Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.
Connect with us

Nieuws

Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.

Een 87-jarige vrouw die geen Engels spreekt, werd door de politie getaserd nadat ze het keukenmes waarmee ze paardenbloemen aan het snijden was niet wilde laten vallen. De vrouw wandelt wel vaker door de wijk om bloemen te knippen die ze gebruikt in salades, vertelde een familielid aan Inside Edition.

Martha Al-Bishara spreekt Arabisch en is een Amerikaanse burger die tientallen jaren geleden immigreerde vanuit Syrië. “Ze is een goede christen”, die gekleed gaat in traditionele kledij uit het Midden-Oosten en een hoofddoek draagt.


“Ze is gewoon een typische, lieve oma”, vertelde Soloman Douhne, een familielid.

Het was een buurtbewoner die de politie belde met de melding dat er een bejaarde vrouw met een mes op hun eigendom liep en bloemen aan het knippen was.

Politieagent Josh Etheridge en twee andere politieagenten gingen meteen ter plaatse en richtten hun wapens op de vrouw. De bejaarde dame gaf geen gevolg aan de kreten van de politie om het mes te laten vallen en bleef naar de agenten wandelen.

Etheridge zei dat hij de vrouw ook probeerde te gebaren om het mes neer te leggen toen hij besefte dat ze hem niet verstond. Toen ze daar geen gevolg aan gaf, vuurde een andere agent zijn stroomstootwapen af en raakte haar in de borststreek en de buik.

“Ze viel en begon te schreeuwen”, vertelde Douhne die de bodycambeelden mocht bekijken. “Ze dacht dat ze neergeschoten was, ze had nog nooit een stroomstootwapen gezien. Ze dacht dat ze ging sterven.”


Ze werd overgebracht naar de gevangenis en aangeklaagd wegens inbraak en weerspannigheid. Ze werd twee uur opgesloten alvorens ze terug naar haar familie mocht. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en even later ontslagen.

Etheridge verdedigde zijn daden en die van de agenten.

“Er was geen woede, geen enkele kwaadaardige bedoeling”, vertelde hij. “Volgens mij was dit de laagste vorm van geweld die we konden gebruiken. En ik weet dat iedereen nu wel zal zeggen: “Een 87-jarige vrouw? Wat voor ’n bedreiging kan ze geweest zijn?’ Ze had wel nog een mes … Een 87-jarige vrouw met een mes heeft nog altijd wel de mogelijkheid om een agent te verwonden.”

Haar familie vindt dit onzin.

“Ik kan er niet bij. Ik ben bij de politie geweest”, zei Douhne. “Die dame had geen enkele kwade bedoeling. Ze was helemaal niet agressief. Hadden ze een beetje meer geduld getoond, zou dit nooit gebeurd zijn.”
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending