Onderzoekers stellen: ‘Laagopgeleiden moeten 4 jaar eerder met pensioen kunnen’
Connect with us

Nieuws

Onderzoekers stellen: ‘Laagopgeleiden moeten 4 jaar eerder met pensioen kunnen’

Laagopgeleide medewerkers zouden eerder met pensioen moeten kunnen gaan dan hoogopgeleide werknemers, zo stellen onderzoekers van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. Laagopgeleide werknemers beginnen vaak op jongere leeftijd met werken.

Volgens het Nederland Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een pensioenleeftijd die vier jaar lager ligt voor laagopgeleide medewerkers gerechtvaardigd.

Pensioenleeftijd
Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers omdat lageropgeleiden niet alleen op jongere leeftijd beginnen met werken dan hoogopgeleide medewerkers, maar ook omdat zij vaker fysiek zwaar werk doen. Volgens de regels die nu gelden mogen werknemers pas stoppen met werken waneer ze de 67-jarige leeftijd hebben bereikt. De onderzoekers vinden dus dat voor lageropgeleiden de pensioenleeftijd 62,3 jaar zou moeten zijn. De pensioenleeftijd stijgt echter wel naar gelang de levensverwachting stijgt: dit betekent dat de pensioenleeftijd in 2050 70 jaar zou zijn voor hoogopgeleiden en 65,2 jaar. Volgens de onderzoekers zou deze stijgende pensioenleeftijd voor de hoogopgeleiden geen probleem zijn: zij zouden immers toch op latere leeftijd beginnen met werken.

Oneerlijk
Het onderzoek volgde op de oproep om verschillende AOW-leeftijden in te voeren. Met de keuze van de overheid om de AOW-leeftijd voor iedereen aan te passen aan de stijgende levensverwachting is een aantal belangrijke punten over het hoofd gezien. Zo is er geen rekening gehouden met het feit dat mensen die lager zijn opgeleid en bijvoorbeeld een fysiek zware baan hebben een kortere levensverwachting hebben dan hogeropgeleiden die een fysiek veel minder belastende baan hebben. Daarnaast werd het lang onterecht gevonden dat lager opgeleiden eigenlijk zwaarder werden belast: zij moeten met de huidige regeling namelijk meer jaren werken voordat ze recht hebben op pensioen.

Wat vind jij van het nieuwe idee?
[fblike]

Entertainment

Waarom je je douche met een aardappel zou moeten schoonmaken: de verrassende reden!

De vraag der vragen: Hoe maak ik de douche het beste schoon? In plaats van de gebruikelijke huismiddeltjes kun je ook aardappelen gebruiken om de douche schoon te maken – dankzij het afpareleffect.

Je hebt vast wel eens gehoord dat je de douche kunt reinigen met huismiddeltjes zoals azijn of citroensap. Maar wist je dat aardappelen ook kunnen helpen om de douchecabine schoon te krijgen? We leggen je uit hoe de slimme aardappeltruc werkt.

Douche schoonmaken met een aardappel

Er zijn mensen die hun trekker voor de douche hoog waarderen en het een geliefd ritueel vinden om de wanden en deuren van de douche na elk gebruik droog te trekken – voor alle anderen is er de volgende aardappeltruc om de douche te impregneren.

Zelf een lotuseffect maken

Bij deze truc maak je gebruik van het zogenaamde lotuseffect. Ter verduidelijking: de bladeren van de lotusbloem hebben een speciale oppervlakte waar het water eenvoudig vanaf parelt en daarbij zelfs het vuil meeneemt. Precies dit afpareleffect kun je ook met een aardappel bereiken.

Aardappeltruc voor een schone douche

Stap 1: Halveer een rauwe aardappel.

Stap 2: Wrijf met de snijkant van de aardappel over de wanden van de douchecabine.

Belangrijk: De aardappel is niet bedoeld om vuil en kalk te verwijderen, maar om dit te voorkomen. Je moet de aardappel dus op een pas schoongemaakte oppervlakte gebruiken.

Het impregneereffect kun je trouwens ook bereiken met glansspoelmiddel of autowas.

Doorgaan met lezen

Nieuws

LLDL-kijkers kunnen het alleen maar over de bips van deze deelneemster hebben: “Nog nooit gezien”

De meeste mensen die op zoek zijn naar de liefde, die schrijven zich in bij een datingapp. Toch zijn er ook mensen die op nationale televisie op zoek gaan naar de liefde.

De kijkers smullen van programma’s als Lang leve de liefde. Helemaal niet zo gek natuurlijk, want er is altijd wel weer wat bijzonders in het programma.

Tidjan en Andy

Deze week staat in het teken van de date tussen Tidjan en Andy. Ondanks dat je bij Andy al snel aan een man denkt, is het gewoon een knappe dame. Tijdens een potje badminton komt Andy naar buiten in een strakke legging. Iets waar de kijkers niet over uitgepraat raken. De legging van Andy is namelijk speciaal gecreëerd om haar billen goed naar voren te laten komen.

De naad zit goed tussen haar bips, waardoor je goed de rondingen kunt zien. Niet alleen een cadeautje voor de kijkers, die er in de comments helemaal over losgaan, maar natuurlijk ook voor haar date Tidjan.

Gluren bij de buren

Tijdens het badmintonnen worden de twee ook benieuwd of er ook deelnemers in het andere huis aanwezig zijn.

Natuurlijk is er maar een manier om daarachter te komen. Tidjan neemt Andy met de bips op zijn schouders en stiekem gluurt ze bij de buren, op zoek naar enige beweging.

Beweging is helemaal niet te vinden bij de buren. Toch vindt Tidjan dat natuurlijk helemaal niet erg, want hij heeft de billen van Andy wel op zijn schouders gehad. Boeien of de buren er zijn.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Bedelaartster zonder tanden is nu een prachtige vrouw – transformatie haalt de media!

Je bent niet l*lijk, je bent gewoon blut! Specialisten geven een onverzorgde vrouw een geweldige make-over en veranderen haar onherkenbaar! Je zult je ogen niet geloven als je haar nu ziet! Voor de voor-en-na foto’s – zie het artikel!

Vrouwen zijn verschillend. Sommigen omarmen natuurlijke schoonheid en bloeien jaar na jaar op. Sommigen streven naar cosmetische chirurgie en schoonheidsverbeteringen. Sommigen gaan zo op in het gezinsleven en de opvoeding van hun kinderen dat ze letterlijk geen tijd hebben voor zelfzorg.

Het ongelooflijke verhaal van vandaag gaat over Maria, die zich altijd heeft toegewijd aan haar kinderen en zowel haar uiterlijk als haar gezondheid heeft verwaarloosd.

Als gevolg daarvan zag ze er onverzorgd uit, met enkele ontbrekende tanden en verfomfaaid haar.

Maria’s vrienden adviseerden haar om zich tot specialisten te wenden en hulp te zoeken om haar vroegere allure terug te krijgen en zelfvertrouwen te krijgen als vrouw.

Iedereen stond versteld toen ze Maria zagen na de fantastische make-over.

Ze is onherkenbaar veranderd en lijkt nu niet meer op die onaantrekkelijke vrouw.

Het belangrijkste is dat ze meer zelfvertrouwen heeft gekregen en hier is om anderen aan te moedigen zichzelf te vermannen en hun leven voor altijd te veranderen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending