Onderzoek toont aan: waarom zou je jezelf elke dag zou moeten trakteren op een ijsje
Connect with us

Lifestyle

Onderzoek toont aan: waarom zou je jezelf elke dag zou moeten trakteren op een ijsje

De zomer is in volle gang en voor de meesten van ons betekent dat warmte, hitte en meer warmte.

Ja, de zon is een schitterende boost voor onze dagen, maar laten we eerlijk zijn, we moeten allemaal afkoelen. Persoonlijk vind ik het leuk om in dit opzicht twee vliegen in één klap te slaan en in de zomer eenmaal per dag ijs te gaan halen. Ik heb vaak gedacht dat het misschien niet de gezondste manier is om wat verkoeling te krijgen … dat was tot voor kort. Nu lijkt het erop dat het eten van één ijsje per dag echt goed is voor je gezondheid.

Hier zijn 5 redenen waarom je elke dag een ijsje zou moeten eten.

1. Voeding
Zeker, een ijsje verschijnt niet snel op een zichzelf respecterend voedingsplan, maar als je kiest voor ijs met basisingrediënten, kun je echt veel belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Calcium is bijvoorbeeld goed voor het skelet, kalium is goed voor lage bloeddruk en B-vitaminen zijn belangrijk voor de celgroei.

2. Kan helpen met gewicht
Een studie gepubliceerd in de American of Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat vrouwen die dagelijks een deel van de melkproducten met natuurlijk vetgehalte aten, zoals een ijsje, minder aankwamen dan degenen die dat niet deden. Natuurlijk, net als bij alle dingen, is het belangrijk om hier niet in door te slaan: je zou niet elke dag liters ijs moeten consumeren, maar er eerder van moeten genieten als een traktatie.

3. IJs voor het ontbijt verbetert de concentratie
Ja, het klinkt raar, maar onderzoekers in Japan zeggen dat ijs ’s morgens helemaal niet zo gek is. Een studie gepubliceerd aan de Universiteit van Kyorin bewees dat mensen die ’s morgens ijs aten beter in staat waren om informatie vast te leggen en deze sneller te onthouden dan hun niet-roomijsetende tegenhangers. Eén theorie is dat de kou de alertheid van de hersenen verhoogt.

Dat gezegd hebbende, testte dezelfde studie de effecten van het drinken van ijskoud water in de ochtend, maar kreeg niet hetzelfde resultaat.

4. Kan je seksleven verbeteren
Omdat ijs rijk is aan zowel calcium als fosfor – twee eigenschappen die energieniveaus opbouwen – kan ijs je seksleven zelfs verbeteren. Een onderzoek bij Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation liet zien dat sommige mannen opgewonden worden over vanille. Het zou best kunnen dat als je man een bolletje vanille-ijs krijgt, hem in de stemming brengt.

5. Verhoogde vruchtbaarheid
Je leest dat goed. Dames, ijs kan je kansen om zwanger te worden vergroten. Meer dan 18.000 vrouwen in de leeftijd van 24-42 jaar maakten deel uit van een studie aan de universiteit van Harvard. Vrouwen die één of twee keer per week ijs met een hoog vetgehalte aten liepen een 38 procent minder risico op onvruchtbaarheid, vergeleken met vrouwen die helemaal geen ijs aten.

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat van ijs met mate wordt genoten en niet wordt geconsumeerd als voedingssupplement. Het geeft me echter een heel stuk beter gevoel om één ijsje per dag te pakken. Deel met al je vrienden die ook van ijs houden!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending