Personeel op kinderopvang doet peuterschoenen zo strak dat hij blauwe plekken krijgt. Moeder kookt van woede.
Connect with us

Nieuws

Personeel op kinderopvang doet peuterschoenen zo strak dat hij blauwe plekken krijgt. Moeder kookt van woede.

Het kiezen van de juiste dagopvang voor onze kinderen is nooit gemakkelijk. Het selecteren van een school met de juiste onderwijsomgeving en het juiste personeel kan voor veel ouders een instinct zijn, dus er is veel onderzoek nodig.

De kosten van kinderopvang zijn soms erg hoog, maar we willen allemaal het beste voor onze kinderen, hoewel we het gevoel kunnen hebben dat we werken om kinderopvang te betalen.

Voor een alleenstaande ouder in North Carolina dacht ze dat ze de perfecte omgeving voor haar kind had gevonden en was ze blij haar daar elke dag achter te laten. Toen ging ze op een middag haar kind ophalen en schrok ze zich kapot over wat ze zag.

Wanneer we onze kinderen achterlaten op de kinderopvang, verwachten we dat al het personeel goed voor onze kostbare kinderen zorgt omdat er niets zo belangrijk voor ons is als onze kinderen.

Maar moeder Jessica Hayes was woedend na het ophalen van haar 17-maanden oude dochter in de Pleasant Hill-kwekerij in Elkin, North Carolina en zag dat het personeel de schoenen van haar dochter op haar enkels had getapet.

Nadat ze de afplaktape voorzichtig van de huid van haar kind had afgetrokken, zag ze dat de tape zo strak was aangebracht dat er sporen en blauwe plekken op waren achtergebleven.

Ze wendde zich tot Facebook om foto’s te plaatsen en haar frustratie te uiten en kreeg een overweldigende reactie.

Jessica’s bericht op Facebook:
“Ik ben van streek dat dit met mijn kind is gebeurd, omdat iemand duidelijk haar wilde leren dat ze haar schoenen niet zomaar kan uittrekken. Dit was ook niet alleen het vastplakken van haar schoenen rond haar enkel, ” schreef ze op Facebook. “Mijn kind kon niet aangeven dat ze strak zaten. Mijn kind van 17 maanden kon niets zeggen. ‘

Jessica zei dat de tape zo strak om de enkels van haar dochter was gewikkeld dat hij zwelling en blauwe plekken veroorzaakte.

“Het doet pijn als je vertrouwt op twee personen, die sinds mijn dochter zes weken oud was, op haar hebben gepast, en nu zo haar schoenen op haar enkels hebben geplakt.”

Jessica zei dat ze het incident had gemeld aan de directeur van de kinderopvang die ‘net zo sprakeloos was als ik’, aldus Cafe Mom.

De kinderopvang reageerde snel: “Pleasant Hill Daycare nam ook passende maatregelen en ontsloeg de twee betrokken werknemers”, aldus het artikel.

Jessica zei ondanks het incident dat haar dochter de volgende dag regelrecht terugging naar dezelfde dagopvang.

Ik begrijp waarom Jessica woedend was toen ze zag wat het personeel had gedaan. Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je daarmee instemt.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending