Oudere vrouw word gedwongen door directeur van luchtvaartmaatschappij om plaats te verlaten.
Connect with us

Meest bekeken

Oudere vrouw word gedwongen door directeur van luchtvaartmaatschappij om plaats te verlaten.

Een oudere vrouw werd door de directeur van de luchtvaartmaatschappij gevraagd om onmiddellijk haar plaats te verlaten en in zijn stoel plaats te nemen.

Respect tonen voor ouderen is iets wat veel gepredikt word, maar niet altijd vanzelfsprekend is. In veel gevallen worden onze ouderen niet behandeld zoals ze verdienen.

In dit specifieke geval zal een oudere vrouw het respect en de aandacht verdienen waar zij recht op heeft.

Rebecca Kuchar Krutz zat in het vliegtuig en postte op Facebook over het bijzondere voorval. Ze schrijft dat ze op een vlucht van United Airlines zat toen ze plotseling de algemeen directeur, Oscar Munoz, van de luchtvaartmaatschappij zag.

Oscar zat achter in het vliegtuig en sprak daarvoor met een oudere vrouw. Rebecca schreef het volgende hierover:

„Ik ben een trouwe klant van Delta Airlines (een concurrent, red.) Maar vanavond zat ik op een vlucht met de algemeen directeur van United. Ik was een beetje verbaasd toen ik hem een stukje verderop in de economyclass zag gaan zitten. Voor me zat een oudere dame. Ze leek in de tachtig te zijn (misschien zelfs begin negentig). Haar gezondheid leek niet al te best te zijn en ze had een beetje moeite met praten. Voor het boarden had ik Oscar door een groep mensen zien lopen om naar haar toe te gaan en met haar te praten.”

Dit was iets wat Rebecca aangenaam verraste. Ze vond het heel leuk van Oscar om een praatje te maken met de oudere dame, terwijl er letterlijk een grote groep mensen probeerde met hem te praten. Maar de grootste verrassing kwam kort daarna, toen de directeur erop aandrong dat de vrouw zijn plaats in eerste klas zou innemen en hij op haar plaats zou gaan zitten.

„Dit, dames en heren, is zoals het zou moeten zijn. Behandel onze ouderen met de liefde en respect dat ze verdienen. Ik zou heel goed vanaf nu levenslange klant van United Airlines kunnen worden, nadat ik dit onbaatzuchtige gebaar zag van een man die waarschijnlijk een privé vliegtuig heeft, en toch bescheiden genoeg was om zijn plaats te geven aan een oudere dame die hij nooit eerder had ontmoet, omdat hij dacht dat ze daar comfortabeler zou zijn.”

Na de landing overhoorde Rebecca de vrouw aan de man naast haar vertellen dat het heel lang geleden was dat ze had gevlogen. Ze was erg nerveus in het begin en kon niet geloven hoe aardig Oscar was geweest om zijn plaats aan haar te geven. Ze was zo dankbaar.

Het was een ongelooflijk aardig gebaar van Oscar. De oudere vrouw voelde zich ontzettend gewaardeerd en dat is precies de manier waarop we allemaal onze ouderen zouden moeten behandelen. Met zorg en respect.

Meest bekeken

4-jarig ventje met Down krijgt modellencontract en wereld ligt aan zijn voeten.

Het nieuws krijgen dat je een stel kleine voetjes verwacht, is altijd erg opwindend. Maar voor het koppel Stuart en Kirsty Baxter waren het angstige momenten.

In 2013 hadden ze na 19 weken zwangerschap al eens een baby verloren en ze waren begrijpelijk bezorgd over de komst van hun nieuwe baby.

Gelukkig had Kirsty een normale zwangerschap en beviel ze van een prachtige jongen genaamd Riley.

Hij werd zonder complicaties geboren, maar dan vertelde de dokters hen dat hij het syndroom van Down had. De ouders waren bang dat hij gepest zou worden.

Papa Stuart maakte zich zorgen dat hun prachtige bundeltje energie anders behandeld zou worden. “Nadat we te horen kregen dat hij Down had, huilde ik, niet omdat ik minder van hem zou houden, maar gewoon omdat ik weet hoe wreed de wereld kan zijn”, zei hij.

“Dat was het eerste wat in mijn hoofd omging, maar mijn opvattingen waren duidelijk fout en ik kon het niet nog meer fout hebben”, voegde hij eraan toe.

Hun zoontje bracht hen, en iedereen rondom hen, niets dan vreugde. Hij kreeg zelfs de bijnaam ‘Smiley Riley’.

“We noemen hem al van jongs af aan Smiley Riley omdat hij mensen echt gelukkig maakt, en hem zien lachen, maakt mensen hun dag goed”, zei Stuart.

Dan wekte hij de aandacht van een modellenscout en dat leverde hem op amper vierjarige leeftijd een modellencontract op.

En ook op school behandelen zijn klasgenootjes hem als een echte ster. “Er was de vrees van het onbekende en waarom ons dit was overkomen, maar als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik helemaal niet overstuur geweest zijn”, zei een trotse papa.

Hoewel zijn spieren niet zo sterk zijn als die van zijn leeftijdsgenoten, geniet hij minstens evenveel, en soms gaat hij zelfs paardrijden.

Riley wordt misschien wel met vele obstakels geconfronteerd, zoals het niet-verbaal communiceren, maar de jongen past zich goed aan. Ze leerden Riley gebarentaal en daar blinkt hij in uit. Zijn gebarentaal werd een manier om vriendjes te maken met andere nieuwsgierige kinderen.

Riley geniet van alles wat hij doet en zijn glimlach is echt aanstekelijk. Wat een knap ventje. DEEL dit bericht als Riley ook jou deed glimlachen!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Ziekenhuizen voeren mondkapjesplicht per morgen weer in

Wie dacht dat mondkapjes inmiddels een gepasseerd station zijn, verkijkt zich daar lelijk op. In Zeeland heeft ziekenhuis Adrz, met vestigingen in Goes, Vlissingen en Zierikzee, namelijk besloten de mondluier vanaf morgen weer verplicht te stellen.

Dat houdt voor patiënten en bezoekers in dat zij het ziekenhuis enkel mogen betreden met een mondkapje of een scherm om hun voorhoofd gebonden.

Coronabesmettingen lopen hard op
De directie laat weten het mondkapje weer in te voeren naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen. ”We merken daarvan ook de effecten op ons personeel.” In de zomer hebben de vestigingen van Adrz het enorm druk, iets dat mede veroorzaakt wordt door massaal toerisme.

Aan de andere kant grijpt ziekenhuispersoneel het warme weer aan voor een welverdiende vakantie. Het ziekenhuis ‘gunt’ personeel hun vakantie en meent dat de herinvoer van een ‘mondneusmasker’ gaat bijdragen aan de veiligheid.

Zomergolf alweer snel voorbij
Goed nieuws is dan wel weer dat de gevreesde zomergolf al achter de rug lijkt. Ten opzichte van vorige week zijn er deze week 11 procent minder positieve tests geregistreerd.

De zomergolf heeft daarmee zo’n zes weken geduurd. Het RIVM laat nu weten al te hebben voorspeld dat de piek vorige week bereikt zou zijn.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Na 24 jaar zoeken worden ouders herenigd met hun ontvoerde zoon

Het is bijna niet voor te stellen … Een man uit China is na 24 jaar zoeken herenigd met zijn zoon. Hij reisde daarbij meer dan 500.000 km op een motorvoertuig door het land.

Het zoontje van Guo Gangtang (51) was pas twee jaar oud toen hij in 1997 voor zijn huis in de provincie Shandong door mensensmokkelaars werd ontvoerd. In China is dit een enorm probleem; ieder jaar worden duizenden kinderen ontvoerd.

Nadat zijn zoontje werd gekidnapt, reisde Guo bijna 24 jaar lang door meer dan 20 provincies in het hele land om hem te vinden. Hij brak botten bij verkeersongelukken, werd beroofd en beschadigde 10 motorvoertuigen.

Hij droeg spandoeken met de foto van zijn zoontje, besteedde al zijn spaargeld, sliep onder bruggen en bedelde om geld, aldus de BBC. Guo werd een boegbeeld voor organisaties voor vermiste personen in China en hielp tenminste zeven andere ouders om zich te herenigen met hun ontvoerde kinderen.

In 2015 kwam een film met superster Andy Lau uit, geïnspireerd op zijn leven. Echter, op dat moment had hij zijn zoontje nog niet gevonden.

Verleden week was zijn jarenlange zoektocht eindelijk voorbij. Samen met zijn vrouw werden ze herenigd met hun zoon, inmiddels 26 jaar oud. Met behulp van DNA-testen wist de politie de zaak op te lossen.

Twee verdachten hadden het jongetje meegenomen en met een bus naar de naburige provincie Henan gebracht. Vervolgens hadden ze hem verkocht.

Guo liet weten geen wrok te koesteren jegens het echtpaar dat zijn zoon had opgevoed. Het zou de beslissing van zijn zoon zijn hoe hij hen zou behandelen.

De NY Times bericht dat de jongere Guo vooralsnog blijft wonen bij het echtpaar dat hem had opgevoed. Hij maakte duidelijk dat ze hem goed hadden behandeld. Maar, hij zou zijn biologische ouders vaak bezoeken.

Gui liet weten dat hij vrede had met wat de toekomst zou brengen. “Ons kind is gevonden,” zei hij. “Vanaf nu is er alleen nog geluk.”

Na zoveel wanhoop en pijn, is het een hartverwarmend moment om de hereniging tussen de ouders en hun zoon te zien.

Doorgaan met lezen

Trending