Onderzoek: wie vergeetachtig is, is ontzettend intelligent
Connect with us

Lifestyle

Onderzoek: wie vergeetachtig is, is ontzettend intelligent

Vergeet je vaak de naam van je collega´s? Of ga je wel eens naar de winkel en vergeet je dan precies datgene waarvoor je naar de winkel ging?

Als dat vaak gebeurt, dan kan het zijn dat je denkt dat er iets niet in orde is.

Maar geen zorgen, het betekent niet dat er iets mis is. Sterker nog, het is het tegenovergestelde!

Onderzoekers hebben een nieuwe studie uitgevoerd die aantoont dat mensen die vergeetachtig zijn zomaar slimmer zouden kunnen zijn dan hun vrienden met een goed geheugen.

De Universiteit van Toronto in Canada heeft aangetoond dat intelligentie niets van doen heeft met hoeveel iemand zich iets kan onthouden.

Normaal gesproken denken we dat mensen die alles kunnen onthouden, van rekentafels tot de verjaardagen van familieleden, slimmer zijn. Maar vergeetachtig zijn heeft praktische voordelen.

Het blijkt namelijk dat in veel gevallen het beter is voor je brein en je lichaam als je niet alles tot in de kleinste details onthoudt.

Sterker nog, het deel van het brein dat herinneringen opslaat, slaat nieuwe belangrijke herinneringen ook op over oudere minder belangrijke herinneringen.

Elk detail kunnen onthouden maakt je niet slim, zo schrijft ook CNN.

Het gaat erom dat je centraal houdt van belangrijk is, en de rest eromheen is niet zo noodzakelijk.

Dat is misschien wat makkelijker te begrijpen aan de hand van een voorbeeld, bijvoorbeeld van iemand die wel iemands gezicht onthoudt maar niet diens naam.

Het kan zeker beschamend zijn, maar als je het aan de andere kant bekijkt, kan het beter.

Stel je voor dat je een leeuw op de savanne bent die zijn omgeving in de gaten moet houden om te kunnen overleven. Weten wat een bedreiging is en wat niks kwaad doen is belangrijker dan te onthouden hoe iedereen in je omgeving heet.

Maar de slimheid van je brein eindigt daar niet. Het helpt ook herinneringen te sorteren, waardoor er ruimte ontstaan voor nieuwe belangrijke herinneringen als oude herinneringen minder belangrijk zijn.

Hoewel het beter is om elk detail te onthouden, terwijl je ook het grote plaatje in de gaten houdt, is dat voor steeds meer mensen iets moeilijks.

Hoewel je tegenwoordig het antwoord gewoon kan opzoeken, is het niet altijd een voordeel om de namen van alle Amerikaanse presidenten te kennen, bijvoorbeeld.

Deze studie betekent echter niet dat je alles de hele tijd kan vergeten. Maar als je bijvoorbeeld melk vergeet, onthoud dan dat het je brein aan het werk is!

Snap je het nog?

Deel dit artikel met je vergeetachtige vrienden op Facebook. Hopelijk onthouden ze het te lezen en voelen ze zich niet dom als ze weer iets vergeten!
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending