Onduidelijkheid over terugkeer Vandaag Inside: ‘Johan Derksen niet meer in het programma’
Connect with us

Meest bekeken

Onduidelijkheid over terugkeer Vandaag Inside: ‘Johan Derksen niet meer in het programma’

Het is onduidelijk of het tv-programma Vandaag Inside maandag terugkeert met Johan Derksen. Derksen bevestigde zelf aan de NOS dat het programma maandag weer is te zien en dat hij zelf ook weer aan tafel zit, maar producent Talpa noemt het nieuws over de terugkeer van het programma nu ”voorbarig’.

“We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is”, aldus een woordvoerder van Talpa Network. “Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug.”

De show met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen is nu twee weken niet te zien geweest na een rel rond uitspraken van Derksen. Hij kwam onder vuur te liggen omdat hij in het programma had verteld dat hij zo’n vijftig jaar geleden een kaars had ingebracht bij een bewusteloze vrouw. Een dag later zwakte hij dat verhaal af.

Derksen zegt tegen het AD dat het programma niet is gestopt vanwege alle ophef, maar omdat de presentatoren “geen rugdekking” kregen van de directie van Talpa.

Derksen bracht eind april zijn eigen wangedrag ter sprake toen er in Vandaag Inside gediscussieerd werd over presentator Johnny de Mol, die beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Naar aanleiding daarvan vertelde de voetbalanalist over wat hij “een jeugdzonde” noemde. Talpa, eigenaar van de zender SBS6 waar Vandaag Inside op wordt uitgezonden, reageerde geschokt en beloofde een gesprek met Derksen.

Dit zei Derksen in Vandaag Inside

“Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot. Het is een heel smerig verhaal, maar dat soort dingen gebeurde. Ik was met de keeper van Veendam en twee juffrouwen op stap. We gingen mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Ik weet nog wel en ik ben er niet trots op… Die juffrouw lag bewusteloos op de bank en er stond zo’n grote kaars. Die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

Na het gesprek kondigde Talpa aan dat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp hun excuses zouden aanbieden tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Die excuses bleven uit. “Ik heb mij op 24-jarige leeftijd misdragen en dat spijt mij bijzonder en dat heb ik kenbaar gemaakt voor ik het verhaal vertelde”, zei Derksen op televisie.

In plaats van zich te verontschuldigen zei Derksen te stoppen met de talkshow. Genee en Van der Gijp konden volgens hem gewoon doorgaan, maar beiden zeiden solidair te zijn met Derksen. Het was toen nog onduidelijk of de show daadwerkelijk zou stoppen, aangezien de presentatoren in het verleden vaker gezegd hebben dat ze ermee ophielden vanwege ophef.

Het Openbaar Ministerie stelde een onderzoek in met het doel de feiten boven tafel te krijgen. Het OM riep betrokkenen op om hun verhaal te doen.

Een aantal sponsors van Vandaag Inside, zoals Toto en Stella Fietsen, trok zich terug na de ophef. Ook stopten verschillende regionale omroepen hun samenwerking met Johan Derksen.

Meest bekeken

Vrouw zegt seksueel misbruikt te zijn door Johnny de Mol: ‘Ik werd naakt wakker’

De anonieme vrouw die zegt seksueel te zijn misbruikt door Johnny de Mol duikt op in een video op YouTube. “Hij trakteerde me op een drankje.

Vlak daarna begon ik een beetje te wankelen”, zegt ze in een video, die dinsdag door Stichting Music#MeToo online is gezet.

Deze anonieme beschuldiging was twee weken geleden de aanleiding dat De Mol aankondigde voorlopig te stoppen met zijn talkshow HLF8. Hij noemde de aanklacht toen ‘vals’.

De tv-presentator ontkende eerder ook al de aantijgingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes, die aangifte tegen hem heeft gedaan wegens zware mishandeling.

‘Naakt wakker op bed’
De tweede vrouw die De Mol beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag vertelt nu voor het eerst over het vermeende misbruik.

In een video van Stichting Music#MeToo zegt ze seksueel misbruikt te zijn door de tv-presentator. “Ik heb Johnny de Mol ontmoet op feestje, waar hij me op een drankje trakteerde”, zo begint ze haar verhaal in het filmpje.

”Het ene moment was ik drankje aan het doen en het andere moment lig ik naast hem naakt op bed”
– Vermeend slachtoffer van Johnny de Mol

“Vlak daarna begon ik me niet lekker te voelen, begon te wankelen en verloor evenwicht. Hij ving me op”, vervolgt het vermeende slachtoffer.

“Daarna werd ik wakker met hem op een bed. Naakt. Ik begreep er niks van: het ene moment was ik drankje aan het doen en het andere moment lig ik naast hem naakt op bed.”

‘GHB in drinken gedaan’
De anonieme vrouw vertelt dat ze daarna haar spullen pakte en weg wilde gaan. “Toen zei hij dat ik dat beter niet kon doen, omdat ik gisteravond de weg kwijt was”, stelt ze.

“Ik geloofde hem niet. Ik word nooit zo dronken na één drankje dat ik mijn evenwicht verlies en dat ik niet meer weet hoe ik ergens ben gekomen.”

Het zelfverklaarde slachtoffer is naar eigen zeggen later naar de politie gestapt. “Die zeiden dat er waarschijnlijk GHB in mijn drinken is gedaan.

Dat zou de reden zijn waarom ik een stuk van de avond mis.” Het is niet duidelijk wanneer het vermeende misbruik zou hebben plaatsgevonden, Stichting Music#MeToo is niet bereikbaar voor commentaar.

Karim Aachboun, die ook veelvoudig in de video te zien is, staat de Stichting Music#MeToo bij als juridisch adviseur. Hij staat ook Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol bij in de rechtszaak tegen hem.

Strafrechtelijk onderzoek
Ook Peter Plasman, de advocaat van De Mol, is niet bereikbaar voor commentaar op de gepubliceerde video.

Eerder werd bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek is gestart in de zaak die door Kaes is aangespannen tegen De Mol.

Het is onbekend of justitie momenteel ook de nieuwe beschuldigingen aan het adres van de tv-presentator onderzoekt.

Politie Midden-Nederland laat aan Hart van Nederland weten op de hoogte te zijn van de video maar wil inhoudelijk niets over de zaak zeggen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Chantal Janzen haalt snoeihard uit naar Linda de Mol

Chantal Janzen heeft op Instagram snoeihard uitgehaald naar Linda de Mol. Het is een publiek geheim dat ze al jarenlang ruzie hebben.

In haar Instagram Stories deelt de presentatrice: “Sorry, ik heb je e-mail niet ontvangen. Wie heeft het dan Linda?” Het is wellicht niet toevallig dat Chantal hier de naam Linda gebruikt.

De twee blondines kunnen allang niet samen door een deur. De vete begon toen Janzen het programma ‘Oh wat een jaar’ overnam van Linda.

Daarover zei Linda indertijd: “Ja, daar vind ik een heleboel van. Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had.”

Nog altijd ruzie?

Chantal kon niet lachen om de uitspraken van Linda. “Als iemand een programma gaat presenteren, moet je niet díegene erop aankijken.”

Vanwege het The Voice-schandaal ligt Linda de laatste tijd erg onder vuur. Chantal lijkt hier dus nog wat olie op het vuur te willen gooien.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Nieuw liefdeskoppel: Marco Borsato en Rachel Hazes hebben het héél gezellig met elkaar!

Het is steeds meer duidelijk dat het in BN’er-land een wirwar aan relaties is. We zullen zo op Marco Borsato en Rachel Hazes komen, eerst het volgende. André Hazes is weer terug in het land en Monique Westenberg heeft aangegeven dat er géén bruiloft aan komt.

Onzin zegt Yvonne Coldeweijer, die komt er wél aan. Coldeweijer heeft ook ontdekt dat Lil Kleine nu met de ex van André gaat, Anne Rose. Anne had overigens ook wat met Wesley Sneijder, maar dat ter zijde. Coldeweijer: “Anne Rose deed het vorig jaar al met Lil tijdens de Amsterdamse zomer, toen André nog met Sarasoel ging. Lil woonde toen tijdelijk in hotel Okura en Anne ging daar regelmatig heen. In die tijd deed ze het ook met Wesley Sneijder.” Coldeweijer stelt dat André iets met Anne kreeg toen hij Sarah dumpte. In die tijd zou hij het ook met Monique gedaan hebben.

Marco Borsato en Rachel Hazes dan maar?
Snap jij het nog? Wij niet, daar hebben we natuurlijk Yvonne Coldeweijer voor. In de tussentijd blijven de speculaties over de échte vader van André natuurlijk altijd doorgaan. Coldeweijer stelde een tijdje geleden: “Rachel post over een lieve vriend. Maar spionnen die me al langer volgen weten dat ik denk dat deze Marco in het geheim de echte vader is van André!” Het gaat hierbij niet om Borsato maar een andere Marco. Deze Marco om precies te zijn. Om nog wat meer verwarring te scheppen is Dionne zich ermee gaan bemoeien met haar programma ‘DNA Onbekend’. Ronald en Frank de Boer te horen dat ze helemaal geen broers zijn. René en Natasja Froger blijken volle broer en zus. Jack en Jochem van Gelder blijken broers te zijn. Ruud de Wild schijnt de vader van Olcay Gulsen te zijn. En natuurlijk de échte vader van André:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending