Oudere vrouw word gedwongen door directeur van luchtvaartmaatschappij om plaats te verlaten.
Connect with us

Nieuws

Oudere vrouw word gedwongen door directeur van luchtvaartmaatschappij om plaats te verlaten.

Een oudere vrouw werd door de directeur van de luchtvaartmaatschappij gevraagd om onmiddellijk haar plaats te verlaten en in zijn stoel plaats te nemen.

Respect tonen voor ouderen is iets wat veel gepredikt word, maar niet altijd vanzelfsprekend is. In veel gevallen worden onze ouderen niet behandeld zoals ze verdienen.

In dit specifieke geval zal een oudere vrouw het respect en de aandacht verdienen waar zij recht op heeft.

Rebecca Kuchar Krutz zat in het vliegtuig en postte op Facebook over het bijzondere voorval. Ze schrijft dat ze op een vlucht van United Airlines zat toen ze plotseling de algemeen directeur, Oscar Munoz, van de luchtvaartmaatschappij zag.

Oscar zat achter in het vliegtuig en sprak daarvoor met een oudere vrouw. Rebecca schreef het volgende hierover:

„Ik ben een trouwe klant van Delta Airlines (een concurrent, red.) Maar vanavond zat ik op een vlucht met de algemeen directeur van United. Ik was een beetje verbaasd toen ik hem een stukje verderop in de economyclass zag gaan zitten. Voor me zat een oudere dame. Ze leek in de tachtig te zijn (misschien zelfs begin negentig). Haar gezondheid leek niet al te best te zijn en ze had een beetje moeite met praten. Voor het boarden had ik Oscar door een groep mensen zien lopen om naar haar toe te gaan en met haar te praten.”

Dit was iets wat Rebecca aangenaam verraste. Ze vond het heel leuk van Oscar om een praatje te maken met de oudere dame, terwijl er letterlijk een grote groep mensen probeerde met hem te praten. Maar de grootste verrassing kwam kort daarna, toen de directeur erop aandrong dat de vrouw zijn plaats in eerste klas zou innemen en hij op haar plaats zou gaan zitten.

„Dit, dames en heren, is zoals het zou moeten zijn. Behandel onze ouderen met de liefde en respect dat ze verdienen. Ik zou heel goed vanaf nu levenslange klant van United Airlines kunnen worden, nadat ik dit onbaatzuchtige gebaar zag van een man die waarschijnlijk een privé vliegtuig heeft, en toch bescheiden genoeg was om zijn plaats te geven aan een oudere dame die hij nooit eerder had ontmoet, omdat hij dacht dat ze daar comfortabeler zou zijn.”

Na de landing overhoorde Rebecca de vrouw aan de man naast haar vertellen dat het heel lang geleden was dat ze had gevlogen. Ze was erg nerveus in het begin en kon niet geloven hoe aardig Oscar was geweest om zijn plaats aan haar te geven. Ze was zo dankbaar.

Het was een ongelooflijk aardig gebaar van Oscar. De oudere vrouw voelde zich ontzettend gewaardeerd en dat is precies de manier waarop we allemaal onze ouderen zouden moeten behandelen. Met zorg en respect.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending