Poedel wordt gered uit auto-ongeluk en loopt nu op 2 achterste pootjes nadat zijn voorste geamputeerd werden.
Connect with us

Meest bekeken

Poedel wordt gered uit auto-ongeluk en loopt nu op 2 achterste pootjes nadat zijn voorste geamputeerd werden.

Het gaat er niet om waar je naartoe gaat, maar hoe je er geraakt. Vraag dat maar aan Cora Rose, een driejarige poedel die op haar achterste poten huppelt nadat ze vorige winter haar voorste pootjes verloor omwille van een auto-ongeluk.

“Het verlies van haar voorste pootjes heeft haar niet tegengehouden”, zei eigenaar Zach Skow (39). “Van al onze honden is Cora Rose het gelukkigst.”

Skow, die samen met zijn vrouw Heather de organisatie “Marley’s Mutts” leidt, redde Cora Rose van de euthanasie nadat haar schaambeen en pootjes door een ongeval verpletterd werden. Daarnaast had ze ook een infectie in haar botten.

De familie Skow betaalde 10.000 dollar voor een operatie om de twee voorste pootjes van Cora Rose te amputeren en zo haar leven te redden.

“Die soort infectie is voor honden als kanker”, zei Heather. “De pootjes moesten tijdens twee operaties geamputeerd worden omdat de tijd onder volledige verdoving anders te lang zou duren.” De hond moest even wennen aan haar nieuwe situatie en aanvankelijk bewoog ze zich aan de hand van een karretje. Maar nu springt Cora Rose als een kangoeroe, en lijkt zich niet bewust van het feit dat ze anders is.

Hoewel Skow de hond redde, wijt hij zijn eigen redding van de drank aan zijn vijf honden en andere donzige vrienden.

Door een verslaving was hij er slecht aan toe. In 2009 viel hij meer dan 20 kg af, zag zijn huid geel, gebruikte hij een katheter en had hij omwille van levercirrose een levertransplantatie nodig. “Ik fantaseerde over manieren om mezelf van het leven te beroven”, legde Zach uit. “Ik herkende mezelf niet meer in de spiegel. Ik leek op een oude man.”

Hij herinnert zich dat hij op een dag aan het huilen was en dat zijn honden naar hem opkeken.

“Het deed me inzien dat ik nog altijd de leider van de roedel was. Ze konden de man binnenin me nog altijd zien”, zei hij.

Zach stortte zich helemaal op de verzorging van zijn honden, ging meerdere keren per dag met hen wandelen totdat hij gezond genoeg was dat hij niet langer een levertransplantatie nodig had.

Nu zegt Zach dat de honden hem redden en nu redt hij zelf honderden honden per jaar.

BEKIJK HET VIDEOVERSLAG HIERONDER EN DEEL DIT BIJZONDERE VERHAAL MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT. DIT VERHAAL ZULLEN ZE ZEKER WAARDEREN!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen

Trending