Oudere hond wordt naar asiel gebracht voor spuitje - vindt gouden mandje nadat dierarts haar adopteert
Connect with us

Animals

Oudere hond wordt naar asiel gebracht voor spuitje – vindt gouden mandje nadat dierarts haar adopteert

In 2010 werd Netty naar een asiel in Philadelphia gebracht. Slechts drie dagen later werd de lieve hond geadopteerd. Maar vorige maand werd de viervoeter door haar gezin van meer dan 10 jaar teruggebracht naar hetzelfde asiel voor een spuitje.

“Ze was oud en had wat incontinentieproblemen in huis”, vertelde Maddie Bernstein van Pennsylvania SPCA aan de Washington Post. Haar voormalige baasjes waren “niet geïnteresseerd om het over andere opties te hebben, zoals medicijnen.”

Medewerkers van het asiel zagen echter al heel snel dat Netty nog heel veel te bieden had. Met medicijnen verbeterde ze zienersogen. Nu kwam het lastige gedeelte: een baasje voor de oudere hond vinden.

Vastbesloten om een liefdevol thuis voor haar te vinden, wendde Pennsylvania SPCA zich tot sociale media. Op deze manier waren ze al eerder succesvol met het plaatsen van oudere honden. Het duurde niet lang of de opvang werd overspoeld met reacties!

Een van deze reacties was van Amy Kidd (48), een dierenarts uit West Chester. Een maand eerder hadden ze hun 12-jarige hond, Monty, verloren aan kanker. Het gezin was op zoek naar een nieuwe oudere hond om thuis te verwelkomen.

De vrouw zag het lieve kopje van Netty en wist meteen dat ze haar moest adopteren. Al bijna tien jaar hebben Amy en haar man oudere honden in huis. Op dat moment hadden ze zes honden tussen de 12 en 16 jaar.

Hoewel veel van de honden die ze adopteert als “hospice honden” worden beschouwd, met een levensverwachting van slechts een maand of twee, leven sommigen uiteindelijk drie of vier jaar langer.

“We proberen te doen wat het beste voor hen is, zo lang als we kunnen”, legde ze uit. “Ons plan is om alleen oudere huisdieren in ons gezin op te nemen, of dieren die problemen hebben, medicijnen en extra zorg nodig hebben”

Vorige maand reden haar dochter en twee zonen ongeveer 65 kilometer om Netty op te halen. Ze brachten ook twee van hun oudere honden mee zodat ze kennis met elkaar konden maken.

Netty paste zich meteen aan en geniet van alle zorg en liefde! “Ik hoop dat andere mensen geïnspireerd worden door haar verhaal en volwassen honden een kans geven”, liet haar nieuwe gezin weten.

Animals

Pientere zwerfkat leidt vrouw naar supermarkt en vraagt om kattenvoer

Katten zijn hele intelligente wezens. Dat geldt dubbel voor zwerfkatten, die zich genoodzaakt zien om op straat te overleven. Het leven van deze katten is niet makkelijk, altijd op zoek naar voedsel en moeten vechten voor je bestaan.

Deze witte staartloze zwerfkat uit Mexico heeft een moeilijke start in het leven gehad. Echter, op zoek naar eten, vond hij zijn gouden mandje!

De 33-jarige Tania Lizbeth Santos Coy Tova zag een kleine zwerfkat buiten de supermarkt in het Mexicaanse Piedras Negras. Op de beelden die ze filmde, zie we hoe de staartloze kat haar naar de supermarkt volgt.

Ze noemt de kat Conejo, konijn in het Spaans. Conejo leidt haar meteen naar het kattenvoer en maakt met zijn pootje duidelijk wat hij wil hebben! Tania moet lachen om zijn wijsheid.

De slimme kat ontving niet alleen het kattenvoer, maar vond ook een gouden mandje! Tania wist dat ze hem niet alleen kon laten en nam hem mee naar huis.

Conejo is nu veilig en wel, werd door een dierenarts nagekeken en heeft zelfs een favoriet speeltje: René!

View this post on Instagram

A post shared by Conejo el Gato (@conejo_elgato)

De dagen dat hij op straat zwierf, zijn gelukkig voorbij!

Bekijk hieronder hoe Tania en Conejo elkaar voor het eerst ontmoeten en hij, zonder het te weten, een gouden mandje vindt!

Doorgaan met lezen

Animals

‘Nuttelooste kat ter wereld’ neemt muis mee naar binnen om eten met diertje te delen

Deze katteneigenaar vermoedt dat haar huisdier veganist en pacifist is nadat ze vriendjes maakte met haar prooi in plaats van het diertje te vangen.

Misty is een nogal nutteloze jager. Sterker nog, ze werd betrapt op het delen van haar eten met een kleine muis in haar woning in het Engelse Thornbury. Haar baasje maakte deze hilarische foto en noemde het duo ‘the real-life Tom en Jerry’.

“Vroeger liet ik wat eten voor haar achter, en nu komt ze net binnen en eet het eten op en brengt haar ‘vrienden’ binnen”, zei Gilly Rundrum (65), die samen met haar man op een boerderij woont.

“Misschien is ze veganist. Ze had niet genoeg honger om de muis op te volgens, dus misschien dacht ze dat het een klein iemand was om mee te spelen”, vertelde ze aldus Metro. Volgens Gilly kon iedereen er goed om lachen. Ze was verbaasd dat de muis niet bang was of wegrende.

Misty was een zwerfkat die het echtpaar adopteerde na het overlijden van hun oude kat Molly. In tegenstelling tot Misty, was Molly een ‘echte boerderijkat’ en was geen muis veilig.

Maar Misty heeft geen enkele behoefte om de openstaande vacature van muizenvanger te vullen. In plaats daarvan ziet ze haar huis als een ‘restaurant’ voor knaagdieren.

“Ze lijkt gewoon geen honger te hebben, dus ze eet ze niet op”, aldus Gilly. “Misschien toen we haar eten begonnen te geven, dacht ze: O, de muis wil ook misschien wat eten omdat deze mensen aardig zijn.”

Het baasje denk simpelweg dat Misty het niet in zich heeft om muizen te doden. Maar dat wil niet zeggen dat er een nieuwe muizenvanger moet worden gevonden. De buren hebben vier boerderijkatten en die zijn allemaal “zeer capabel”.

Doorgaan met lezen

Animals

Ezel balkt van vreugde iedere keer als zijn favoriete mens langskomt voor een knuffel

Ezels kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. Maar het zijn bovenal liefhebbende dieren, heel zachtaardig en soms heel grappig. Vandaag nodigen we je uit om Dominic te ontmoeten, een ezel die je echt wil knuffelen!

Dominic is een hele lieve ezel en is dol op zijn baasje, Sophie Hodgson. Dat laat hij heel duidelijk zien door haar elke keer te knuffelen en met haar te ‘praten’.

Sophie besloot daarom de liefde te filmen waar ze elke keer op getrakteerd wordt. Ze deelde de korte video (onderaan dit bericht) op TikTok. Het is zo schattig dat wij hem ook een knuffel willen geven!

Het was een week geleden dat Sophie haar ezeltje Dominic had gezien. Ze miste hem en vice versa! Zet het geluid aan terwijl je de onderstaande video bekijkt, want Dominic had Sophie veel te zeggen.

 

De jonge vrouw legde uit dat Dominic als veulentje was gered. Haar gezin heeft hem opgenomen en hij woont sindsdien op hun boerderij. “Hij is mijn beste vriend. We brengen altijd tijd door met knuffelen en worstelen, wat zijn favoriete bezigheid is. We zijn allebei erg blij om elkaar te zien.”

Ze zei ook: “Het laat echt zien hoe meelevend dieren kunnen zijn en dat elk leven het redden waard is.” We zijn het 100 procent met haar eens! Bekijk de onderstaande video en vergeet deze lieve beelden niet te delen!

@_soph.xox._ Haven’t seen my boy in about a week, you could say he was excited 🥰 #farm #TodayILearned #fyp #foryoupage #donkey #buddy ♬ original sound – Sophie Hodgson

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending