Optische illusie doet twijfelen: is het een konijn of een kraai?
Connect with us

Animals

Optische illusie doet twijfelen: is het een konijn of een kraai?

Optische illusies zorgen ervoor dat je brein je voor de gek houdt. Je ziet een ding, maar het is iets anders. Soms verwachten of willen we iets zien, wat niet bestaat – en omgekeerd. De onderstaande beelden doen menigeen eens goed achter de oren krabben: konijn of kraai?

De clip werd op Twitter gedeeld door Dan Quintana, een biopsychiater bij de universiteit van Oslo. Hij schreef erbij: “Konijnen houden er veel van om op hun neus te worden geaaid.”

Maar, is dit wel een konijn? Veel gebruikers gaven aan dat ze een zwarte vogel zagen, waarschijnlijk een kraai of raaf. Andere gebruikers zagen inderdaad een schattig konijntje dat op de neus werd geaaid.

Mensen die een konijn zien, denken dat het bovenste gedeelte oren zijn. De vogel aanhangers zeggen dat dit de snavel is.

Een hobby-ornitholoog probeerde op sociale media alle twijfel weg te nemen, aldus LADbible:

“Dat is geen konijn, het is inderdaad een kraaiachtige. Let op het knipvlies als het knippert. In plaats van omhoog en omlaag te gaan, glijdt het horizontaal over het oog en is het doorzichtig.”

Zoals iedereen weet: het knipvlies liegt niet… Wat zie jij als je de beelden bekijkt?

 

Rabbit or Raven

Animals

Moeder zit met handen in haar nadat hond door peuterdochter ‘verslaafd’ aan fopspenen is

Soms lopen dingen niet zoals verhoopt. Moeder Gemma Hill probeerde tevergeefs haar achttien maanden oude dochtertje, Bonnie, te laten stopen met de fopspeen. Niet alleen lukte dat niet, maar dankzij haar is de gezinshond nu ook verslaafd aan fopspenen.

Bonnie is dol op fopspenen en verbergt ze alom het huis, zodat ze er altijd een bij de hand heeft. Nu is ook de gezinshond ‘verslaafd’ aan fopspenen, bericht Mirror. Al twee maanden lang probeert Gemma het af te bouwen, maar zonder succes.

Niet alleen weigert Bonnie de fopspenen op te geven, ze deelt ze met haar vriendje Rafa, de cavalier-kingcharlesspaniël. De viervoeter loopt trots door het huis en in de tuin, al zuigend op een fopspeen. Met als gevolg dat Gemma achter hem aan moet hollen om de fopspeen proberen af te pakken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemma Hill (@radiogemmahill)

De moeder zit met de handen in het haar, vanwege de “belachelijke” situatie. Inmiddels probeert ze niet alleen haar dochtertje, maar ook Rafa te overtuigen om te stoppen. Ze heeft gelezen dat als een baby twee wordt, stoppen nog moeilijker is, dus probeert er op tijd bij te zijn.

“Ik pak de fopspenen af, maar ze dagen altijd weer op. Bonnie verstopt ze gewoon in kleine hoekjes van het huis, zodat we niet weten waar ze zijn”, vertelde Gemma.

Waaraan ze toevoegde: “Het blijkt dat ze in het geheim fopspenen aan Rafa heeft gegeven. De hond zuigt nu op fopspenen alsof hij een baby is, het is belachelijk. Ik heb de eerste uitwisseling niet gezien. Het is pas onlangs dat ik een kamer binnenliep en zag dat ze er een in zijn mond stopte.”

Inmiddels is de viervoeter ook dol op fopspenen. “Hij zat laatst te huilen naast haar bedje. Eerst dachten we: o hij mist haar, maar nee, hij wilde een fopspeen hebben die daar nog in zat.”

Zoals duidelijk is, zijn Bonnie en Rafa de beste maatjes. Het meisje wil graag alles delen met haar hondenmaatje. Speelgoed, eten, “de fopspeen was gewoon een logisch gevolg.”

@radiogemmahill Now we’re chasing bothe of them around… #dogsoftiktok #dogs #dogsandbabies #dogtok #toddlersoftiktok #toddlermom #dummies #mumsoftiktok #momsoftiktok #mumlife #doggos ♬ Bad Habits – Ed Sheeran

Rafa bezit zelf geen fopspeen en woont bij Emma’s schoonzus. Als hij langskomt, weet Bonnie er altijd hem een te geven. “Ze wil heel graag delen, maar alleen met hem. Ze deelt niet met andere kinderen of met mij of haar vader. Niemand, behalve Rafa. Hij krijgt wat hij wil.”

In het begin waren ze bezorgd wat Rafa met de fopspenen deed, maar het blijkt dat hij er simpelweg op zuigt.

“Het is niet alsof hij ze eet of kauwt, waar we ons zorgen over maakten, hij gebruikt het letterlijk als een fopspeen,” aldus Gemma. “Als hij er genoeg van heeft, spuugt hij het uit, dat is best indrukwekkend.”

De moeder heeft vooralsnog geen idee wat de langetermijnoplossing is om ze allebei met fopspenen te laten stoppen. Nadat ze een clip op TikTok plaatste hebben veel mensen tips gegeven. Omdat Bonnie de oorzaak van alles is, denkt Gemma dat zij als eerste ermee moet stoppen.

Het duurt misschien even, maar we zijn ervan overtuigd dat Gemma een oplossing vindt!

Doorgaan met lezen

Animals

Puppy weigert kartonnen doos te verlaten waarin eigenaar haar dumpte

Deze arme puppy, Harvest, was pas tien maanden oud toen iemand haar in een kartonnen doos plaatste en in de steek liet. Ze bleef trouw in de doos zitten, totdat iemand haar de volgende dag zag.

Het was een hete zomerdag, dus de vrouw schrok toen ze Harvest in de doos aantrof. Het diertje had noch eten, noch water. Maar zelfs in de zinderende hitte, bleef de pup in de doos zitten.

“Ze kwam nooit uit de doos”, vertelde Patti Dawson, voorzitter van Dallas Dog, aan The Dodo. “Ze wachtte gewoon tot iemand terug zou komen.”

Haar redders dachten eerst dat ze verlamd kon zijn. Dit bleek gelukkig niet het geval. Nadat de doos in een kennel werd geplaatst, kwam Harvest er eindelijk uit. Omdat ze er zo aan gehecht was, besloten medewerkers de doos in haar kennel achter te laten.

De eerste paar dagen in het asiel, bleef Harvest ineengedoken in een hoekje zitten, trillend van angst. Het duurde een tijdje, maar langzaamaan begon ze op te bloeien.

Twee weken na haar redding nam Dallas Dog Harvest mee en vonden ze meteen een liefdevol pleeggezin. Bijna meteen kwam haar ware persoonlijkheid naar boven drijven.

Volgens haar pleegmoeder heeft Harvest veel energie en rent ze de hele tijd met haar pleegbroers en -zussen. Na een lange dag, knuffelt ze graag op de bank en kijkt ze tv met haar gezin.

Er is een gouden mandje voor haar gevonden! Nu hoeft ze nooit meer uit angst in een doos te zitten!

Doorgaan met lezen

Animals

Achtergelaten stier heeft vastgegroeid touw om hoorns wat voor vreselijke wond zorgt

Het komt helaas veel te veel voor dat de mens niet doorheeft wat zijn acties voor leed veroorzaken. Deze arme stier was alleen achtergelaten met een vastgegroeid touw om zijn hoorns. Gelukkig werd hij op tijd gespot en gered!

Deze arme stier had een vastgegroeid touw om zijn hoorns. Toen hij nog kleiner was, deed het touw hem geen pijn, maar de stier groeide en het touw niet.

Niemand had door wat er aan de hand was, totdat er bloed verscheen. Animal Aid United schoot het arme dier te hulp. Heel voorzichtig werd het touw losgesneden. Eindelijk was de prachtige stier bevrijdt!

Maar het touw had flinke schade aangericht. Hij had een hele diepe wond die vol met maden zat. De stier kreeg medicijnen en de wond werd grondig schoongemaakt. De hele tijd bleef de stier rustig en lief.

Zeven weken lang werd de stier behandeld en elke dag kreeg hij een nieuw verband om zijn hoorns. Na tien dagen toonde hij verbetering! Geduldig en zachtmoedig liet het dier zich behandelen door zijn redders. Het was alsof hij begreep dat ze alleen zijn welzijn voor ogen hadden.

Animal Aid United schreef op YouTube: “Het beste medicijn voor als mensen dieren mishandelen is extra vriendelijkheid.” Dit was absoluut het geval voor deze lieve stier, die ze Socrates noemden.

Bekijk in de onderstaande video het verhaal van Socrates en zie hoe hij het vandaag de dag maakt! Overweeg ook alsjeblieft om dit verhaal te delen, zodat Animal Aid Unlimited in het zonnetje wordt gezet!

Waarschuwing: het volgende filmpje kan als schokkend worden ervaren.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending