Connect with us

Gezondheid

Ouders weigeren abortus te plegen van hun ‘misvormde’ – kijk hem nu 2 jaar later

Je eerste kind verwelkomen in de wereld is een levensveranderende ervaring. De liefde die je terugkrijgt is niet te beschrijven. Toen Sara Heller haar eerste kind verwelkomde, een jongetje genaamd Brody, waren ze heel enthousiast. Sara en haar partner Chris Eidam hadden iets aan Brody ontdekt toen Sara slechts 24 weken zwanger was.

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Sara’s echo toonde aan dat Brody een bijzonder ernstige lip en gespleten gehemelte had. Bij sommige kinderen is het een klein gaatje in de lip, maar in Brody’s geval ging de opening helemaal van de lip naar de neus. Natuurlijk waren de ouders van Brody erg ongerust toen ze de echo zagen, maar ze besloten iets te doen wat Brody’s leven voorgoed veranderde. De artsen zeiden dat er slechts 9 gevallen waren zoals Brody’s.

“Ze vroegen ons of we de zwangerschap wilde houden,” vertelde vader Chris Eidam aan Omaha News.

Maar Sara en Chris waren vastberaden om hun baby te verwelkomen in de wereld.

Sara vertelde dat ze de manier wil veranderen waarop mensen naar kinderen met lip- en gespleten gehemelte kijken. Ook wel bekend als een hazenlip. Het is goed om trots te zijn op je baby, ongeacht hoe hij/zij eruit ziet. We wilden het bewustzijn van gespleten lippen en gehemeltes verspreiden, “vertelt de moeder aan Today.com.

Het is tijdens de tweede en derde maand van de zwangerschap dat het gezicht van de foetus zich ontwikkelt en de verschillende gezichtsdelen samen groeien.

Ongeveer 2.650 baby’s worden er per jaar geboren met zo’n soort lip-, kaak- of gespleten gehemelte in de VS. Deskundigen proberen nog steeds te achterhalen wat de oorzaak van deze aandoening is, maar het is bekend dat het een genetische aandoening is.

Sara en Chris, die de operatie niet konden betalen, waren vastbesloten om de oordelen van mensen over lip- en gespleten gehemelte te veranderen. Sara heeft veel negatieve reacties ontvangen op Instagram na het uploaden van foto’s van haar zoon.

Eén persoon schreef:

“Wat is er mis met zijn gezicht?”

Sara zegt dat ze niet alleen geschrokken was van de opmerking, maar ze was ook niet bereid om het uiterlijk van haar zoon te verdedigen terwijl hij nog maar een pasgeboren baby was.

Sara legt verder uit:

“Ik heb besloten om ervan te leren in plaats van een confrontatie aan te gaan, want dat is wat ik Brody in de toekomst ook wil laten doen. Ik wil hem opleiden, een voorbeeld zijn voor andere kinderen die nog geen eigen stem hebben”, Sara vertelt Today.com.

Maar niet elke reactie was negatief. Op een avond, niet zo lang geleden, was Sara gaan uiteten met Brody en een paar vrienden. Toen iedereen was uitgegeten, legde iemand van de bediening iets op tafel wat leek op een servet. Toen ontdekte Sara al snel dat het een ingeklapte cheque was. De moeder kon haar ogen niet geloven. Er was een cheque van USD $1.000 samen met een briefje; ‘Voor je mooie baby’, volgens Today.

Het gebaar bracht Sara tot tranen.

“De tranen vielen onmiddellijk over mijn wangen en ik voelde immense geluk, onbeschrijflijk”, zegt Sara.

Dankzij het genereuze en verrassende geschenk betaalden Sara en Chris een deel van de kosten van Brody voor de gezondheidszorg. De conditie van Brody vereiste extra zorg, door gespleten lippen en een gespleten gehemelte kan het voor een baby moeilijker zijn om te eten, drinken, lachen, praten en soms zelfs ademen. Sara en Chris gebruikten het geld voor de medische kosten van Brody en de operaties die nodig waren om zijn toestand te corrigeren.

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Corona foto van Willem Alexander en Máxima gelekt, Nederlanders woedend!

Het jaar 2020 zal hoogstwaarschijnlijk de geschiedenisboeken in gaan als een van de meest opmerkelijke ooit. Het coronavirus houdt immers al minstens een halfjaar de hele wereld al bezig. Onze regering heeft allerlei maatregelen bedacht om dat virus te bestrijden. Bijvoorbeeld door anderhalve meter afstand te houden of door het dragen van mondkapjes. Daar kan je het natuurlijk mee eens zijn of niet, feit blijft dat je je er wel aan zult moeten houden. Dan zou het natuurlijk wel zijn als de mensen waarvan je het verwacht wel het goede voorbeeld geven…

Willem Alexander en Máxima de fout in!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn immers betrapt op het breken van een belangrijke ‘coronaregel’. Op een foto die op internet circuleert is te zien dat ze samen met een man, vrijwel tegen elkaar aan gedrukt, voor de camera poseren…

De foto was volgens RTL voor een privéalbum bedoeld en de fotograaf zou over het schenden van de coronaregels hebben gezegd: “Dat was een foutje.” Opvallend detail: in zijn rechterhand houdt de koning een mondkapje vast.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Ernstige tumor ontdekt bij Christina Curry

‘Negenentwintig jaar en borstkanker geconstateerd.’ Christina Curry had nooit gedacht dat ze op zo’n jonge leeftijd een diagnose als deze zou kunnen krijgen. Toch werd er een knobbeltje bij haar gevonden en ze vertelt er alles over in een openhartige post op Instagram.

Een vreemde knobbel

,,Ik wil iets met jullie delen dat ik onlangs heb meegemaakt en dat me absoluut bang maakte” begint Christina in haar Instagram-post. ,,Het begon ongeveer een jaar geleden toen ik in Austin aan het zonnebaden was terwijl ik op bezoek was bij mijn vader. Ik herinner me dat ik lotion op mijn borsten wreef en een kleine, vreemde knobbel voelde” aldus Curry. Ze schrijft dat ze in paniek raakte. Want haar stiefmoeder had zojuist haar zus aan borstkanker verloren.

‘Signalen uit het universum’

,,Na een aantal zeer duidelijke signalen uit het universum te hebben ontvangen, kreeg ik eindelijk de moed om naar de dokter te gaan om mijn geest tot rust te brengen … wat op zijn beurt helemaal mislukte” schrijft het model.

Tumor

Op de mammografie werd direct vastgesteld dat Christina een tumor van een centimeter in haar borst had. ,,Ze staken een paar keer een naald in mijn borst om een ​​monster te krijgen en stuurden me op weg om met de borstchirurg naar boven te praten.”

‘Meer dan dankbaar’

Uiteindelijk heeft Curry mazzel en blijkt de tumor geen kanker te zijn en ze is haar lichaam eeuwig dankbaar: ,,Dank je wel lichaam, met al je gebreken, voor je gezondheid. Ik ben meer dan dankbaar.”

Herinnering

Ook wil ze haar volgers iets meegeven: ,,Ik denk dat ik al mijn volgers eraan wil herinneren om alsjeblieft je borsten te controleren en onmiddellijk naar een dokter te gaan als je iets vreemds voelt” aldus Christina.

Dit bericht bekijken op Instagram

[TLDR: they thought I might have breast cancer] I just wanted to share something with you guys that I recently went through that scared the absolute shit out of me, but also made me more aware of how valuable it is / how lucky anyone is to have a healthy body. It started about a year ago when I was sunbathing in Austin whilst I was visiting my dad. I remember rubbing lotion on my breasts and feeling a small, odd lump. I panicked and made just about anyone in the house who was willing (thanks OCD/anxiety) feel it. I remember my step mothers sister feeling it and urging me to get it checked out ; they had just lost their beloved sister a year prior to breast cancer and did not want anyone to ever go through something so horrible if it could be avoided. What did I do? I let my anxiety take the wheel (I never go to doctors for anything) and just silently panicked about the lump for over a year. After receiving some very obvious signs from the universe I finally got up the courage to go to the doctor to ease my mind….which in turn, backfired entirely. I was referred to the hospital immediately to get a mammogram to rule anything nasty out. “If it’s nothing, they’ll be be able to see it on the ultrasound”… all that could be determined on the ultrasound was that I had a 1cm tumor in my breast. At this time my stomach sank and I felt that something could be terribly wrong. They stuck a needle in my breast a few times to get a sample (not very comfortable) and sent me on my way to speak to the breast surgeon upstairs. Thank god @shenta__ was allowed to come with me, because I felt like I was going to pass out. The surgeon had a feel / look at my mammogram photos and said something that I thought I’d never hear at 29, with barely any breasts to begin with ; “Breast cancer is high on the list, and I need you to prepare for that.” As lucky as I am, it turns out my tumor is NOT cancer, but I might get it removed in the near future. But I guess I just wanted to remind all of my followers to PLEASE check your breasts and go to a doctor immediately if you feel anything odd. Thank you body, with all your flaws, for being healthy. I am beyond grateful ♥

Een bericht gedeeld door 🦋christina valerie curry🦋 (@notsosadgrl) op

Doorgaan met lezen

Trending