Poedel wordt gered uit auto-ongeluk en loopt nu op 2 achterste pootjes nadat zijn voorste geamputeerd werden.
Connect with us

Nieuws

Poedel wordt gered uit auto-ongeluk en loopt nu op 2 achterste pootjes nadat zijn voorste geamputeerd werden.

Het gaat er niet om waar je naartoe gaat, maar hoe je er geraakt. Vraag dat maar aan Cora Rose, een driejarige poedel die op haar achterste poten huppelt nadat ze vorige winter haar voorste pootjes verloor omwille van een auto-ongeluk.

“Het verlies van haar voorste pootjes heeft haar niet tegengehouden”, zei eigenaar Zach Skow (39). “Van al onze honden is Cora Rose het gelukkigst.”

Skow, die samen met zijn vrouw Heather de organisatie “Marley’s Mutts” leidt, redde Cora Rose van de euthanasie nadat haar schaambeen en pootjes door een ongeval verpletterd werden. Daarnaast had ze ook een infectie in haar botten.

De familie Skow betaalde 10.000 dollar voor een operatie om de twee voorste pootjes van Cora Rose te amputeren en zo haar leven te redden.

“Die soort infectie is voor honden als kanker”, zei Heather. “De pootjes moesten tijdens twee operaties geamputeerd worden omdat de tijd onder volledige verdoving anders te lang zou duren.” De hond moest even wennen aan haar nieuwe situatie en aanvankelijk bewoog ze zich aan de hand van een karretje. Maar nu springt Cora Rose als een kangoeroe, en lijkt zich niet bewust van het feit dat ze anders is.

Hoewel Skow de hond redde, wijt hij zijn eigen redding van de drank aan zijn vijf honden en andere donzige vrienden.

Door een verslaving was hij er slecht aan toe. In 2009 viel hij meer dan 20 kg af, zag zijn huid geel, gebruikte hij een katheter en had hij omwille van levercirrose een levertransplantatie nodig. “Ik fantaseerde over manieren om mezelf van het leven te beroven”, legde Zach uit. “Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel. Ik leek op een oude man.”

Hij herinnert zich dat hij op een dag aan het huilen was en dat zijn honden naar hem opkeken.

“Het deed me inzien dat ik nog altijd de leider van de roedel was. Ze konden de man binnenin me nog altijd zien”, zei hij.

Zach stortte zich helemaal op de verzorging van zijn honden, ging meerdere keren per dag met hen wandelen totdat hij gezond genoeg was dat hij niet langer een levertransplantatie nodig had.

Nu zegt Zach dat de honden hem redden en nu redt hij zelf honderden honden per jaar.

BEKIJK HET VIDEOVERSLAG HIERONDER EN DEEL DIT BIJZONDERE VERHAAL MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT. DIT VERHAAL ZULLEN ZE ZEKER WAARDEREN!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending