Oudere man is snelheidsduivels zat en gaat gewapend met haardroger langs de weg staan
Connect with us

Meest bekeken

Oudere man is snelheidsduivels zat en gaat gewapend met haardroger langs de weg staan

De 74-jarige Ulf Schwerin woont al meer dan 40 jaar in het Zweedse dorp Stora Mellösa. Al geruime tijd ergert hij zich aan de automobilisten die veel te hard rijden. Maar hij lost het makkelijk op, met behulp van een haardroger, schrijft SVT Nyheter!

Volgens Ulf rijden auto’s en vrachtwagens te snel op de Göksholmsvägen nabij de kerk in Mellösa. Hij denkt dat de snelheidsborden ontoereikend zijn, maar ondanks zijn verzoeken bij de autoriteiten, is er niets veranderd.

Ulf liet weten dat mensen zich niet aan de maximumsnelheid houden. “Het kan de mensen niets schelen,” vertelde hij aan SVT.

Daarom nam hij het heft in eigen handen, geïnspireerd door een post op social media uit Engeland.

In die post vertelde een vrouw dat ze langs de weg was gaan staan met een haardroger. Haar dochter was door een auto, die veel te hard reed, aangereden. Daarom wilde ze snelheidsduivels aanpakken. Omdat ze zoveel op een agent leek die een snelheidscontrole deed, reden mensen flink langzamer als ze haar zagen.

Ulf besloot hetzelfde te doen, dus trok hij vorige week een geel vest en een pet aan en ging hij op pad met de haardroger van zijn vrouw!

Gemengde reacties

De actie heeft zowel positieve als negatieve reacties opgeleverd. Mensen in andere delen van de regio hebben van hem gehoord en gevraagd of hij ook bij hun langs wil komen. Een lokale Facebookgroep vroeg zich echter af of het legaal is wat hij doet.

Mikael Cederblad, groepsleider bij de verkeerscentrale bij de politie van Örebro, ziet niets illegaals.

“Zolang hij geen auto’s stopt of een viltstift pakt en politie op het vest schrijft, is het oké,” legde hij uit.

Meest bekeken

Peuter komt om het leven nadat hij tijdens vakantie uit huis sluipt

Een Britse peuter van 21 maanden is verongelukt tijdens een vakantie in Ierland nadat hij stiekem uit bed stapte en het huis uitsloop. Zijn ouders lagen op dat moment nietsvermoedend te slapen.

Het drama vond vrijdag plaats, iets na 9 uur ’s ochtends. De jongen was met zijn ouders op bezoek bij familieleden in de omgeving van het plaatsje Ballinagare. De peuters sloop het huis uit, terwijl zijn ouders nog aan het slapen waren. Een eindje verderop werd hij aangereden door een terreinwagen.

De bestuurder, een buurman, ging meteen bij de familie aanbellen. Een bron vertelt aan een lokale krant: “Zijn ouders lagen op dat moment nog in bed en vertelden hem dat hun zoon nog sliep. Helaas kwamen ze er al snel achter dat dit niet het geval was en dat het kind het huis had verlaten.”

De ambulance kwam snel ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De bestuurder zegt dat hij het kind niet had gezien. Er loopt een onderzoek, maar de politie gaat niet uit van kwade trouw. Buurtbewoners zijn in shock door het incident.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Baby geboren met chagrijnig gezicht gaat heel Nederland over

Toen de kleine Winter Josephine werd geboren, zei iedereen die haar zag, “Ze ziet er zo gek uit,” omdat ze een pasgeboren baby was met een frons. Haar moeder Hollie Wallis dacht dat haar babymeisje kon denken: “Ik voelde me daar op mijn gemak”. Zet me terug!” Maar haar knorrige gezicht maakte mensen aan het lachen, vooral haar moeder, die een enge tijd doormaakte tijdens het dragen en bevallen van Winter.

Wij van Lekkerleven zijn blij om je het verhaal te vertellen van deze bundel van vreugde met een boos gezicht en hopen dat haar verhaal een glimlach in het jouwe zal snijden.

Zwanger zijn van Winter was een aangename verrassing.

 

 

Het was moeilijk voor Hollie Wallis om haar ogen te geloven toen haar zwangerschapstestkit positief leek. Dit kwam omdat ze het jaar ervoor een paar operaties had gehad om een grote massa uit haar baarmoeder te verwijderen, zodat ze niet verwachtte weer zwanger te worden. Ze was gezegend met 2 jongens uit een eerdere relatie, maar haar man had geen kinderen, waardoor ze in extase was op het nieuws. Ze had echter 50 dollar uitgegeven aan zwangerschapstesten om te bevestigen, die allemaal dezelfde hoopvolle resultaten lieten zien.

De dokter had slecht nieuws.

In het begin verliep alles vrij vlot en de zwangerschap was niet anders dan haar vroegere. Dat was totdat ze naar de dokter ging voor een echo, toen de dokter geen vruchtwater kon detecteren. Dit was erg verontrustend omdat het deze beschermende vloeistof is die als kussen dient voor de groeiende foetus. Hollie’s hart zonk.

Bij haar werd de diagnose oligohydramnios gesteld, een aandoening waarbij er tijdens de zwangerschap weinig vruchtwater is. Op de tweede echo konden ze, tot haar opluchting, vochtzakken vinden en de baby verscheen gezond op de monitor. Ze werd geboekt om de volgende maandag naar het ziekenhuis te gaan. Maar toen ze op zondagochtend wakker werd, had ze het gevoel dat er iets niet in orde was en haastte ze zich naar het ziekenhuis.

Hollie kwam in een onverwachte noodsituatie terecht.

Hollie had gelijk om haar moederinstinct te vertrouwen omdat het een noodsituatie was… Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit verhaal.

Ze moest onmiddellijk een keizersnede ondergaan. Zonder dat ze de kans kreeg om met haar man te praten, werd Hollie na het tekenen van het papierwerk naar de operatiekamer gereden en werd haar verteld over de risico’s van een keizersnede. Stel je voor hoe bang ze moet zijn geweest, vooral omdat dit haar eerste ervaring zou zijn met dit soort bevallingen.

De geboorte van Winter was een wonder.

Met haar man die buiten wachtte, niet wetende dat ze op dat moment zelfs geopereerd werd, wenste Hollie in stilte dat haar kleintje het goed zou hebben. Tegen alle verwachtingen in werd Winter Josephine veilig bevrijd. Ze was erg klein voor een baby die na haar uitgerekende datum werd geboren, maar ze was gezond. De stoere baby begroette haar familie met intense wenkbrauwen alsof ze ongelofelijk veel last van hen allen had.

Baby’s die met zo weinig vruchtwater geboren worden, lopen het risico om na de geboorte een handicap te krijgen, zelfs met fysiotherapie. Sommige baby’s overleven het niet eens, terwijl andere baby’s een onvolledige longuitrijping kunnen krijgen. Maar Winter was een overlevende! Ze was taai, net als haar gelaatsuitdrukking.

Winter heeft het overleefd en maakt de dagen van de mensen nog steeds beter.

Hollie zette de foto’s van Winter op Facebook om hulp te krijgen bij het fotograferen van haar, omdat ze er altijd zo chagrijnig uitziet. Veel mensen waren dankbaar om de foto’s van Winter te zien omdat ze hun dagen een beetje vrolijker hebben gemaakt.

Haar foto’s werden ook op Instagram gezet omdat Hollie wilde dat ze een strikrepet was, maar haar unieke gezicht maakte het moeilijk om dat te doen. Echter, de foto’s van Winter blijven de mensen vreugde geven, vooral met Hollie’s brutale bijschriften.

Heb je ooit andere baby’s gezien met een boze uitdrukking? Deel het verhaal van baby Winter met mensen die iets nodig hebben om over te lachen vandaag!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Inwoners schreeuwen dat man die beroerte krijgt van hun gazon af moet gaan terwijl buurman zijn leven redt

Dit verhaal laat twee kanten van de mens zien: complete apathie en onverschilligheid tegenover medeleven en barmhartigheid.

Het begon toen Tony vorig jaar in Palm Beach zag hoe een buurman een beroerte kreeg. Hij haastte zich om de man te helpen.

De Palm Beach County Sheriff’s Office liet in een bericht op Facebook weten dat hij toen te horen kreeg dat hij “de man weg moest halen, laat hem ergens anders sterven.”

“Velen van ons hebben Tony zijn grasmaaier door de buurt zien duwen. Maar op maandag, toen hij naar zijn werk liep, zag hij een buurman in nood,” schreef de politie. “De buurman zat in zijn auto en kreeg een ernstige beroerte.”

De politie vervolgde: “Zonder te aarzelen, rende Tony naar de rijdende auto op Dunes Road en pakte het spatbord beet om de auto te doen stoppen. Het voertuig reed over Tony’s voet, maar gelukkig had hij werkschoenen met stalen neuzen aan!”

Hij wist de auto tot stilstand te brengen. “De auto stopte uiteindelijk op het gazon van een buurman, maar de ramen waren dicht en de deuren op slot. De bestuurder kreeg stuiptrekken en was er erg slecht aan toe.”

“Tony schreeuwde om hulp en pleitte voor iemand om te helpen,” ging de post verder. Maar hulp kreeg hij niet … “De eigenaren van het huis waar de auto stopte schreeuwden tegen Tony: ‘Ga van ons gazon af. Haal de man hier weg, laat hem ergens anders sterven’.”

Gelukkig wist Tony het hoofd koel te houden en “realiseerde hij zich al snel waar de gewonde man woonde.” Hij rende naar het huis, waar zijn vrouw de alarmdiensten belde. Mede dankzij zijn heroïsche acties overleefde de man!

Nadat de man herstelde, bedankten hij en zijn vrouw Tony uitvoerig en gaven ze hem een dikke knuffel!

Een geweldige actie van deze held!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending