Ouders klagen dat ze schoolmateriaal moeten kopen – bekijk de reactie van de leraar dat het internet doet koken
Connect with us

Nieuws

Ouders klagen dat ze schoolmateriaal moeten kopen – bekijk de reactie van de leraar dat het internet doet koken

Leland Michael is een leraar die in een school werkt in de Amerikaanse staat Iowa.

Op een dag tijdens het winkelen in Walmart, wandelde hij voorbij het rek met schoolbenodigdheden en botste op ouders die hem herkenden van op school. Ze waren schoolbenodigdheden aan het kopen voor hun kinderen en vroegen de leraar of het echt nodig was dat ze zoveel dingen kochten.


Ze hadden een kleine discussie en Leland ging verder met z’n dag. Toen hij wat geld ging afhalen in de bank, ontmoette hij een andere ouder die eveneens het een en ander wou bespreken met de leerkracht.

Die discussie leed tot een besef bij de leerkracht, die besloot om zijn mening te delen op Facebook. En ik ben blij dat hij dit deed!

Ik voelde me nogal afgemat deze ochtend toen twee verschillende ouders me tegenhielden in de supermarkt bij de schoolbenodigdheden-sectie. Ze klaagden over het feit dat ze zoveel spullen moesten kopen voor hun kinderen dit jaar.

“Dit is belachelijk. Ik weet niet hoe deze leerkrachten denken dat we al deze spullen moeten kopen.”

“Tijdens hun beklag leken ze er zich niet bewust van dat mijn winkelkar gevuld was met een enorme hoeveelheid van dezelfde spullen die zij kochten. Dat was een duidelijke indicatie dat ik ook zo een van die gierige leerkrachten moest zijn waar ze over aan het klagen waren,” schreef hij op Facebook.

I was feeling pretty jaded this morning as two different sets of parents at Walmart stopped me in the school supplies…


Publiée par Leland Michael sur Samedi 20 août 2016

“Toen ik aan de kassa stond, gebeurde er plots iets anders. Ik zag dat de man voor me aan de kassa een heleboel schoolbenodigdheden aan het kopen was voor zijn dochter. Toen hij de winkel verliet, vroeg hij me, “Jij bent een leraar, nietwaar? Ik wil je gewoon bedanken voor alles wat je doet. Ik zie dat je winkelkar vol schoolspullen ligt, en ik wil je gewoon wat helpen waar ik kan.”

“Hij gaf me een waardebon van 25 dollar, schudde me de hand en wandelde weg met zijn dochtertje die naar me wuifde.

Hoewel ik bijzonder ontroerd was door de gulheid van de man, was hetgeen wat me het meeste bijgebleven as, het verschil in de benadering van deze man en zijn dochter ten opzichte van de ouders die eerder bij me kwamen klagen.”

“De kinderen die hun ouders hadden horen klagen hoorden deze boodschap van een ouder: ‘School is niet belangrijk genoeg om er geld aan te spenderen, leraars zijn niet te vertrouwen en oordelen slecht, en om te kunnen leren zou je niet hoeven te betalen.”

“Het kind wiens vader me de cadeaubon gaf hoorde dan weer dit: ‘School is belangrijk genoeg dat we het met succes willen doorlopen, leraars moeten gewaardeerd en gerespecteerd worden en leren vereist dat we alles geven wat we in ons hebben.”

“Als je krap bij kas zit en je het moeilijk vindt om schoolbenodigdheden te kopen voor je kind, dan begrijp ik dat. Geen zorgen: je kind zal hoogstwaarschijnlijk een leraar en school hebben die ervoor zal zorgen dat je de benodigdheden hebt die je nodig hebt om succesvol te zijn. Als ouder moet je echter de juiste boodschap bezorgen aan je kind.”

“De man die me deze geschenkbon gaf, maakte niet alleen mijn dag goed, ik weet ook dat zijn dochter het klaslokaal binnen kan gaan met een totaal ander perspectief over haar leraar en opleiding en dat is zeer sterk!”

Ik vind dat deze leraar een onwaarschijnlijk belangrijk punt aanhaalt! Als ouders hun kinderen tonen dat school belangrijk is, dan zouden kinderen misschien meer aandacht spenderen aan op te letten op school!

Het bericht van deze leraar werd intussen al meer dan 400.000 keer gedeeld op Facebook en ik begrijp alvast waarom! Laten we dit bericht delen om meer ouders te wijzen op het feit dat school cruciaal is!
[fblike]


Nieuws

VIDEO: Trump zwaargewond na schietpartij tijdens rally in Pennsylvania, toeschouwer omgekomen.

Tijdens een rally in Pennsylvania raakte voormalig president Donald Trump gewond bij een schietpartij. Op beelden van de bijeenkomst is te zien hoe Trump naar zijn oor grijpt en vervolgens wegduikt. Hij werd daarna door zijn beveiligers van het podium gehaald. Volgens de U.S. Secret Service is Trump veilig en zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


Trumps woordvoerder, Steven Cheung, liet kort na het incident weten dat Trump ‘in orde’ is. Hij wordt onderzocht in een lokaal ziekenhuis. Trump bedankte de ordediensten voor hun ‘snelle respons’.

President Joe Biden zei vlak na het incident tegen journalisten op een Democratische bijeenkomst dat hij nog niet op de hoogte was van de mogelijke schietpartij tijdens de rally van Trump.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Maandag ineens zomers warm: zonnig en 27 graden

Na regen komt zonneschijn. Tenminste, als de weersverwachtingen voor deze week kloppen. Zaterdag is het in de meeste delen van het land nog druilerig, maar na vandaag wordt het een stuk warmer met temperaturen tussen de 25 en 27 graden.


Vandaag is het nog bewolkt en regenachtig. Het wordt ook niet al te warm. ‘Tijdens regenval ligt het kwik rond 16 graden, bij langere droge perioden wordt het nog een graad of 19′, schrijft weerdienst Weeronline. ‘Soms is het even droog en kan de zon tijdelijk doorbreken, maar op veel zonuren hoeven we niet te rekenen.’

In de nacht klaart het op en zondag overdag komt daardoor meer ruimte vrij voor de zon. Het wordt die dag gemiddeld 22 tot 23 graden. Het blijft in de meeste delen van het land droog en het wordt ‘een prima dag voor buitenactiviteiten’.


Maandag stroomt warme lucht ons land binnen ‘en dan staat er plotseling een zomers warme dag op het programma’, aldus Weeronline. In het zuidoosten wordt het zelfs maximaal 27 graden. Het kan wel wat klammig aanvoelen. Aan het eind van de dag kunnen er dan ook enkele (onweers)buien voorkomen.

Die buien zetten dinsdag door, maar de dagen daarna lijken ze steeds wat meer af te nemen. ‘In de loop van de week warmt het geleidelijk op. Landinwaarts kan vanaf donderdag weer de zomerse grens van 25 graden worden bereikt. De wind houdt zich voorlopig rustig en daarmee wordt het best aangenaam zomerweer.’

Vierdaagse

Dinsdag begint ook de Vierdaagse in Nijmegen. ‘De eerste wandelaars voor de 50 km beginnen al in alle vroegte bij temperaturen van een graad of 15. Het is dan droog en de zon komt al vrij snel op.’ De temperatuur kan die eerste dag oplopen naar 22 graden en af en toe valt er mogelijk een bui.

De rest van de week zullen de wandelaars de zon vaak zien. Zij moeten rekenen op temperaturen tot 25 graden. Het wordt aangeraden om voldoende te drinken en je goed in te smeren want de kracht van de zon is sterk. ‘De onbeschermde huid kan met 15-30 minuten al verbranden. De zonkracht is het hoogst tussen 11 en 16 uur.’

Dit weekend trapt het wandelfestijn al af met de Vierdaagsefeesten. ‘Vanavond neemt de buiigheid af en is het vaak droog. Ook in de nacht is het droog en daalt de temperatuur in Nijmegen naar 11-12 graden.’ Zondag wordt met 22 a 23 graden een fijne dag voor buitenactiviteiten en dus ook voor festivals.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Je lichaam herkent wanneer het einde nabij is en dat begint allemaal in je neus

De dood, een onvermijdelijke maar vaak gevreesde fase van het leven, houdt vele mysteries vast die de mensheid door de eeuwen heen heeft geprobeerd te ontrafelen.


Verrassend genoeg ligt een potentieel antwoord verborgen in ons reukvermogen. Recente wetenschappelijke inzichten suggereren dat onze neus essentiële aanwijzingen kan bieden over de naderende d00d, niet alleen door het detecteren van de d00d bij anderen maar ook via het verlies van eigen reukvermogen als indicator voor gezondheidsproblemen.

Deze fascinatie voor de neus en zijn vermogen om ons te waarschuwen voor dreigend gevaar onderstreept de complexiteit en verfijning van het menselijk zintuiglijke systeem.

Het concept dat mensen de naderende d00d kunnen ‘ruiken’, is iets dat zowel wetenschappelijke nieuwsgierigheid als volksgeloof heeft geïnspireerd. Anekdotische verslagen van mensen die een unieke ‘geur van de d00d’ waarnemen voordat een dierbare 0verlijdt, zijn wijdverspreid en worden ondersteund door enkele wetenschappelijke studies.

Deze waarnemingen hebben geleid tot de theorie dat er een specifiek “zesde zintuig” bestaat binnen ons reuksysteem dat actief wordt onder bepaalde, vaak stressvolle omstandigheden.


Bijvoorbeeld, wetenschappers aan de Universiteit van Chicago hebben ontdekt dat dieren zoals honden en katten in staat zijn chemische veranderingen te detecteren die optreden in het menselijk lichaam bij bepaalde z*ektes zoals kanker.

Deze bevindingen suggereren dat sommige mensen, vooral die met een zeer gevoelig reukvermogen, mogelijk ook het vermogen hebben om zulke subtiele veranderingen waar te nemen, wat wijst op de mogelijkheid van een menselijk vermogen om de naderende d00d te ‘ruiken’.

Een andere boeiende theorie betreft de emotionele connectie van ons reukvermogen. Het idee is dat onze reukzin niet alleen fysieke geuren detecteert, maar ook veranderingen in de emotionele of fysiologische staat van anderen kan waarnemen.

Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen zich intuïtief bewust worden van de naderende d00d van een naaste, niet door een expliciete geur, maar door een onbewuste reactie van hun reukzintuig op veranderende biochemische signalen.

Het verlies van het reukvermogen, medisch bekend als anosmie, is significant verbonden met diverse gezondheidsaandoeningen, met name neurodegeneratieve zektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Diverse studies hebben aangetoond dat de afname van reuk vaak een van de eerste symptomen is die zich manifesteren, nog voordat andere, meer voor de hand liggende symptomen duidelijk worden. Dit maakt reukverlies een potentieel vroegtijdig waarschuwingssignaal voor deze z*ektes.

Verder heeft onderzoek, zoals dat gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society, uitgewezen dat ouderen met een verminderd reukvermogen een significant hogere kans hebben om binnen vijf jaar te 0verlijden dan hun leeftijdsgenoten met een intact reukvermogen.

Dit benadrukt de potentiële waarde van reukvermogen als een voorspellende factor voor algemene gezondheid en levensverwachting.

De voortdurende ontdekkingen op het gebied van de menselijke zintuigen, met name de reuk, openen nieuwe mogelijkheden voor de medische wetenschap.

Het vermogen van het reuksysteem om zowel de d00d als toekomstige gezondheidsrisico’s te voorspellen biedt opwindende vooruitzichten voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden. Deze methoden zouden gebruik kunnen maken van ons reukvermogen om vroege waarschuwingssignalen te detecteren, wat kan leiden tot tijdige en potentieel levensreddende interventies.

Het vermogen van de neus om te functioneren als een waarschuwingssysteem voor zowel de naderende d00d als voor mogelijke gezondheidsproblemen is een bewijs van de complexiteit en het belang van ons reukvermogen.

Deze capaciteiten dagen ons uit om verder te kijken dan de traditionele zintuigen en de verborgen potentie van geur te erkennen als een krachtig hulpmiddel voor gezondheidsmonitoring en medisch inzicht.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending