Connect with us

Gezondheid

Ouders weigeren abortus te plegen van hun ‘misvormde’ – kijk hem nu 2 jaar later

Je eerste kind verwelkomen in de wereld is een levensveranderende ervaring. De liefde die je terugkrijgt is niet te beschrijven. Toen Sara Heller haar eerste kind verwelkomde, een jongetje genaamd Brody, waren ze heel enthousiast. Sara en haar partner Chris Eidam hadden iets aan Brody ontdekt toen Sara slechts 24 weken zwanger was.

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Sara’s echo toonde aan dat Brody een bijzonder ernstige lip en gespleten gehemelte had. Bij sommige kinderen is het een klein gaatje in de lip, maar in Brody’s geval ging de opening helemaal van de lip naar de neus. Natuurlijk waren de ouders van Brody erg ongerust toen ze de echo zagen, maar ze besloten iets te doen wat Brody’s leven voorgoed veranderde. De artsen zeiden dat er slechts 9 gevallen waren zoals Brody’s.

“Ze vroegen ons of we de zwangerschap wilde houden,” vertelde vader Chris Eidam aan Omaha News.

Maar Sara en Chris waren vastberaden om hun baby te verwelkomen in de wereld.

Sara vertelde dat ze de manier wil veranderen waarop mensen naar kinderen met lip- en gespleten gehemelte kijken. Ook wel bekend als een hazenlip. Het is goed om trots te zijn op je baby, ongeacht hoe hij/zij eruit ziet. We wilden het bewustzijn van gespleten lippen en gehemeltes verspreiden, “vertelt de moeder aan Today.com.

Het is tijdens de tweede en derde maand van de zwangerschap dat het gezicht van de foetus zich ontwikkelt en de verschillende gezichtsdelen samen groeien.

Ongeveer 2.650 baby’s worden er per jaar geboren met zo’n soort lip-, kaak- of gespleten gehemelte in de VS. Deskundigen proberen nog steeds te achterhalen wat de oorzaak van deze aandoening is, maar het is bekend dat het een genetische aandoening is.

Sara en Chris, die de operatie niet konden betalen, waren vastbesloten om de oordelen van mensen over lip- en gespleten gehemelte te veranderen. Sara heeft veel negatieve reacties ontvangen op Instagram na het uploaden van foto’s van haar zoon.

Eén persoon schreef:

“Wat is er mis met zijn gezicht?”

Sara zegt dat ze niet alleen geschrokken was van de opmerking, maar ze was ook niet bereid om het uiterlijk van haar zoon te verdedigen terwijl hij nog maar een pasgeboren baby was.

Sara legt verder uit:

“Ik heb besloten om ervan te leren in plaats van een confrontatie aan te gaan, want dat is wat ik Brody in de toekomst ook wil laten doen. Ik wil hem opleiden, een voorbeeld zijn voor andere kinderen die nog geen eigen stem hebben”, Sara vertelt Today.com.

Maar niet elke reactie was negatief. Op een avond, niet zo lang geleden, was Sara gaan uiteten met Brody en een paar vrienden. Toen iedereen was uitgegeten, legde iemand van de bediening iets op tafel wat leek op een servet. Toen ontdekte Sara al snel dat het een ingeklapte cheque was. De moeder kon haar ogen niet geloven. Er was een cheque van USD $1.000 samen met een briefje; ‘Voor je mooie baby’, volgens Today.

Het gebaar bracht Sara tot tranen.

“De tranen vielen onmiddellijk over mijn wangen en ik voelde immense geluk, onbeschrijflijk”, zegt Sara.

Dankzij het genereuze en verrassende geschenk betaalden Sara en Chris een deel van de kosten van Brody voor de gezondheidszorg. De conditie van Brody vereiste extra zorg, door gespleten lippen en een gespleten gehemelte kan het voor een baby moeilijker zijn om te eten, drinken, lachen, praten en soms zelfs ademen. Sara en Chris gebruikten het geld voor de medische kosten van Brody en de operaties die nodig waren om zijn toestand te corrigeren.

Gezondheid

Gedenksteen voor Lotte van der Zee bovenop Oostenrijkse berg.

Lotte van der Zee die vorig jaar compleet onverwacht overleed, zal een gedenksteen krijgen op een berg in Oostenrijk. Op die plaats, bovenop de berg, werd de laatste foto van het model genomen. Op de foto is te zien hoe ze lachend in de sneeuw zit.

Volgens RTV Oost komt de steen te liggen in Westendorf. Daar ging Lotte samen met haar ouders van haar kleutertijd op wintersportvakantie. Mama Eugeniek vertelde: “Een plekje waar we telkens naar terug kunnen keren en waarvan we het gevoel hebben dat ze daar dichtbij ons is.”

In februari is het een jaar geleden dat Lotte plotseling onwel werd tijdens haar wintersportvakantie. Het noodlot sloeg toe een dag voor haar twintigste verjaardag. Ze zou later overlijden in een ziekenhuis in Duitsland. Onderzoek wees uit dat het meisje wellicht leed aan het zogenaamde Brugada-syndroom.

Lotte’s ouders gaan ook dit jaar op wintersportvakantie naar het skioord. Daar verblijven ze in hetzelfde hotel en slapen zelfs in dezelfde kamer 01.

De ouders van Lotte hebben besloten dat de urn met as gewoon in Enschede blijft. Daarover zei Eugeniek: “Nee, die gaan we niet uitstrooien. We willen Lotte bij ons houden.”

https://www.instagram.com/p/ButAUg8FEpQ/?utm_source=ig_embed

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Martien Meiland opgenomen vanwege ernstige aandoening

In BN’ers In Behandeling neemt dokter Jozias Zwam bekende Nederlanders in behandeling om hen van hun ziekelijke aandoeningen af te helpen. Aandoeningen die een bedreiging vormen voor de BN’ers zelf en de mensen om hen heen. Deze week is de markante Martien Meiland aan de beurt.

De kasteelheer heeft namelijk last van een ernstige aandoening volgens dokter Jozias Zwam. Hij heeft namelijk last van een behoorlijk ernstige Gobbelende Verbale Incontinentie. Hierdoor houdt hij nooit zijn mond en zegt hij alles wat hij denkt. Gelukkig gaat hij in behandeling bij Arts Jozias Zwam!

Martien Meiland in behandeling
En wat denk je, de dokter heeft een oplossing voor zijn probleem gevonden. Helaas heeft Martien meerdere problemen en dat zorgt er zo te zien voor dat hij nog meer problemen krijgt!

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Om deze vijf redenen moet je nóóit meer energiedrank aanraken

Energiedranken zijn populair onder jongeren tijdens de eindexamens. Dat is ook niet zo gek, want ze hebben een oppeppend effect door de ingrediënten die erin zitten, zoals cafeïne en taurine. Ze zijn alleen op de lange termijn en bij overmatig gebruik zeer schadelijk voor de gezondheid, vooral voor kinderen. Vijf redenen waarom energiedrank schadelijk is.

Energiedrank is frisdrank met veel suiker waaraan de oppeppende ingrediënten cafeïne, taurine en glucuronolacton zijn toegevoegd. Energiedrank is schadelijk voor de gezondheid. Zelfs zo schadelijk dat kinderartsen graag een verbod op de verkoop van energiedrank aan jongeren onder de 18 jaar willen.

1. Je komt aan en je hebt meer kans op diabetes type 2
Energiedranken bevatten veel suiker: per 100 milliliter bevatten ze 8 tot 15 koolhydraten. Dit staat gelijk aan 2 tot 4 suikerklontjes. Een blikje energiedrank bevat ongeveer 100 kilocalorieën, waardoor je aan kunt komen. Door het hoge suikergehalte, heb je meer kans om diabetes type 2 te krijgen dan iemand die geen energiedrank of andere dranken drinkt waaraan suiker toegevoegd is, zoals frisdrank of vruchtendrank.

2. Het is slecht voor je tanden
Het drinken van energiedranken heeft een negatief effect op het tandglazuur. Dit komt doordat energiedrank zuur is, wat tanderosie veroorzaakt. Tanderosie is slijtage van het tandglazuur: het tandglazuur lost op door zuren uit dranken, voedingsmiddelen of het maagzuur. Als je veel energiedrank drinkt, kan het glazuur van je tanden en kiezen op de lange termijn dunner worden. Hierdoor worden je tanden en kiezen gevoeliger, kunnen ze geler worden en kunnen ze zelfs kleiner worden.

3. Je slaapt slechter en je kunt hartkloppingen krijgen
Een blikje energiedrank van 250 milliliter bevat ongeveer 80 milligram cafeïne. Dit staat gelijk aan een kop koffie, of vijf glazen cola. Met cafeïne is op zich niets mis, maar als je te veel cafeïne binnenkrijgt, dan kun je last krijgen van klachten als slapeloosheid, angstgevoelens, hoofdpijn en hartkloppingen.

Een volwassen Nederlandse man krijgt gemiddeld ongeveer 600 milligram cafeïne binnen per dag en een Nederlandse vrouw ongeveer 500 milligram. In het algemeen krijgen gezonde volwassenen hiervan geen klachten. Kinderen zijn minder zwaar dan volwassenen, dus zij krijgen al snel te veel cafeïne binnen.

4. Je kunt ervan uitdrogen
Sporten met energiedrank is sterk af te raden, vooral tijdens duursporten. Het is geen dorstlessend drankje. Sterker nog: het hoge suikergehalte in energiedrank vertraagt de vochtopname in de darmen, waardoor je kunt uitdrogen. Dat kan gevaarlijk zijn.
5. Je kunt er verslaafd aan raken
Door de cafeïne en andere oppeppende ingrediënten die in energiedrank zitten, zoals taurine en glucuronolacton, kun je bij regelmatig gebruik verslaafd raken. Op de website van Youz – een Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg die jongeren helpt met een verslaving – staan energiedranken zelfs in hetzelfde rijtje als alcohol, drugs en gamen. Er worden verschillende ontwenningsverschijnselen genoemd, zoals concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid en lichte depressie.

Doorgaan met lezen

Trending