Op 27 juli zal je de langste eclips van de eeuw zien EN een bloedmaan
Connect with us

Lifestyle

Op 27 juli zal je de langste eclips van de eeuw zien EN een bloedmaan

Zomer betekent niet alleen zon, bloemen en vanille ijs…

Nee, zomer betekent ook dat de nachthemel iets fenomenaal zal onthullen later deze maand.

Als je bij de langste totale eclips van de eeuw wilt aanwezig zijn, houd dan je ogen open richting hemel tijdens de avond op 27 juli.

De afgelopen jaren heeft de hemel ons enkele fantastische spektakels prijsgegeven. De mensen onder jullie die goed hebben opgelet zullen een reeks spectaculaire maan – en zoneclipsen hebben waargenomen, evenals een of twee bloedmanen.

Welnu, in juli 2018 (ja, later deze maand!), kan je opnieuw zo’n spektakel waarnemen.

Want op 27 juli zal de volgende maaneclips plaatsvinden. Dit betekent dat de maan voorbij de schaduw van de aarde zal passeren. Op dat moment zal er een roodachtige waas zijn. Vandaar de naam, “bloedmaan”.

Langste maaneclips van de eeuw
Volgens Business Insider, zal deze bepaalde eclips zo lang duren omwille van het feit dat de maan direct in het donkerste deel van de Aarde haar schaduw zal passeren. Dat stuk van de Aarde wordt de ‘umbra’ genoemd, en de maan zal als gevolg de bekende roodachtige schijn hebben.

Het hele natuurfenomeen zou zo’n uur en 43 minuten duren. De langste totale eclips van de vorige eeuw (1901 tot 2000) vond plaats op 16 juli 2000 en duurde een uur en 47 minuten.

Zaken om rekening mee te houden
Het fenomeen zal enkel zichtbaar zijn voor mensen op het oostelijk halfrond, waaronder Europa, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

En alsof het waarnemen van een bloedmaan nog niet genoeg is, hebben astronomen ontdekt dat er nog meer spannende dingen aankomen.

Want, op dezelfde dag, zal de planeet Mars zichtbaar zijn met het oog. Slechts enkele dagen na 27 juli, op 31 juli, zal Mars “slechts” 57 miljoen km verwijderd zijn van planeet Aarde. Het dichtst sinds 15 jaar!

Zal jij je ogen openhouden en naar de hemel staren op de avond van 27 juli? Misschien moet je samenkomen met vrienden om het samen te zien!

Klik op DEEL om deze boodschap zoveel mogelijk te verspreiden. Help ons om de wereld de kans te geven om te genieten van de melkweg te genieten!
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending