Ouders klagen dat ze schoolmateriaal moeten kopen – bekijk de reactie van de leraar dat het internet doet koken
Connect with us

Nieuws

Ouders klagen dat ze schoolmateriaal moeten kopen – bekijk de reactie van de leraar dat het internet doet koken

Leland Michael is een leraar die in een school werkt in de Amerikaanse staat Iowa.

Op een dag tijdens het winkelen in Walmart, wandelde hij voorbij het rek met schoolbenodigdheden en botste op ouders die hem herkenden van op school. Ze waren schoolbenodigdheden aan het kopen voor hun kinderen en vroegen de leraar of het echt nodig was dat ze zoveel dingen kochten.

Ze hadden een kleine discussie en Leland ging verder met z’n dag. Toen hij wat geld ging afhalen in de bank, ontmoette hij een andere ouder die eveneens het een en ander wou bespreken met de leerkracht.

Die discussie leed tot een besef bij de leerkracht, die besloot om zijn mening te delen op Facebook. En ik ben blij dat hij dit deed!

Ik voelde me nogal afgemat deze ochtend toen twee verschillende ouders me tegenhielden in de supermarkt bij de schoolbenodigdheden-sectie. Ze klaagden over het feit dat ze zoveel spullen moesten kopen voor hun kinderen dit jaar.

“Dit is belachelijk. Ik weet niet hoe deze leerkrachten denken dat we al deze spullen moeten kopen.”

“Tijdens hun beklag leken ze er zich niet bewust van dat mijn winkelkar gevuld was met een enorme hoeveelheid van dezelfde spullen die zij kochten. Dat was een duidelijke indicatie dat ik ook zo een van die gierige leerkrachten moest zijn waar ze over aan het klagen waren,” schreef hij op Facebook.

I was feeling pretty jaded this morning as two different sets of parents at Walmart stopped me in the school supplies…

Publiée par Leland Michael sur Samedi 20 août 2016

“Toen ik aan de kassa stond, gebeurde er plots iets anders. Ik zag dat de man voor me aan de kassa een heleboel schoolbenodigdheden aan het kopen was voor zijn dochter. Toen hij de winkel verliet, vroeg hij me, “Jij bent een leraar, nietwaar? Ik wil je gewoon bedanken voor alles wat je doet. Ik zie dat je winkelkar vol schoolspullen ligt, en ik wil je gewoon wat helpen waar ik kan.”

“Hij gaf me een waardebon van 25 dollar, schudde me de hand en wandelde weg met zijn dochtertje die naar me wuifde.

Hoewel ik bijzonder ontroerd was door de gulheid van de man, was hetgeen wat me het meeste bijgebleven as, het verschil in de benadering van deze man en zijn dochter ten opzichte van de ouders die eerder bij me kwamen klagen.”

“De kinderen die hun ouders hadden horen klagen hoorden deze boodschap van een ouder: ‘School is niet belangrijk genoeg om er geld aan te spenderen, leraars zijn niet te vertrouwen en oordelen slecht, en om te kunnen leren zou je niet hoeven te betalen.”

“Het kind wiens vader me de cadeaubon gaf hoorde dan weer dit: ‘School is belangrijk genoeg dat we het met succes willen doorlopen, leraars moeten gewaardeerd en gerespecteerd worden en leren vereist dat we alles geven wat we in ons hebben.”

“Als je krap bij kas zit en je het moeilijk vindt om schoolbenodigdheden te kopen voor je kind, dan begrijp ik dat. Geen zorgen: je kind zal hoogstwaarschijnlijk een leraar en school hebben die ervoor zal zorgen dat je de benodigdheden hebt die je nodig hebt om succesvol te zijn. Als ouder moet je echter de juiste boodschap bezorgen aan je kind.”

“De man die me deze geschenkbon gaf, maakte niet alleen mijn dag goed, ik weet ook dat zijn dochter het klaslokaal binnen kan gaan met een totaal ander perspectief over haar leraar en opleiding en dat is zeer sterk!”

Ik vind dat deze leraar een onwaarschijnlijk belangrijk punt aanhaalt! Als ouders hun kinderen tonen dat school belangrijk is, dan zouden kinderen misschien meer aandacht spenderen aan op te letten op school!

Het bericht van deze leraar werd intussen al meer dan 400.000 keer gedeeld op Facebook en ik begrijp alvast waarom! Laten we dit bericht delen om meer ouders te wijzen op het feit dat school cruciaal is!
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending