Onderzoek: grootouders die op hun kleinkinderen passen leven langer
Connect with us

Lifestyle

Onderzoek: grootouders die op hun kleinkinderen passen leven langer

Een nieuwe studie bevestigt wat we altijd al vermoedden: grootouders die veel tijd met hun kleinkinderen doorbrengen leven langer. Dat kleinkinderen een boel vreugde, liefde en energie geven is niets nieuws, maar nu bevestigt onderzoeker dr. Ronan Factora dat dit ook wetenschappelijk bewezen is, schrijft The Hits.

De studie duurde meer dan 20 jaar en meer dan 500 mensen ouder dan 70 jaar namen er aan deel. De personen die regelmatig op baby’s pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan degene die dit niet deden.

“We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”, vertelde Factora.

Factora legt verder uit dat een van de conclusies uit de studie is dat de veeleisende situatie om voor een klein kind te zorgen, favorabel is voor gezonder ouder worden. De liefde en aandacht van kleinkinderen kan ervoor zorgen dat stress verminderd wordt.

Geen wonder dat veel grootouders zo lang leven!
[fblike]

Lifestyle

Zien: Opnieuw “geheime” vakantiefoto’s van Willem Alexander en gezin uitgelekt!

Willem Alexander en de rest van het gezin gaan toch wel met enige regelmaat op vakantie. Vaak weet de rest van Nederland daar niet heel veel vanaf, behalve wanneer je de roddelbladen op de voet volgt. Maar vaak duiken er achteraf ook vakantiefoto’s van het gezin op. Dat is iets wat het koningshuis liever niet heeft.

Daarom is 2005 ook een mediacode aangekondigd die het zou moeten verbieden zomaar foto’s van de koninklijke gezinsleden op het internet te kwakken. Het doel: “Om de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen“. Dat gaat helaas niet altijd goed, zo zagen we afgelopen zomer nog foto’s van hun vakantie gemaakt door lokale paparazzi. Maar nu blijk het tóch weer mis te zijn gegaan.

Willem Alexander krijgt foto’s niet offline

Dit laat Ditjes & Datjes weten. Het zijn foto’s van een “top secret” vakantie van het gezin, laat de website weten. De koning heeft deze foto’s eerder al; van het internet af weten te krijgen door beroep te doen op de mediacode. Dat was hem succesvol gelukt toen de foto’s in Duitsland gedeeld werden. maar nu heeft hij hetzelfde probleem, in Oostenrijk. De foto’s staan momenteel nog steeds online. Ook op Pinterest zijn de foto’s gewoon nog zichtbaar.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending