Ouders van 6 kinderen zijn er niet meer na erg sterke stroming tijdens eerste gezinsvakantie
Connect with us

Nieuws

Ouders van 6 kinderen zijn er niet meer na erg sterke stroming tijdens eerste gezinsvakantie

Op een zonnige dag in juni veranderde een vreugdevolle familievakantie in een onvoorstelbare tragedie. Brian Warter, een 51-jarige softwareontwikkelaar, en Erica Wishart, een 48-jarige onderwijzeres, kwamen om in een sterke muistroom tijdens hun eerste gezinsuitje in Florida.


Het echtpaar, dat zes kinderen had uit eerdere relaties, keek uit naar deze speciale tijd samen op Hutchinson Island. De familie Warter-Wishart had hun vakantie zorgvuldig gepland als een kans om als samengesteld gezin nieuwe herinneringen te maken.

Op 20 juni gingen Brian en Erica, samen met hun twee tienerkinderen, naar het strand om van de zee te genieten. Ondanks waarschuwingssignalen zoals rode vlaggen, die gevaarlijke wateromstandigheden aangaven, besloten ze te zwemmen.

Toen een muistroom hen greep, probeerden hun kinderen wanhopig om hen te redden, maar tevergeefs. Reddingswerkers kwamen snel ter plaatse, maar konden alleen maar bevestigen wat velen vreesden: Brian en Erica overleefden het niet.

Na het nieuws van de tragedie was de impact op de gemeenschap diep en wijdverspreid. Collega’s, vrienden, familieleden en zelfs vreemden kwamen samen om steun te betuigen aan het getroffen gezin.

De GoFundMe-pagina, opgericht om de kinderen te ondersteunen en het paar te herdenken, weerspiegelde de verslagenheid en liefde voor het stel.

Getuigenissen beschreven Erica’s toewijding aan haar werk en Brian’s vriendelijkheid en inventieve geest, die beiden een onuitwisbare indruk nalieten.


Brian en Erica hadden elkaar op een gemeenschapsevenement ontmoet en hun liefde groeide snel en sterk. Ze waren verloofd en hadden plannen om te trouwen nadat hun jongste kind van de universiteit was afgestudeerd.

Hun relatie was een baken van liefde en hoop voor iedereen die hen kende. Erica had onlangs een positie in de bibliotheek van haar school geaccepteerd om dichter bij huis te zijn.

Deze tragedie benadrukt het cruciale belang van het respecteren van natuurkrachten zoals muistromen, die zwemmers met verraderlijke snelheid uit de kust kunnen trekken.

Deskundigen adviseren om parallel aan de kustlijn te zwemmen tot de kracht van de stroming afneemt. Deze techniek kan levensreddend zijn, net als het advies om nooit alleen te zwemmen en altijd de lokale vlaggensignalen te observeren.

Het verlies van Brian en Erica is een tragische herinnering aan de onvoorspelbaarheid van het leven en de kracht van de natuur.

Hun verhaal dient als een pleidooi voor voorzichtigheid en voorbereiding bij alle watergerelateerde activiteiten.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending