Patricia verdwijnt na het vieren van haar verjaardag, een jaar later krijgt vader een telefoontje waardoor hij gaat trillen
Connect with us

Lifestyle

Patricia verdwijnt na het vieren van haar verjaardag, een jaar later krijgt vader een telefoontje waardoor hij gaat trillen

Er is niets ergers voor een ouder dan om hun kind in gevaar te zien. Vraag het maar aan de vader van Patricia Aguilar.

Patricia was een doodgewoon meisje dat uitkeek naar haar 18e verjaardag, de dag dat ze officieel volwassen zou worden. Maar haar familie had geen idee van de enorme eerste beslissing die ze als volwassene zou nemen. Een beslissing die haar leven voor altijd zou veranderen.

Dit is Patricia Patricia Aguilar op haar 18e verjaardag in januari 2017.

Een paar dagen later verdween ze. Haar verwoeste familie vulde hun woonplaats Elche, Spanje, met foto’s van Patricia.

De dag dat ze verdween, zag Patricia’s vader, Alberto, dat er geld ontbrak. En toen ze haar laatste gesproken bericht hoorden, waren ze helemaal in de war. In de boodschap zegt ze: “Het komt wel goed, we spreken over een paar uur”.

Gevonden in Peru
Twee dagen later ontving de familie een bericht van het telefoonbedrijf. Het bleek dat Patricia haar mobiele telefoon had geannuleerd en in plaats daarvan een Peruaans nummer had geactiveerd, vertelde de vader aan het Spaanse tv-station TVE.

Nu wisten ze dat Patricia in Peru was. Maar waarom reisde ze van Spanje naar Peru?

Ze gingen zorgvuldig door Patricia’s kamer en spullen heen en zochten wanhopig naar antwoorden. Al snel begonnen ze te vermoeden dat ze in contact was geweest met een sekte.

In haar aantekeningen van school vonden ze informatie over een vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Ze vonden ook esoterische gebeden, getranscribeerde hymnes en andere tonen die beweerden dat ze verbonden waren met een sekte. Een van de hymnes zei: “Vergeet je stad en je vaders huis”.

Vreemd bericht
“Het is heel, heel moeilijk te geloven, want dit is als een film,” vertelde de vader aan TVE.

Toen kregen ze op een dag een voicemail van Patricia, die zei: “Volg deze stappen. Wis de afbeeldingen. Ik zal je een adres geven om geld naartoe te sturen en dan ga ik naar de ambassade. ‘

Patricia wilde dat ze geld naar haar stuurden en dat ze alle foto’s van haar verwijderde. Als ze ermee instemden, zou ze naar de Spaanse ambassade in Lima gaan.

Na dit te hebben gehoord, kon Patricia’s tante, Fina, maar één ding zeggen. “Dit is Patricia niet. Iemand die haar niet kent, zou dit kunnen geloven, maar wij niet. Ze wordt gemanipuleerd. ‘

“We wachten haar met open armen op, we houden van haar en als ze thuiskomt, zullen we niet boos worden”, zegt haar tante.

Haar vader Alberto wilde maar één ding: ‘Ik wou dat ze wakker werd en terugkwam. Ik hou zoveel van haar, en zij weet het. ”

Twee weken later meldde de familie SOS Desparecidos, een organisatie die helpt vermiste personen te vinden, over de verdwijning van Patricia uit Spanje.

Gevonden via sociale media
Volgens criminoloog en expert over sekten José Manuel Moreno was Patricia met de sekte Gnosis vertrokken, een soort sekte die meestal op zoek is naar jonge mensen die erg actief zijn op sociale media. Leden creëren een nepprofiel met een afbeelding van een jongere en contacteren jong volwassenen door te praten over iets dat hem interesseert.

Nadat Patrica’s oom was overleden, raakte ze erg geïnteresseerd in esoterische onderwerpen, en hierdoor kwam ze in contact met de persoon die haar tot de sekte aantrok.

Experts beweren dat een persoon die zich aangetrokken voelt tot een sekte zich er niet van bewust is dat hij geen controle meer heeft over zijn eigen beslissingen. Dit was wat Patricia volgens de familie overkwam. Haar latere berichten aan haar familie zijn ontworpen door de sekte, volgens de familie en experts.

Na een jaar van intensief onderzoek is Alberto Aguilar er nu eindelijk in geslaagd zijn dochter te vinden.

Ze hebben ook andere meisjes en jongens gevonden die zijn vermist. En nu zijn de leiders van de sekte gearresteerd, volgens de organisatie die heeft geholpen om Patricia te vinden.

De familie heeft niet alleen hun geliefde Patricia teruggekregen – ze hebben ook een nieuw familielid … Patricia was zwanger geraakt en had een kind terwijl ze in de sekte was, volgens Antena 3.

We hopen dat Patricia zich beter voelt en in het reine komt met wat ze heeft meegemaakt. Laten we dit nu delen om alle ouders eraan te herinneren aandacht te besteden aan eventuele plotselinge veranderingen in het gedrag van hun kind.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onherkenbaar: ‘Rogier Smit gaat nu plots als vrouw door het leven’

Rogier Smit is al weken lang veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende verslaving. Maar daarop volgde ook nog eens een vermeende breuk tussen hem en Frank Jansen. Er komen wisselende verhalen voorbij of dit nu echt waar is of niet.

Ook is er een verhaal voorbij gekomen dat hij het huis van Rachel Hazes tot een ravage heeft achtergelaten. Hij zou door alle problemen een paar nachtjes bij haar hebben mogen slapen om uit te rusten. Maar volgens ooggetuigen en buren zou hij vervolgens de deur uit getrapt zijn.

Rogier Smit als vrouw verkleed

Maar nu gaat er weer een andere foto rond van de presentator. Eerder zagen we al foto’s van hem waarop hij zónder zijn pruik op staat. Maar nu heeft hij ineens een heel andere pruik. Een dames-pruik welteverstaan. Het lijkt erop dat dit géén verkleedfeestje is, gezien de rest van het gezelschap. Rogier loopt er alleen bij als ‘Marilyn Monroe’ zoals Ditjes & Datjes weet te omschrijven:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending