Onderzoekers bevestigen: "Oppassen op je kleinkinderen verlengt je levensjaren".
Connect with us

Nieuws

Onderzoekers bevestigen: “Oppassen op je kleinkinderen verlengt je levensjaren”.

“Kleinkinderen zijn een geschenk van God”, en we zijn het er mee eens dat het een geweldige ervaring is om een ​​grootouder te zijn.

De eerste keer dat mijn dochter me vertelde dat zij en haar man zwanger waren, was ik zo blij dat ik niet kon wachten – de zorg voor die kleine jongen was alsof ik mezelf zag opgroeien.

Je liefde voor je kinderen en kleinkinderen komt vanzelf. Het is leuk om een ​​deel van hun dagelijks leven te zijn, zelfs op hoge leeftijd – en zolang ik hun tempo kan bijhouden, zal ik altijd staan ​​om op mijn kleinkinderen te oppassen als het even kan.

Nu is er een interessant onderzoek voor alle grootouders die er zijn. Een rapport van Evolution and Human Behavior, dat gegevens heeft overgenomen van de Berlin Aging Study, beweert dat babysitten leidt tot een langer leven.

Babysitten kan je levensduur verlengen
De enquête werd uitgevoerd onder 500 mensen ouder dan 70 jaar. Degenen die routinematig voor een kind zorgden, hadden een lager sterfterisico over een periode van 20 jaar in vergelijking met degenen die dat niet deden. Met andere woorden, zorg voor kinderen kan je levensduur verlengen!


Er moet echter worden vermeld dat niemand die vast voor een kind zorgde aan de studie meedeed – de studie had alleen betrekking op mensen die regelmatig babysitten.


“Er is een verband tussen het zorgen voor iemand en het verminderen van onze algehele stressniveaus,” zei Dr. Ronan Factora bij de wereldberoemde Cleveland Clinic, volgens Shareably.

Hij benadrukt ook dat andere factoren, zoals sociale contacten met vrienden en fysiek actief blijven, nog belangrijker zijn in het bereiken van een lang en gelukkig leven naarmate we ouder worden.

Geluk geneest het lichaam
Ook al werk je misschien niet meer, verantwoordelijkheid is belangrijk en het gevoel dat we nodig zijn, maakt ons blij, benadrukt Ronan Factora. Oppassen is een geweldige manier om die gevoelens te behouden.

Het verbaast me niet! Als ik bij mijn kleinkinderen ben, voel ik me jonger, warmer en gelukkiger. Ik geloof dat velen van jullie hetzelfde gevoel kennen!

Maar zeker, het is een geweldig stukje informatie! Deel zodat meer grootouders het weten!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending