Peter R. De Vries op 64-jarige leeftijd overleden na aanslag op zijn leven.
Connect with us

Celeberties

Peter R. De Vries op 64-jarige leeftijd overleden na aanslag op zijn leven.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is vandaag overleden. Dat laat zijn zoon weten. Hij is 64 jaar geworden en gold decennialang als een onverschrokken icoon van de Nederlandse misdaadjournalistiek.

Dinsdagavond 6 juli werd De Vries neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, in het centrum van Amsterdam. Hij liep na de uitzending van RTL Boulevard, waar hij als deskundige aanwezig was, naar zijn auto en werd daar onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Arrestaties

De politie arresteerde in de loop van dinsdagavond drie verdachten. Twee van hen werden aangehouden op de A4 bij Leidschendam. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. De laatste is vermoedelijk de schutter geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag.

Een derde verdachte werd aangehouden in Amsterdam-Oost. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben en is heengezonden.

Achtergrond

Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend. Advocaat Inez Weski beklaagde zich erover dat er in de media al te gemakkelijk in de richting van Ridouan Taghi wordt gewezen, die zij verdedigt in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo. Taghi is daarin hoofdverdachte. Hij zou de opdrachtgever zijn van een reeks liquidaties, tegen het decor van de internationale cocaïnehandel.

In Marengo is Nabil B. kroongetuige. De Vries fungeerde sinds vorig jaar als adviseur en woordvoerder van B. Hij trok in die rol op met de twee huidige advocaten van de kroongetuige. In de wandelgangen wordt veelal gezegd dat het adviseurschap hem fataal is geworden. Hij had voor zover bekend geen beveiliging, omdat hij die niet wilde.

Marengo

Een week nadat het Openbaar Ministerie in maart 2018 openbaar had gemaakt dat het in de Marengo-zaak over een kroongetuige beschikt, werd de broer van Nabil B. in Amsterdam-Noord doodgeschoten. In september 2019 is Derk Wiersum, de oorspronkelijke advocaat van B., bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert vermoord. De moorden – zeker die op Wiersum – brachten een enorme schokgolf teweeg en zetten het proces Marengo onder hoogspanning. De zittingen gaan gepaard met extreme veiligheidsmaatregelen. De moord op Peter R. de Vries geeft Marengo definitief een ongekende, diabolische dynamiek.

De misdaadjournalistiek was de afgelopen jaren al eerder doelwit van het criminele milieu, op niet eerder vertoonde wijze. Er vonden aanslagen plaats op De Telegraaf en Panorama, en misdaadblogger Martin Kok werd doodgeschoten. Telegraafverslaggever John van den Heuvel heeft al jaren zware beveiliging.

Bron: AD.nl

Celeberties

Stralende Sylvie Meis showt haar bikinibody op Ibiza

Sylvie Meis is op dit moment aan het genieten op Ibiza. Daar is ze samen met manlief Niclas en haar zoon Damián. En haar volgers kunnen genieten van alle vakantiekiekjes. En daar zat ook een geweldige foto bij van haar afgetrainde bikinilijf.

Zo deelt ze onderstaande foto met haar volgers. “Golden hour”, aldus Sylvie.

Sylvie krijgt enorm veel reacties! Hier een greep uit de comments: “Beauty”, “Jouw lichaam… is WOW!”, “Wat een body…” En zo nog 100 andere leuke reacties!

En wij geven hun groot gelijk, want ze ziet er nog steeds prachtig uit! Benieuwd naar de foto? Bekijk die hieronder!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: ‘Goed nieuws voor neergeschoten Peter R. de Vries’

Het streefbedrag van 1 miljoen euro is opgehaald voor de vermissingszaak van Tanja Groen. Dat heeft Simon Vuyk, bestuurslid van Stichting De Gouden Tip, dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Op1.

De actie werd opgezet door Peter R. de Vries, voorzitter van de stichting. Het geld is bedoeld als beloning voor de tip die leidt naar de opsporing van de sinds 1993 vermiste studente.

Bij de start van het programma deelde Vuyk de tussenstand van dat moment: 1.167.000 euro. Het bereiken van het streefbedrag noemt het bestuurslid “van grote betekenis tegenover wat er met Peter is gebeurd”. Want: “Als iemand in staat is om kleine kansen te grijpen, is hij het wel.”

Vuyk benadrukt dat er nog steeds gedoneerd kan worden. Al het geld dat bovenop de 1 miljoen voor de zaak van Groen wordt opgehaald, kan gebruikt worden om andere vermissingszaken op te lossen.

Droom

De zaak van de destijds 18-jarige studente van de Universiteit Maastricht kreeg afgelopen week meerdere keren de aandacht nadat De Vries na zijn televisieoptreden bij RTL Boulevard werd neergeschoten in Amsterdam. Dinsdagavond wijdde het programma Tijd voor MAX de hele uitzending aan de vermissingszaak. Daarin waren ook de kinderen van De Vries, Kelly en Royce, te zien.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Liefdespartner Peter R. de Vries reageert voor het eerst

Niet alleen de kinderen van Peter R. de Vries, Kelly en Royce, hebben dinsdagavond hun medewerking verleend aan de Tijd voor MAX-special Breng Tanja Thuis, ook de liefdespartner van de misdaadverslaggever liet van zich horen.

Criminoloog Simon Vuyk, die al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries samenwerkt, las op haar verzoek een brief van haar voor. “Ze zijn echt al 6 jaar samen en ze wil zo graag middels dit briefje onderdeel zijn van de actie”, vertelde Simon zichtbaar emotioneel en begon vervolgens voor te lezen:

“Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst, na lange tijd, een weekendje weggingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen, nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee. Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is. Maar Peter is vooral een en al liefde…

Hoe mooi zou het zijn, als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt en de ouders van Tanja Groen, die al zoveel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: ‘Waar is onze dochter?’ en dat Tanja eindelijk weer thuiskomt.”

Medische situatie

De kinderen van Peter R. de Vries bedankten in het programma voor alle steun die zij hebben ontvangen na de aanslag op hun vader een week eerder. “Dank voor de fantastisch mooie woorden, bloemen, kaarten en kaarsjes die jullie voor onze vader branden”, zei dochter Kelly in de boodschap, die zij samen met haar broer Royce insprak.

Een update over zijn medische situatie gaven ze niet. “Daarover is nog heel veel onzeker, en daar kunnen we dus ook nog niet zo heel veel over vertellen”, aldus Kelly in het televisieprogramma, dat dinsdagavond volledig gewijd was aan de vermissingszaak van Tanja Groen waarvoor haar vader zich inzet. In haar dankwoord stond Kelly ook stil bij het “fantastische werk” dat doktoren en verpleegkundigen aan de misdaadjournalist leveren.

Zoon Royce stond stil bij de enorme aandacht die de zaak van de sinds 1993 vermiste 18-jarige studente Tanja Groen en Stichting De Gouden Tip de afgelopen dagen heeft gekregen. “De afgelopen maanden is mijn vader dag en nacht met de stichting bezig geweest. Het is een droom van onze vader om deze zaak en vele andere zaken tot een oplossing te brengen”, zei hij. “Laten we samen zorgen deze droom werkelijkheid te laten worden.”

1 Miljoen euro

Later in het programma Tijd voor MAX werd een nieuwe tussenstand bekendgemaakt over het donatiebedrag voor Stichting De Gouden Tip. Daar is sinds de aanslag op De Vries veel geld gedoneerd en het streefbedrag van 1 miljoen euro is inmiddels opgehaald.

Peter R. de Vries werd vorige week dinsdag in Amsterdam neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat, kort na een uitzending van RTL Boulevard. De misdaadverslaggever raakte zwaargewond bij het schietincident.

Doorgaan met lezen

Trending