren is deze week een Nederlandse vrachtwagen vol met varkens op een vreselijke manier verongelukt. De vrachtwagen kantelde en van de 900 varkens zijn er maar liefst 700 om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag rond 15.00 uur op de A3 tussen Würzburg en Nürnberg. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur is verloren. De wagen raakte een betonnen afzetting en kantelde daarop.

Verreweg de meeste varkens zijn op een vreselijke manier aan hun einde gekomen. Ruim 150 dieren zijn door een veearts op hun verwondingen gecheckt waarna zij uit hun lijden werden verlost. De brandweer heeft de 200 varkens die het ongeluk overleefd hebben met bluswater gekoeld.

Chauffeur en bijrijder gewond

Ook de 34-jarige chauffeur raakte overigens gewond, evenals zijn 42-jarige bijrijder. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, zo meldt de Duitse politie die niet bekend heeft gemaakt wat er precies aan scheelt en hoe het momenteel met hen gaat.

Doorgaan met lezen

Animals

Eenzame hond loopt van huis weg om beste vriendje een knuffel te geven

We voelden ons allemaal op een gegeven moment eenzaam. In deze gevallen is gezelschap, een knuffel, een glimlach van iemand waar je echt om geeft zo goed. Het is perfect om je beter te voelen en verdriet en eenzaamheid te vervangen door een beetje menselijke warmte en vreugde.

Spreekt dat je aan? Dat begrijpt deze hond tenminste volledig!

Messy woont in Thailand met zijn baasje Orinat Kittragul. In de buurt waar ze wonen, is er ook nog een andere hond, Audi, schrijft Just Something.

Audi is het grootste deel van de dag alleen thuis terwijl zijn gezin aan het werk is. De situatie lijkt erg moeilijk voor de arme Audi, omdat hij er angstig en verdrietig van wordt.

Maar nu begint het verhaal hartverwarmend te worden. Omdat Messy kan voelen wanneer Audi angstig begint te worden, loopt hij meestal naar zijn tuin en blaft zachtjes naar hem, wat een kalmerend effect heeft op Audi.

Op een dag vergaten de baasjes van Audi het tuinhek op slot te doen. Hij had verdwaald kunnen raken, maar dat deed hij niet.

In plaats daarvan rende hij naar het huis van zijn beste vriend Messy!

De twee schattige honden stonden poot in poot aan de weerzijden van Messy’s hek.

Messy kon Audi troosten en knuffelen, en Audi had de gelegenheid hem te bedanken voor alle keren dat hij gerustgesteld was door het geblaf van Messy.

Na een tijdje rende Audi naar huis, onder toeziend oog van de buren, en wachtte hij rustig op de terugkeer van zijn baasjes.

Honden zijn zo schattig! Hoe kun je niet gek op ze zijn?

Doorgaan met lezen

Animals

Baasje zet hond op trampoline en viervoeter zorgt voor hilariteit alom

Weinig mensen zullen ontkennen dat honden geweldige huisdieren zijn. Ze zijn loyaal, gek en doen af en toe de meest onverwachte dingen. Dan is het als baasje genieten! Een voorbeeld van een van deze verrassende dingen kun je in de hilarische onderstaande video zien.

De bulldog in de video heet Mudd en hij maakt de leukste capriolen, meestal wanneer zijn familie dat op zijn minst verwacht. Zijn gezin is er echter geleidelijk achter gekomen dat Mudd een groot fan van de trampoline is.

Als je dat aan iemand moet uitleggen, kan het lastig zijn. Daarom koos zijn baasje ervoor om Mudd op de trampoline te filmen. Zoals ze in het Engels zeggen: ‘A picture is worth a thousand words’.

De hilarische beelden zijn al meer dan zeven miljoen keer bekeken, wat volkomen begrijpelijk is! Het filmpje is een tijdje geleden gefilmd, maar dat maakt het niet minder leuk.

 

Mudd vindt niet alleen springen op de trampoline geweldig, hij maakt de beste koprollen. Het is ontzettend schattig en leuk om de bulldog zo te zien spelen!

Bekijk hieronder zelf de fantastische beelden en deel deze met je vrienden als je er ook zo om moest lachen!

Doorgaan met lezen

Trending