Ouders kiezen ervoor om 1-jarig dochtertje krekels te laten eten om geld te besparen op boodschappen
Connect with us

Nieuws

Ouders kiezen ervoor om 1-jarig dochtertje krekels te laten eten om geld te besparen op boodschappen

De in Toronto woonachtige Tiffany Leigh heeft een bijzondere voedingskeuze gemaakt voor haar anderhalfjarige dochter. Ze heeft besloten om haar dochter krekels te geven als maaltijd. Tiffany kwam voor het eerst in aanraking met het eten van insecten tijdens een bezoek aan Azië, waar ze onder andere krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen heeft geproefd.

Toen haar dochter oud genoeg was om vast voedsel te eten, besloot Tiffany ook haar dochter krekels te laten eten. Dit deed ze om meerdere redenen, waaronder kostenbesparing.

Volgens haar hebben krekels een uitstekende eiwitverhouding en kunnen ze veel duurder voedsel, zoals rundvlees, kip en varkensvlees, vervangen. Tiffany beweert dat ze nu bijna $100 bespaart op haar wekelijkse boodschappen dankzij het toevoegen van krekels aan de maaltijden van haar dochter.

Krekels zijn inderdaad rijk aan eiwitten. Twee eetlepels krekelpoeder leveren 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind. Tiffany bestelt krekelhapjes bij Entomo Farms, een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt.

Hoewel Tiffany’s dochter voldoende voeding binnenkrijgt, geeft Tiffany de krekels in poedervorm, omdat haar dochter moeite heeft met het uiterlijk van de insecten. Ze probeerde de krekels eerst in hun natuurlijke vorm aan haar baby te geven, maar na slechts één hapje gooide haar dochter de rest op de grond. Tiffany bedacht echter een oplossing door de hele krekels te mengen in beslag voor bijvoorbeeld pannenkoeken, zodat haar dochter toch de belangrijke eiwitten binnenkrijgt.

In de toekomst overweegt Tiffany ook andere insecten aan haar dochter te geven, zoals sprinkhanen, wormen en mieren. Ze is ervan overtuigd dat dit een voedzame en duurzame keuze is voor haar gezin.

Hoewel het eten van insecten nog niet algemeen geaccepteerd is in de westerse samenleving, wint het aan populariteit vanwege de voedingswaarde en de positieve impact op het milieu. Tiffany hoopt met haar keuze anderen te inspireren om open te staan voor alternatieve voedingsbronnen en nieuwe smaken te ontdekken.

Het is belangrijk op te merken dat het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen aan jonge kinderen altijd met de nodige voorzichtigheid en consultatie van een arts moet gebeuren. Hoewel het eten van insecten voor veel mensen veilig is, kunnen individuele allergieën of andere gezondheidsfactoren een rol spelen. Het is raadzaam om altijd de gezondheid en het welzijn van het kind voorop te stellen bij het maken van voedingskeuzes.

Naast de financiële voordelen en voedingswaarde, gelooft Tiffany ook dat het introduceren van insecten in de voeding van haar dochtertje kan bijdragen aan het creëren van een avontuurlijke en open-minded eetervaring. Ze hoopt dat haar dochter op deze manier op jonge leeftijd al kan wennen aan nieuwe smaken en texturen, wat haar kan helpen om een gevarieerd en gezond voedingspatroon te ontwikkelen in de toekomst.

Hoewel Tiffany vastbesloten is om haar dochter insecten als voedsel te geven, begrijpt ze dat niet iedereen deze keuze zal begrijpen of accepteren. Het eten van insecten is nog steeds een taboe in veel westerse culturen, waar ze vaak geassocieerd worden met onhygiënische omstandigheden of als onsmakelijk worden beschouwd. Tiffany hoopt echter dat door haar ervaringen te delen, mensen meer open zullen staan voor het idee en de voordelen van het eten van insecten kunnen ontdekken.

De keuze om insecten te eten is niet alleen relevant op individueel niveau, maar heeft ook bredere implicaties voor duurzaamheid en het milieu. Insecten worden vaak beschouwd als een milieuvriendelijke voedselbron, omdat ze minder land, water en voer nodig hebben dan traditionele veeteelt. Bovendien produceren ze minder broeikasgassen en hebben ze een lagere impact op ontbossing en biodiversiteit. Door insecten in het dieet op te nemen, kunnen individuen bijdragen aan een meer duurzaam voedselsysteem en de negatieve impact van de vleesindustrie verminderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat het eten van insecten niet voor iedereen geschikt is. Mensen met specifieke allergieën, zoals een allergie voor schaaldieren, kunnen ook allergisch reageren op insecten. Het is daarom altijd raadzaam om voorzichtig te zijn bij het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen en om advies in te winnen bij een arts of voedingsdeskundige, met name wanneer het gaat om jonge kinderen.

Hoewel het eten van insecten nog steeds een niche is in de westerse wereld, is er een groeiende belangstelling voor alternatieve eiwitbronnen en duurzame voedingsopties. Steeds meer mensen verkennen de mogelijkheden van insecten als voedsel en er zijn al verschillende bedrijven en initiatieven die zich richten op de productie en verkoop van insectenproducten. Het is een interessante ontwikkeling in de voedingsindustrie en het kan de manier waarop we naar voedsel kijken in de toekomst veranderen.

Terwijl Tiffany haar dochtertje blijft voorzien van insecten als voedsel, hoopt ze ook anderen te inspireren om hun voedingskeuzes te heroverwegen en open te staan voor nieuwe ideeën en smaken.

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending