Partner Peter R. de Vries treedt naar buiten: moordaanslag had voorkomen kunnen worden
Connect with us

Meest bekeken

Partner Peter R. de Vries treedt naar buiten: moordaanslag had voorkomen kunnen worden

De aanslag op Peter R. de Vries had kunnen worden voorkomen. Dat stelt zijn partner Tahmina Akefi die heeft zondagavond in de indringende documentaire Vertrouwelijk! voor de allereerste keer met haar eigen verhaal naar buiten is getreden.

Volgens de 39-jarige Akefi, die journaliste is en schrijfster, wilde De Vries wel degelijk beveiliging maar was er maar een optie: dag en nacht zware persoonsbeveiliging. In haar ogen ogen zijn er grove fouten gemaakt door de politie, die onvoldoende alert is geweest rondom de voorbereidingen van de daders.

Spreekrecht

De reden waarom Tahmina Akefi nu naar buiten treedt is dat ze bij het strafproces tegen de aanslagplegers haar spreekrecht gaat gebruiken. Dat wil zij niet anoniem doen. De inhoudelijke behandeling is over een paar maanden, in juni. Het stel was toen De Vries werd doodgeschoten “er naartoe aan het werken om samen naar buiten te treden”. In principe zouden ze media 2022 in het huwelijk treden.

De Vries en Akefi ontmoetten elkaar in 2015 tijdens een live-uitzending van Pauw waar zij allebei te gast waren. Het was liefde op het eerste gezicht. De relatie is in 2017 nog even uit geweest, maar De Vries en Tahmina bleken niet buiten elkaar te kunnen leven. Ze vertelt openhartig ook over de spanningen die er waren, bijvoorbeeld over het feit dat De Vries zich opwierp als adviseur van een kroongetuige.

‘Alleen met mij bezig

“Het is een gevoel dat je herkent in elkaars blik”, vertelde Akefi in de documentaire over de eerste ontmoeting. “Hij was alleen maar met mij bezig.” In de documentaire reflecteren zij en vrienden (onder wie cabaretier Dolf Jansen) van haar op haar relatie met De Vries.

De partner van de neergeschoten misdaadjournalist is tot nu toe altijd in de anonimiteit gebleven, omdat zij niet bekend wilde staan als ‘het liefje van’. Akefi werkte in de loop der jaren als journalist voor media als NOS, BBC en NRC Handelsblad. Zij was in Pauw regelmatig te gast om te praten over vluchtelingen. Zij presenteert de afgelopen maanden nieuwsuitzendingen voor TV Rijnmond.

Meest bekeken

Poging doodslag: ‘Johnny de Mol gooit ex-verloofde uit raam’

De ex-verloofde van Johnny de Mol, Shima Kaes, zegt dat de familie De Mol al jaren op de hoogte is van het misbruik in The Voice. Ze waarschuwt de kijkers ook dat ze zich niet moeten laten manipuleren door de krokodillentranen van Johnny de Mol op tv.

Kaes haalt zwaar uit op Instagram. “Al het misbruik, de manipulaties en de corruptie moet nu stoppen. Laat je alsjeblieft niet voor de gek houden door een beroemdheid die met tranen in zijn ogen op televisie verschijnt en je probeert te overtuigen dat ze geen idee hadden en hoe geschokt ze zijn door alle tragische gebeurtenissen.”

De ex van Johnny zegt dat zijn tranen pure manipulatie en een strategie zijn. “Dit zijn degenen die de dienst uitmaken en ook bij de show horen. Ze wisten het allemaal, al lang voordat het allemaal naar buitenkwam. Dit is gewoon een circus waarin ze elkaars rug dekken om het er minder rampzalig uit te laten zien en ik word er misselijk van.”

Kaes vervolgt: “We moeten voorkomen dat ze er elke keer weer mee wegkomen. Ze doen alsof ze goden zijn en geloven dat ook.”

Poging doodslag

De vrouw die tussen 2014 en 2015 een relatie had met Johnny leeft ondertussen op voet van oorlog met de familie. Eind 2020 deed Kaes aangifte tegen Johnny nadat hij haar uit het raam zou gegooid hebben in Portugal. Er vonden meerdere gewelddadige confrontaties plaats, zegt ze. De aangiftes zijn gedaan voor mishandeling en poging doodslag. Eerder deden Johnny en John de Mol al aangifte wegens afdreiging en daarna wegens valse aangifte.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

“André Hazes heeft geen burn-out maar kampt wel met deze verslaving”

André Hazes is momenteel in de Verenigde Staten. Hij zal ook dit jaar niet op het podium staan.

André Hazes is herstellende van een emotionele burn-out. Hij wil in de Verenigde Staten inspiratie opdoen voor zijn optredens volgend jaar.

André Hazes heeft ook zijn eigen cameraman meegenomen. En dat is volgens showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer veelbetekend.

“Ik heb begrepen dat hij zijn docu gebruikt om straks een comeback te maken. André blijft André. Hij kan echt niet zonder onze aandacht, want hij heeft geen eigen identiteit”, citeert ‘Mediacourant’ Yvonne.

“Van een burn-out is nog steeds geen sprake. Wel van een hardnekkige verslaving. Daar werkt hij momenteel hard aan en hij wil Moon ook graag betrekken bij zijn proces. Dat vind ik trouwens wel heel knap.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Christina Curry, de dochter van Patricia Paay doet een schokkende onthulling

Christina Curry de dochter van Patricia Paay doet een schokkende onthulling op haar Instagram account. Ze laat namelijk weten dat ze jarenlang in een giftige relatie zat waar geweld, misbruik en drugs dagelijkse kost was.

Gelukkig had Christina op een gegeven moment zelf de moed en de kracht om uit deze relatie te stappen. Ondanks de angst die ze had voor haar partner destijds wist ze dat ze eruit moest stappen anders was het wellicht heel verkeerd afgelopen.

Christina zegt er het volgend over:

“Ik ben zo blij dat ik die giftige situatie achter me heb gelaten en erin ben gaan geloven dat ik meer verdiende. Om te stoppen met het misbruiken van mijn ziel en mijn lichaam, of iemand anders dat ook maar te laten doen. Het is eng en verdrietig voor mij om naar de bovenste foto te kijken, maar ik ben ongelooflijk trots op hoe ver ik ben gekomen.”

Gelukkig is Christina nu sinds een jaar weer gelukkig met haar huidige vriend die ze al vijf jaar kende, maar de vonk sloeg pas vorig jaar over.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending