Onderzoekers concluderen: linkshandige mensen zijn beter in het oplossen van problemen
Connect with us

Lifestyle

Onderzoekers concluderen: linkshandige mensen zijn beter in het oplossen van problemen

Hoor je bij de minderheid van mensen die hun linkerhand gebruiken om te schrijven? Als dat zo is, kan het zijn dat je een genie bent.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van je linkerhand je op een meer natuurlijke manier begaafd zou kunnen maken dan degenen die hun rechterhand gebruiken. Tenminste, dat is als het gaat om dingen als het oplossen van wiskundige problemen, aldus de Zweedse krant Expressen, verwijzend naar een studie van IFL Science.

Beter cognitief vermogen
Het debat tussen linkshandigen versus rechtshandigen is er al zolang mensen hun handen gebruiken, wat voor haast alles is. Sommigen hebben aangevoerd dat linkshandige mensen een kortere levensverwachting hebben, anderen dat er een link is tussen linkshandigen en criminaliteit. Er zijn ook mensen die beweren dat linkshandige mensen intelligenter zijn.

Het is op dat laatste punt waar het echter interessant wordt. Onderzoekers hebben kunnen zien dat de rechterkant van het brein van een linkerhand gemiddeld groter is dan dat van hun rechtshandige tegenhangers.

Dit betekent dat hun cognitieve vermogen en perceptie van ruimte beter is dan die mensen die overwegend hun rechterhand gebruiken. Niet alleen dat, maar hun hersenschors is ook groter. Een grotere cerebrale cortex betekent dat informatie sneller wordt verwerkt, omdat de link tussen de twee hersenhelften wordt verbeterd.

Nu, na verschillende studies over linkshandige mensen, hebben onderzoekers blijkbaar ontdekt dat linkshandige mensen beter zijn dan rechtshandige mensen bij wiskunde.

Het was IFL Science die studies formuleerde waarin zo’n 2.300 studenten waren opgenomen.

De deelnemers kregen de taak verschillende wiskundige uitdagingen in verschillende moeilijkheidsgraden op te lossen. Vervolgens moesten ze ook beantwoorden welke hand ze het vaakst gebruikten bij het uitvoeren van bepaalde taken.

Nadat de tests waren afgerond, werd duidelijk dat linkshandigen de moeilijkere problemen veel efficiënter oplosten dan de rechtshandigen. Als het op eenvoudige wiskunde aankwam, was er geen groot verschil tussen de groepen, hoewel degenen die toegaven nooit hun linkerhand te gebruiken, tot de slechtste behoren.

Dit bewijst natuurlijk nauwelijks dat linkshandige mensen intelligenter zijn dan rechtshandige mensen, alleen dat er een verband kan worden gevonden tussen het gebruik van de linkerhand en een aanleg voor probleemoplossing en dergelijke.

Ben je rechtshandig of linkshandig? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit artikel met je linkshandige vrienden zodat ze iets nieuws kunnen leren!
[fblike]

Celeberties

Dit moet je zien: Dit is de tweelingzus van Monique Westenberg!

Het schijnt dat iedereen op de wereld een dubbelganger heeft rondlopen. De kans dat je diegene gaat tegenkomen is natuurlijk erg klein met een dikke 7 miljard mensen op de aardbol. Maar Monique Westenberg heeft ‘r al ontmoet.

En ze heeft er niet voor moeten zoeken, haar dubbelganger is namelijk getrouwd met haar broer, Mathieu. Toen haar broer en haar dubbelganger getrouwd waren, waren er nogal wat verwarringen. Fans dachten namelijk dat het gewoon een foto van de blondine zelf was toen ze een foto van haar postte op social media.

Schoonzus van Monique Westenberg

Wanneer we wat foto’s erbij pakken van de twee dames bij elkaar moeten we inderdaad zeggen dat ze verdacht veel op elkaar lijken. Laten we hopen voor Mathieu dat er geen geheime dochter in de familie Westenberg zit:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

In diepe rouw: Verdrietig nieuws voor Joke Bruijs

Joke Bruijs is momenteel in diepe rouw: de actrice en zangeres heeft definitief afscheid moeten nemen van haar broer Jan Bruijs. De oud-voetballer is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden.

”Mijn broer Jantje is er niet meer”, zo schrijft Joke verdrietig op Facebook.

Hartaanval

Jan werd tijdens een fietstocht in Friesland getroffen door een hartaanval. Zijn vrienden probeerden hem nog te reanimeren maar dat lukte niet. Hij werd 68 jaar oud.

Voetbalcarrière

De broer van Joke speelde in zijn jeugd bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Op Facebook krijgt de Rotterdamse zangeres/actrice veel steunbetuigingen.

Bron: Show.nl, Libelle Beeld: Youtube

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Bizarre video gelekt van Barman First Dates met deelnemer in het toilet!

First Dates is natuurlijk een prachtig wegkijk-programma. Andermans leed is een prima vermaakt op de doordeweekse avondjes. Hoewel er zo nu en dan ook een match ontstaat tussen twee singles in het restaurant, loopt het nog veel vaker tot een mismatch uit. En dat vinden veel Nederlanders ook heel leuk om te zien.

Daarom is nu een nieuw programma in het leven geroepen: ‘Last Dates’. Het is eigenlijk hetzelfde concept en hetzelfde restaurant, alleen dan gaan koppels voor de laatste keer met elkaar op date voordat ze scheiden of uit elkaar gaan.

Nieuw concept voor First Dates!

“Ben je uitgekeken op je partner? Breng samen een bezoekje aan het Last Dates restaurant!”. Een uitgelezen kans voor de Nederlandse barman van het programma, Victor Abeln, om eens eventjes te scoren bij de dames:

Doorgaan met lezen

Trending