Politie deelt beelden: hoogbejaard stel opgelicht voor duizenden euro’s
Connect with us

Meest bekeken

Politie deelt beelden: hoogbejaard stel opgelicht voor duizenden euro’s

De politie zoekt naar een man die een hoogbejaard stel uit Castricum duizenden euro’s lichter maakte. De feiten vonden plaats in mei. Nu maakt de politie beelden van de verdachte openbaar.

De jongeman slaagde erin door phishing en spoofing de bankpas van het echtpaar af te troggelen. Het echtpaar kreeg op 7 mei een telefoontje van iemand die zich voorstelde als bankmedewerker. Hij beweerde dat ze een valse mail hadden ontvangen en dat daardoor een betaling was mislukt.

De verdachte adviseerde het koppel om hun bankpassen door te knippen en in een envelop aan een andere medewerker te overhandigen. Later stond die daadwerkelijk voor de deur. Het koppel overhandigde de envelop en ging ervandoor.

Diezelfde dag werden er meerdere geldbedragen opgenomen. Het echtpaar is in totaal duizenden euro’s kwijt. Nu geeft de politie beelden vrij van de geldautomaat aan de Geesterduinweg in Castricum. Mensen die de man herkennen moeten contact opnemen met de politie.

Meest bekeken

‘Papa heeft me vermoord’, zei inmiddels overleden 3-jarig peutertje tegen politie

Een man in het Amerikaanse Indiana werd vrijdag veroordeeld tot 120 jaar cel voor de brute moord op zijn 22-jarige vriendin en hun 3-jarige dochter vorig jaar.

Devonta Roberts (28) gaf toe 22 pistoolschoten te hebben afgevuurd op moeder en dochter, terwijl de vrouw het kind op de arm had.

De politie werd ingeschakeld door de verstandelijk gehandicapte 5-jarige zoon van het koppel.

De moeder werd ter plekke zonder teken van leven aangetroffen.

“Papa heeft me vermoord”, waren de laatste woorden van de 3-jarige tegen de politie voordat ze in het ziekenhuis stierf wegens bloedverlies.

Volgens mediaberichten kreeg de 22-jarige 17 schoten op haar lijf afgevuurd. Haar kleintje werd doorzeefd door vijf kogels.

Advocaten van Devonta zullen in hoger beroep gaan, mede doordat hij zou lijden aan bipolaire stoornis.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Vader krijgt van orgaanontvanger teddybeer met hartslag van overleden zoon

Het verlies van een kind is iets onvoorstelbaar pijnlijks. Het leed en verdriet is iets wat nooit zal weggaan. Op 23 januari 2019 veranderde het leven van dit gezin in een oogwenk. Een jaar later ontvingen ze een heel bijzonder geschenk.

Dakota was pas 16 jaar, toen hij op 23 januari 2019 bij een verkeersongeluk in Virginia stierf. Zijn ouders, Stephanie en John Reid, moesten tijdens deze verschrikkelijke tijd een beslissing nemen, het wel of niet doneren van de organen van hun geliefde zoon.

Ze besloten het te doen. Dakota’s organen redden verschillende levens, waaronder het leven van Robert O’Connor. Deze man ontving zijn hart. Bijna een jaar na het tragische ongeval ontving het gezin een pakket met een bedankbriefje en een heel bijzonder geschenk.

Stephanie filmde hoe haar man John het pakket opende. Robert O’Connor schreef: “Ik had u dit liever persoonlijk gegeven, maar wist niet wanneer dat zou lukken.” Hij legde uit dat hij in het ziekenhuis een hartfilmpje maakte en dat tijdens het examens een opname werd gemaakt.

John opende toen het andere pakket en zag daarin een teddybeer met een T-shirt, waarop stond Best Dad Ever (beste vader ooit). Maar deze teddybeer had een bijzonderheid: als je op de hand drukt, hoor je een opname. De opname van Dakota’s hartslag.

Het is een ontzettend ontroerend moment. We konden onze tranen niet bedwingen bij de onderstaande beelden, als de vader de hartslag van zijn overleden zoon hoort. 

Doorgaan met lezen

Animals

Kiten sluipt uit bench in dierenkliniek om angstige hond te troosten

De kleine Ginger Biscuit werd in een riool in Zuid-Afrika aangetroffen na een zware regenbui. Het diertje was helemaal doorweekt en had hulp nodig.

Zijn redders brachten hem naar het Greenside Animal Hospital. In de isolatieafdeling kon hij in alle rust genezen en herstellen. In het begin was Ginger een beetje nerveus. Hij was slechts zo’n negen weken oud en niet gewend aan mensen.

Het kitten had de isolatieafdeling bijna helemaal voor zichzelf. Bijna, want Anne was er ook. Het hondje werd vol vlooien en teken bij een nabijgelegen sportclub gevonden. Ze werd snel naar de dierenkliniek gebracht om te genezen.

Meestal worden katten en honden in het Greenside Animal Hospital in aparte ruimtes gehouden, maar de isolatieafdeling is een uitzondering. De benches van Anne en Ginger stonden tegenover elkaar, maar de dieren konden op geen enkele manier contact met elkaar hebben.

Althans, dat dacht men. Het kitten had namelijk andere plannen! Op een dag wisten medewerkers niet wat ze zagen: Ginger zat niet in zijn bench, maar knuffelde met Anne in haar bench.

Zoals bekend zijn honden en katten niet altijd de beste maatjes, dus er was lichte paniek toen ze de twee voor het eerst samen zagen. Maar het werd al snel duidelijk dat het tweetal dol op elkaar was!

Personeel probeerde ze weer uit elkaar te halen, maar dat lukte niet. Anne en Ginger hadden besloten dat ze bij elkaar hoorden.

Het tweetal deelt nu tot hun grote vreugde een bench en hun herstel verloopt voorspoedig. Ze bieden elkaar troost en een gevoel van veiligheid. Het is prachtig om de kracht van liefde en vriendschap in werking te zien!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending