Pelikaan blijft langskomen bij man die zijn leven redde
Connect with us

Meest bekeken

Pelikaan blijft langskomen bij man die zijn leven redde

Omar El Oud was met zijn vader aan het vissen toen hij midden in het water een grote witte vogel zag. Toen ze dichterbij kwamen, realiseerden ze zich dat het een pelikaan was die dringend hulp nodig had.

Het arme dier bloedde aan zijn poot en had geen slagpennen meer. Snel brachten ze de pelikaan naar terug naar de kust. Met de hulp van een dierenwelzijnsorganisatie, Lebanese Wildlife, knapte de pelikaan, Ovi, weer helemaal op.

Helaas, zonder zijn slagpennen, hoogstwaarschijnlijk geknipt door illegale handelaren in wilde dieren, kon Ovi geen lange afstanden meer vliegen. Gelukkig was hij al op de perfecte plek om zijn krachten terug te krijgen.

Ali, de vader van El Oud, is de manager van het restaurant Abou Mounir Fishery in Beiroet. Hij wist dat Ovi veilig zou zijn in de jachthaven, waar de familie de lokale bevolking en vissers goed kent. Al snel werd het beschermen en verzorgen van Ovi een inspanning van de gemeenschap, aldus The Dodo.

Nadat de pientere pelikaan door kreeg waar de vis vandaan kwam, werd hij de beste klant van het restaurant. Nu waggelt Ovi het bruisende restaurant binnen om meerdere keren per dag een snack te halen.

Ovi negeert de meeste mensen rond de jachthaven, maar heeft een speciale band opgebouwd met El Oud en zijn vader. Hij vindt het leuk om op zijn rug en borst geaaid te worden, maar alleen door degenen waar hij zich prettig bij voelt. “Hij volgt ons soms rond en probeert zelfs vocaal met ons te communiceren”, zei El Oud.

Ovi is inmiddels gezond en lijkt hij tevreden met zijn leven in de jachthaven, maar El Oud hoopt dat hij hen uiteindelijk toch verlaat.

“Iedereen hier zorgt voor hem. Hij is het symbool van deze plek geworden,” vertelde Ali El Oud aan The National. “Hopelijk wordt hij niet tam en zal hij opnieuw migreren. We willen dat hij een leven leidt dat een pelikaan zou moeten hebben.”

Meest bekeken

Zusjes met albinisme verschillen 12 jaar van leeftijd en gaan viraal vanwege hun schoonheid

Twee albino zussen trekken de aandacht en zijn succesvol als model. Assel en Kamila, twee meisjes uit Kazachstan, werden met 12 jaar verschil geboren en beiden hebben albinisme.

Afhankelijk van de locatie, varieert de kans dat iemand met albinisme wordt geboren zo tussen de 1 op 3000 tot 1 op 20.000.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

Assel is 16 jaar oud en haar zusje Kamila is vier jaar oud. Ze hebben een broertje van tien, die geen albinisme heeft.

“Mensen zijn verrast omdat we albino’s zijn,” zei Assel. “Veel mensen weten niet wat albino’s zijn.”

Bij de geboorte van Assel was ook haar moeder, Aiman ​​Sarkitov, verrast door de unieke kenmerken van haar oudste dochter.

Ze had echter nooit gedacht dat haar volgende dochter ook een albino zou zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

Op 10-jarige leeftijd begon Assel een modellencarrière en nu, na Kamila’s geboorte, zijn de gezinsfoto’s nog bijzonderder.

“De artsen waren verrast en dachten dat ze blond was. Dus begon ik over dit onderwerp te lezen en leerde ik dat mijn dochters albino’s zijn,” liet de trotse moeder, volgens Nation.

Mensen met albinisme hebben geen of nauwelijks melanine en moeten daarom goed oppassen voor de zon. De zussen weten dit en treffen altijd voorzorgsmaatregelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @assel_kamila

“Als ik ‘s middags naar buiten ga, doe ik zonnebrandcrème op, draag ik kleren om mijn huid te beschermen of gebruik ik een paraplu,” legt Assel uit. “ ‘s Nachts, als er geen zon is, is het veel gemakkelijker voor mij.”

De twee zusjes hebben een Instagram waar je meer foto’s van ze kunt vinden!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Heftige video: Asielzoekers woest over maaltijdaanbod, politie moet wapenstok trekken

De politie stond deze week voor een enorme uitdaging. Bij de asielopvang in Star Logde Hotel Utrecht is letterlijk de pleuris uitgebroken, omdat asielzoekers die daar verblijven woedend zijn over maaltijden in het luxe oord. Zij eisen dat de catering wordt aangepast. Het COA wil de rust bewaren en heeft besloten om in te gaan op de eisen van de nieuwe Nederlanders.

Het hotel aan de Biltsestraat dient tot volgend jaar als opvangplek voor zo’n 350 asielzoekers. Een grote groep mensen zit al sinds vorig jaar december in het hotel.

Klachten over maaltijden

Maar wie denkt dat de asielzoekers blij zijn met de opvang, zit er helemaal naast. Al geruime tijd wordt er geklaagd over de maaltijden die geserveerd worden. Bewoners vinden deze nogal karig uitvallen en bovendien wordt er geen rekening gehouden met wat zij willen eten. Bovendien eisen ze leefgeld, zodat ze zelf eten kunnen kopen. Hiervoor hebben ze zelfs een heuse petitie opgezet.

Totale escalatie

De aanhoudende frustratie onder asielzoekers over het ‘slechte’ eten is deze week volledig geëscaleerd. De situatie was zelfs zo nijpend, dat de politie moest worden ingeschakeld, zo weet het Algemeen Dagblad. Zo’n 10 agenten zagen zich genoodzaakt hun wapenstok te trekken.

Zij besloten een linie te vormen om zodoende een grote groep asielzoekers op afstand te houden. Uiteindelijk werd een man aangehouden, maar die liep niet veel later alweer vrij rond.

COA: Catering moet anders

Het bibberende COA is ”niet blij” met de politie-inzet. In plaats van asielzoekers te wijzen op hun belachelijke gedrag, is de organisatie druk bezig om aan de eisen van de nieuwe Nederlanders te kunnen voldoen. Zodoende lopen er gesprekken met mensen, om te kijken of en hoe snel de catering kan worden aangepast.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Moeder snijdt penis vriend af: ‘Hij probeerde mijn dochter aan te randen’

In India heeft een 36-jarige vrouw de penis van haar vriend afgesneden. De vrouw beweert dat haar vriend haar 14-jarige dochter probeerde te misbruiken.

De 36-jarige moeder onthult aan de Times of India: “Ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan. Ik was op de boerderij aan het werk toen mijn vriend mijn dochter wilde verkrachten. Gelukkig keerde ik net op tijd terug en betrapte ik hem op heterdaad.” Toen ze hem betrapte, begon haar vriend haar aan te vallen. “Ik wilde mijn dochter beschermen, dus haalde ik een mes uit de keuken. Daarmee heb ik zijn geslachtsdelen afgesneden. Ik wilde hem een lesje leren.”

De man is gearresteerd op verdenking van verkrachting. Hij is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat. Evenmin is er meer geweten over de toestand van de dochter.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending