Oranje-international (20) komt om bij zeer zwaar auto-ongeluk
Connect with us

Nieuws

Oranje-international (20) komt om bij zeer zwaar auto-ongeluk

De internationale sportgemeenschap r0uwt vandaag om het tragische verlies van het Nederlandse rugbytalent Joey Buskens, dat op slechts 20-jarige leeftijd om het leven is gekomen bij een zwaar auto-0ngeluk in Frankrijk.


Dit hartverscheurende nieuws werd vanmiddag bekendgemaakt door zijn werkgever, Club Albigeois, op Facebook.

Het fatale 0ngeluk vond plaats in Albi, Zuid-Frankrijk, waarbij naast Buskens ook een Fransman het leven liet en drie anderen gew0nd raakten.

De Nederlandse rugbybond heeft diepe verslagenheid uitgedrukt over het verlies van dit talentvolle jeugdinternational van Oranje.

In een emotioneel bericht op sociale media deelde de Nederlandse rugbybond: “Met enorm veel verdriet delen wij mee dat Joey Buskens gisterochtend is 0mgekomen bij een tragisch 0ngeluk.

Onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefden. Joey, je was niet alleen een prachtige rugbyspeler, maar bovenal een geweldig persoon. Je zult ontzettend gemist worden.”

De loopbaan van Buskens begon als jeugdspeler bij Rugby Club Bulldogs in Almere, waarna hij zijn talenten vertoonde bij Rugby Club ’t Gooi in Naarden.

Vervolgens maakte hij de overstap naar Frankrijk, waar hij twee seizoenen speelde voor Stade Aurillacois voordat hij dit seizoen uitkwam voor Sporting Club Albigeois.


Daarnaast maakte hij deel uit van het Nederlands Elftal onder 20, waarmee hij afgelopen najaar Europees kampioen werd door België te verslaan in de finale.

Met het 0verlijden van Joey Buskens verliest de sportwereld een groot talent en een inspirerend individu.

In de nasleep van het tragische verlies van Joey Buskens, delen vrienden, medespelers en fans over de hele wereld hun diepe droefheid en herinneringen aan hem.

Velen herinneren zich zijn passie voor rugby, zijn ongeëvenaarde talent en zijn warme persoonlijkheid.

Op sociale media stromen de eerbetuigingen binnen, waarbij mensen hun steun betuigen aan de familie en geliefden van Buskens.

Zijn voormalige teamgenoten roemen zijn toewijding en vastberadenheid op het veld, terwijl anderen zijn vriendelijkheid en humor buiten het veld prijzen.

De Nederlandse rugbygemeenschap komt samen in r0uw, terwijl ze zich herinneren hoe Buskens een bron van inspiratie en motivatie was voor velen.

Zijn 0verlijden laat een grote leegte achter in de sportwereld en zal nog lange tijd gevoeld worden.

De herinneringen aan Joey Buskens zullen levendig blijven in de harten van degenen die hem kenden en liefhadden.

Moge zijn geest voortleven in de sport die hij zo gepassioneerd beoefende en moge zijn nalatenschap anderen blijven inspireren om hun dromen na te streven met dezelfde vastberadenheid en moed.

Wij wensen de nabestaanden van Joey Buskens veel kracht toe in deze uiterst moeilijke periode.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending