Connect with us

Gezondheid

Onderzoek heeft nu bevestigd dat de jongste broer of zus de grappigste is

Er zijn talloze theorieën geweest die gaan over de psychologie van een kind. Onder hen is er één geweest die stelt dat de volgorde van geboorte invloed heeft op de persoonlijkheden van kinderen. Dit was volgens de theorie van Alfred Adler, één van de tijdgenoten van Freud.

Ondanks dat het een nieuwheidswetenschap is geworden, heeft het veel onderzoek opgeleverd over de vergelijking tussen de persoonlijkheden van broer en zus. Eén van deze studies heeft bevestigd dat de jongste broer of zus de grappigste is.

Uit het onderzoek van YouGov bleek dat het gevoel voor humor sterker was in de jongere van broers en zussen dan de oudere. Dit komt omdat het vaak zo is dat de oudere opgroeit met een gevoel van verantwoordelijkheid. Dit gebeurt vaak, omdat oudere broers/zussen een serieuze tijd hebben ondergaan, terwijl de jongere broer of zus vrij is om nieuwe wegen van humor te verkennen.

De studie onthulde ook dat de jongste broer of zus over het algemeen meer ontspannen is in vergelijking met hun oudere broer of zus.

De resultaten van het onderzoek:

De andere interessante factor die in deze studie werd gevonden, was dat een groter percentage oudere broers en zussen zichzelf beschouwden als verantwoordelijker voor zichzelf dan hun jongere broers en zussen.

Tegelijkertijd verklaarden de jongere broers en zussen in de test dat ze meer ontspannen zijn in hun houding tegenover het leven in het algemeen.

YouGov concludeerde dat gezinsfactoren net zo belangrijk zijn als het gaat om persoonlijkheid die gevormd worden bij de broers en zussen. In sommige gevallen was het leeftijdsverschil voldoende om een verschil in persoonlijkheid te creëren.

Wat vind jij? Ben jij ook de leukste van het gezin? Of is het toch je jongere broertje of zusje? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Innerstrength

Gezondheid

Gedenksteen voor Lotte van der Zee bovenop Oostenrijkse berg.

Lotte van der Zee die vorig jaar compleet onverwacht overleed, zal een gedenksteen krijgen op een berg in Oostenrijk. Op die plaats, bovenop de berg, werd de laatste foto van het model genomen. Op de foto is te zien hoe ze lachend in de sneeuw zit.

Volgens RTV Oost komt de steen te liggen in Westendorf. Daar ging Lotte samen met haar ouders van haar kleutertijd op wintersportvakantie. Mama Eugeniek vertelde: “Een plekje waar we telkens naar terug kunnen keren en waarvan we het gevoel hebben dat ze daar dichtbij ons is.”

In februari is het een jaar geleden dat Lotte plotseling onwel werd tijdens haar wintersportvakantie. Het noodlot sloeg toe een dag voor haar twintigste verjaardag. Ze zou later overlijden in een ziekenhuis in Duitsland. Onderzoek wees uit dat het meisje wellicht leed aan het zogenaamde Brugada-syndroom.

Lotte’s ouders gaan ook dit jaar op wintersportvakantie naar het skioord. Daar verblijven ze in hetzelfde hotel en slapen zelfs in dezelfde kamer 01.

De ouders van Lotte hebben besloten dat de urn met as gewoon in Enschede blijft. Daarover zei Eugeniek: “Nee, die gaan we niet uitstrooien. We willen Lotte bij ons houden.”

https://www.instagram.com/p/ButAUg8FEpQ/?utm_source=ig_embed

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Martien Meiland opgenomen vanwege ernstige aandoening

In BN’ers In Behandeling neemt dokter Jozias Zwam bekende Nederlanders in behandeling om hen van hun ziekelijke aandoeningen af te helpen. Aandoeningen die een bedreiging vormen voor de BN’ers zelf en de mensen om hen heen. Deze week is de markante Martien Meiland aan de beurt.

De kasteelheer heeft namelijk last van een ernstige aandoening volgens dokter Jozias Zwam. Hij heeft namelijk last van een behoorlijk ernstige Gobbelende Verbale Incontinentie. Hierdoor houdt hij nooit zijn mond en zegt hij alles wat hij denkt. Gelukkig gaat hij in behandeling bij Arts Jozias Zwam!

Martien Meiland in behandeling
En wat denk je, de dokter heeft een oplossing voor zijn probleem gevonden. Helaas heeft Martien meerdere problemen en dat zorgt er zo te zien voor dat hij nog meer problemen krijgt!

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Om deze vijf redenen moet je nóóit meer energiedrank aanraken

Energiedranken zijn populair onder jongeren tijdens de eindexamens. Dat is ook niet zo gek, want ze hebben een oppeppend effect door de ingrediënten die erin zitten, zoals cafeïne en taurine. Ze zijn alleen op de lange termijn en bij overmatig gebruik zeer schadelijk voor de gezondheid, vooral voor kinderen. Vijf redenen waarom energiedrank schadelijk is.

Energiedrank is frisdrank met veel suiker waaraan de oppeppende ingrediënten cafeïne, taurine en glucuronolacton zijn toegevoegd. Energiedrank is schadelijk voor de gezondheid. Zelfs zo schadelijk dat kinderartsen graag een verbod op de verkoop van energiedrank aan jongeren onder de 18 jaar willen.

1. Je komt aan en je hebt meer kans op diabetes type 2
Energiedranken bevatten veel suiker: per 100 milliliter bevatten ze 8 tot 15 koolhydraten. Dit staat gelijk aan 2 tot 4 suikerklontjes. Een blikje energiedrank bevat ongeveer 100 kilocalorieën, waardoor je aan kunt komen. Door het hoge suikergehalte, heb je meer kans om diabetes type 2 te krijgen dan iemand die geen energiedrank of andere dranken drinkt waaraan suiker toegevoegd is, zoals frisdrank of vruchtendrank.

2. Het is slecht voor je tanden
Het drinken van energiedranken heeft een negatief effect op het tandglazuur. Dit komt doordat energiedrank zuur is, wat tanderosie veroorzaakt. Tanderosie is slijtage van het tandglazuur: het tandglazuur lost op door zuren uit dranken, voedingsmiddelen of het maagzuur. Als je veel energiedrank drinkt, kan het glazuur van je tanden en kiezen op de lange termijn dunner worden. Hierdoor worden je tanden en kiezen gevoeliger, kunnen ze geler worden en kunnen ze zelfs kleiner worden.

3. Je slaapt slechter en je kunt hartkloppingen krijgen
Een blikje energiedrank van 250 milliliter bevat ongeveer 80 milligram cafeïne. Dit staat gelijk aan een kop koffie, of vijf glazen cola. Met cafeïne is op zich niets mis, maar als je te veel cafeïne binnenkrijgt, dan kun je last krijgen van klachten als slapeloosheid, angstgevoelens, hoofdpijn en hartkloppingen.

Een volwassen Nederlandse man krijgt gemiddeld ongeveer 600 milligram cafeïne binnen per dag en een Nederlandse vrouw ongeveer 500 milligram. In het algemeen krijgen gezonde volwassenen hiervan geen klachten. Kinderen zijn minder zwaar dan volwassenen, dus zij krijgen al snel te veel cafeïne binnen.

4. Je kunt ervan uitdrogen
Sporten met energiedrank is sterk af te raden, vooral tijdens duursporten. Het is geen dorstlessend drankje. Sterker nog: het hoge suikergehalte in energiedrank vertraagt de vochtopname in de darmen, waardoor je kunt uitdrogen. Dat kan gevaarlijk zijn.
5. Je kunt er verslaafd aan raken
Door de cafeïne en andere oppeppende ingrediënten die in energiedrank zitten, zoals taurine en glucuronolacton, kun je bij regelmatig gebruik verslaafd raken. Op de website van Youz – een Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg die jongeren helpt met een verslaving – staan energiedranken zelfs in hetzelfde rijtje als alcohol, drugs en gamen. Er worden verschillende ontwenningsverschijnselen genoemd, zoals concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en lichte depressie.

Doorgaan met lezen

Trending