Onderzoek bewijst: dit gebeurt met je lichaam als je elke dag citroenwater drinkt
Connect with us

Eten en Drinken

Onderzoek bewijst: dit gebeurt met je lichaam als je elke dag citroenwater drinkt

Citroenen zijn een behoorlijk onderschat fruit vind ik.

Natuurlijk, ze zijn populair, en je zult er altijd een vinden in de winkel – maar ik heb het gevoel dat ze niet de aandacht krijgen die ze echt verdienen.

Om eerlijk te zijn, ik gebruik meestal alleen citroenen als mijn kinderen een beetje in hun frisdrank willen. Het komt zelden voor dat ik ze voor ander dingen gebruik.

Echter, na het lezen van hoe goed citroenen en citroenwater elke dag geconsumeerd kunnen worden, gaat dat veranderen .

Handige citroenen?
Misschien heb je eerder citroentaart gemaakt? Of anders een andere vorm van cake die de citrusvrucht vereist? Nou ja, goed nieuws! Citroenen geven niet alleen smaak aan onze keukencreaties, maar onderzoekers geloven dat ze ook een aantal voordelen voor het lichaam kunnen hebben.

Wat bevat een citroen?
Citroenen bevatten kalium, vitamine C, vezels, eiwitten, koolhydraten en meerdere mineralen. Vitamine C en de bioflavonoiden in citroenen zijn vooral gunstig voor de wanden van de kleinste bloedvaten van het lichaam. Dat klopt, pittig als ze zijn, citroenen zijn goed voor onze haarvaten.

Citroenwater drinken

1. Calorieverbranding
Volgens fitness-expert Jackie Warner kun je wel 100 extra calorieën per dag verbranden als je citroenwater drinkt.

Het fruit bevat pectinevezels, die helpen hongergevoelens te verminderen.

2. Preventie van hart- en vaatziekten
Citroenen zijn rijk aan kalium. Van kalium is bekend dat het een positief effect heeft op de spierfunctie en het hart. Het is ook goed omdat het helpt om de bloeddruk te verlagen.

Volgens de Scandinavische voedingsdeskundige Magus Nylander hebben citroenen ook antioxiderende eigenschappen die hart- en vaatziekten kunnen voorkomen.

3. Versterking van het immuunsysteem
Een ding waar veel mensen zich bewust van zijn – het kan geen kwaad om te herhalen – is dat citroenen helpen om verkoudheden weg te houden!

Het drinken van warm water en citroen is een klassieke remedie tegen verkoudheid. Citroenen hebben antiseptische eigenschappen die zwelling in de neus en keel tegengaan.

4. Verhoogde vetverbranding
Studies hebben aangetoond dat inname van water het vetverbrandingsproces kan bevorderen. Dokter Shilpi Agarwal beveelt aan citroensap in het water te persen of een sneetje toe te voegen voor extra potentie.

5. Voorkomen nierstenen
Wanneer de zoutconcentratie in je nieren te hoog wordt, kunnen er zich afzettingen vormen. In de loop van de tijd kunnen deze zich ontwikkelen tot wat wij nierstenen noemen.

Citroenzuur kan nierstenen helpen voorkomen, door zowel de pH als het volume van je urine te verhogen. Dit creëert minder gunstige omstandigheden voor de opbouw van mineralen.

Studies hebben aangetoond dat 100 ml citroensap elke dag genoeg kan zijn om nierstenen te voorkomen bij mensen die in het verleden aan deze problemen hebben geleden.

6. Bescherming tegen ijzertekort
IJzergebrek komt vrij veel voor en treedt op als je niet genoeg ijzer binnenkrijgt van het voedsel dat je eet.

Citroenen bevatten wat ijzer, maar ze helpen in de eerste plaats ijzergebrek te voorkomen door de opname van ijzer uit ander voedsel te verbeteren.

7. Vermindering van kankerrisico
Een dieet rijk aan groenten en fruit kan volgens onderzoek bepaalde soorten kanker helpen voorkomen.

Tot dusverre zijn er zeer weinig sterke bewijzen, en dus is meer onderzoek in het veld nodig, maar sommige studies hebben aangetoond dat mensen die veel citrusvruchten eten, minder snel aan kanker lijden.

8. Slechte adem
Er zijn veel manieren om slechte adem te genezen. Een daarvan is om citroenen te consumeren. Dokter Harold Katz, oprichter van de California Breath Clinic, zegt dat je je ademhaling kunt verbeteren door alleen maar te spoelen met citroenwater.

Het citroenzuur stimuleert je sputum en heeft dus een positief effect op je ademhaling.

9. Verbeter de spijsvertering
Citroenen zijn 10 procent koolhydraten, meestal in de vorm van oplosbare vezels en eenvoudige suikers.

De belangrijkste vezels in citroen zijn pectine, een vorm van oplosbare vezels die is gekoppeld aan allerlei voordelen voor de gezondheid. Deze vezels kunnen uw maaggezondheid verbeteren.

Om de voordelen van citroenvezels te krijgen, moet je veel citroenen eten, inclusief de schaal (ewww). Kook water en giet er een kopje van terwijl het nog heet is. Snij een of twee plakjes citroen en plaats ze er in.

10. Lagere cholesterol
Van flavonoïde stoffen die worden gevonden in citroenen, waaronder diosmin en hesperidin, is aangetoond dat het cholesterol verlaagt, hebben studies aangetoond.

11. Voorkomen van ontstekingen
Citroenen bevatten ascorbinezuur met ontstekingsremmende eigenschappen.

Warm water drinken met citroen is een klassiek wapen tegen verkoudheid en werkt ook goed als ontstekingsremmend middel.

12. Rimpels bestrijden
Citroen beschermt het vezelproteïne-collageen in het lichaam. Het neemt af naarmate we ouder worden, waardoor rimpels ontstaan.

13. Witte tanden
Gele tanden? Citroenen kunnen helpen!

De Amerikaanse arts, dokter Oz, raadt aan om citroensap en zuiveringszout te mengen en het mengsel vervolgens op je tanden aan te brengen. Na één minuut moet je de pasta verwijderen om het glazuur niet te beschadigen.

Dus daar hebben we verschillende redenen om te beginnen met het drinken van citroenwater en het eten van meer citroenen.

Ik had geen idee hoe goed ze zouden kunnen zijn voor je lichaam in het algemeen. Daarnaast is het gemakkelijk om een kruik met citroenwater te maken en een koel drankje te drinken wanneer je dorst hebt.

Druk op delen zodat meer van je vrienden de voordelen van deze zure vrucht kunnen ontdekken!
[fblike]

Celeberties

2 kippen per dag: dít is het bizarre dieet van André Hazes

De quarantaine heeft André Hazes goed gedaan. De zanger is namelijk fanatiek aan het sporten geslagen. En daar hoort een passend – en nogal bijzonder – dieet bij.

Dat vertelt André in een interview met Nieuwe Revu.

Afgetraind

Ook voor de coronatijd wist André Hazes zijn fans al te verrassen met zijn afgetrainde lichaam. Maar tijdens de quarantaine heeft hij echt werk gemaakt van zijn nieuwe lifestyle.

Op Instagram was al te zien dat hij met grote regelmaat in de sportschool te zien was. Maar nu maakt de zanger ook bekend wat hij allemaal eet om zo goed in shape te blijven. En dat is niet niks.

Shakes en pillen

“Om 8 uur gaat mijn wekker. Dan ga ik naar beneden en neem ik op een nuchtere maag meteen een shake met BCAA-poeder en een klein beetje creatine. Daarbij neem ik wat pilletjes: vitamine D3, C1000 en L-Arginine”, laat André in het interview weten.

Spierondersteuner

Dat is een heleboel. Maar wat eet en slikt hij nou precies? Het BCAA-poeder in zijn shake is een spierondersteuner. Dit poeder bestaat uit drie aminozuren: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Deze zuren maken ongeveer 30% uit van ons spierweefsel. Door dit poeder te slikken, ondersteun je als sporter dus de ontwikkeling van spieren.

Vitamines
De vitamine D3-pillen die André slikt, zorgen voor sterkere botten, soepelere spieren en een beetje weefselontwikkeling. Vitamine C zorgt ervoor dat het lichaam ijzer uit voeding makkelijker opneemt.

De L-arginine heeft een direct effect op spieren waardoor ze er groter uitzien. Dit komt omdat het de bloedvaten verwijdt. Daardoor wordt het ook makkelijker voor je lichaam om voedingsstoffen naar de spieren te pompen. Ook maakt dit middeltje het mogelijk om spieren te kweken terwijl je vet verbrandt.

Rauwe eieren
Na de ochtendshake van André is het tijd voor nog een shake. Daarin zit 90 gram havermout en 60 gram eiwitpoeder. “Tot slot breek ik dan nog wat eieren boven een glas”, vertelt André. Daarvan gebruikt hij alleen het eiwit. “En dat tik ik dan ook naar binnen.”

Kip
2 uur na de slokken eiwit en de havermoutshake maakt de fanatiek sporter zijn eigen eiwitrepen. Daarin gaat havermout, speltvlokken, pindakaas en eiwitpoeder.

Vervolgens duikt hij de sportschool in, waarna de volgende maaltijd volgt: fruit en een warme maaltijd. “Vaak is dat rijst met kip of pasta met een heel klein beetje saus.”

En nog eens kip
En dit is niet de enige dosis kip die André op één dag eet. Sterker nog: hij eet bijna een kilo per dag! Een hoeveelheid waar ongeveer 2 kippen voor geslacht moeten worden.

In de avond komt er namelijk weer een portie kip bij, met daarbij een halve kilo aardappelen en 400 gram spinazie of broccoli. Tussendoor neemt hij dan nog een keer een havermout-eiwitpoedershake en na het avondeten een bak biologische yoghurt vol eiwitten.

Bodybuilder
Het is niet niks en zeker een strak regime. “Ik volg het schema van een bodybuilder”, zei hij al eens over zijn pittige leefstijl. Maar André vindt het het waard. “Voor je zelfverzekerdheid is het goed, je ego krijgt een boost en je voelt je fitter”, merkt de zanger.

Daarbij haalt hij veel plezier uit zijn nieuwe lifestyle. “Ik denk er zelfs over na om hier in de toekomst meer mee te gaan doen, zoals een eigen supplementenlijn”, laat hij zelfs weten.

Benieuwd naar wat dit allemaal voor Andrés lichaam doet? Op Instagram showt hij regelmatig zijn fitte lijf.

Dit bericht bekijken op Instagram

Bye bye old lifestyle 👋🏼

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op

Dit bericht bekijken op Instagram

@rhcwestland 🦾

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op

Doorgaan met lezen

Eten en Drinken

6 redenen waarom je nooit je uischillen in de vuilnisbak moet gooien

Ben je zoals ik en gooi je je uienschillen weg nadat je ze hebt geschild?

Dan ben je niet de enige. In Europa wordt bijvoorbeeld elk jaar 500.000 ton uienvellen weggegooid. Maar nadat ik heb geleerd over de voordelen van uienschillen, zal ik er een paar over nadenken voordat ik ze weer in de vuilnisbak gooi.

Wist je bijvoorbeeld dat uienschillen vezels en flavonoïden bevatten die goed zijn voor ons lichaam?

Onderzoek toont aan dat uienschillen vol antioxidanten zitten en kunnen helpen de doorbloeding te verbeteren en je risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verlagen.

1. Helpt met je cholesterol
Volgens Dr. Victor Gurewich helpt het consumeren van rauwe uien of uienschillen patiënten met een laag HDL-cholesterol (het goede cholesterol). Uit enquêtes blijkt dat mensen die gedurende 2-3 maanden rauwe uien of uienschillen aten hun HDL-waarden met gemiddeld 30 procent verhoogd zagen worden.

2. Verlaagt de bloeddruk
Onderzoek toont aan dat uienschillen stoffen bevatten die goed zijn voor de bloeddruk en kunnen helpen als je een te hoge of lage bloeddruk hebt.

3. Beperk het risico op ziekten
De onderzoeker Vanesa Benítez is tot de conclusie gekomen dat ziekten zoals darmkanker, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten voorkomen kunnen worden door uienschillen te eten.

De fenolische verbindingen in uienschillen helpen hart- en vaatziekten voorkomen en hebben anti-carcinogene eigenschappen.

4. Vol antioxidanten
Uienschillen zitten vol met antioxidanten, die goed zijn voor je lichaam en immuunsysteem.

5. Voorkomen obesitas
Uienschillen zitten vol vezels en kunnen mensen die lijden aan obesitas en type 2 diabetes helpen, aldus onderzoeker Vanesa Benítez.

6. Bevorderen de haargroei
Onderzoek toont aan dat uienschillen vol zwavel zitten, waarvan wordt gedacht dat het haar aansterkt en de groei bevordert.

Bonus Tip: hoe ze te eten
Het eten van uienschillen klinkt niet bepaald smakelijk, dus hier zijn een paar tips om uienschillen op een slimme manier aan je dieet toe te voegen.

De beste (en lekkerste) manier om uienschillen te consumeren is om ze toe te voegen aan sauzen of stoofschotels en ze vervolgens te versnipperen voordat je gaat eten.

Een andere manier om alle voedingsstoffen uit uienschillen te krijgen, is om ze 10-15 minuten te koken en dan de vloeistof te drinken, na het uitpersen van de huid.

Zorg ervoor dat je biologische uien gebruikt, omdat uien worden bespoten met pesticiden.

Deel deze informatie alstublieft met al je vrienden zodat ze ook kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen die uienschillen te bieden hebben!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Eten en Drinken

Recept: zo maak je een biertosti

Een tosti met alleen kaas is al hartstikke lekker. Toch experimenteren we graag met verschillende soorten tosti’s. Zo maakten we al eens een appeltaarttosti, een vlamtosti en een chocolade-marshmallowtosti. Het uitproberen houdt hier echter nog lang niet op, zo maakten we laatst een overheerlijke biertosti!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de biertosti?

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het ontbijtspek hierop.
 • Doe het ontbijtspek 10 minuten in de oven.
 • Klop de eieren in een kom los en schenk het bier erbij. Roer tot een geheel.
 • Breng op smaak met knoflookpoeder en cayennepeper.
 • Week elke 2 plakken brood zo’n 30 seconden in het biermengsel.
 • Verhit een klontje boter in de pan op een middelhoog vuur.
 • Doe 2 boterhammen in de pan en bak beide kanten 2 minuten.
 • Beleg één van de boterhammen met de helft van de chaddar kaas en leg er 3 plakken spek bovenop. Dek af met het andere broodje.
 • Bak op een laag vuur tot de kaas is gesmolten, draai de tosti af en toe om.
 • Herhaal dit met de overige plakken brood.
 • Serveer de biertosti met ketchup.
 • Geniet ervan!
 • Ingrediënten

 • 2 grote eieren
 • 240 milliliter bier
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Snufje cayennepeper
 • 4 plakjes zuurdesembrood
 • 2 eetlepels boter
 • 150 gram cheddar kaas
 • 6 dunne plakken ontbijtspek
 • Ketchup om te serveren
 • [fblike]

  Doorgaan met lezen

  Trending